Психолошките симптоми на анксиозноста се претерана плашливост и загриженост, чувство на внатрешна напнатост и немир, ослабена концентрација, раздразливост, зголемена чувствителност на бука, лесно заморување, слаба меморија која често е резултат на намаленото внимание и концентрација. Телесните симптоми на анксиозноста се забрзана работа на срцето, тешко дишење, чувство на недостаток на воздух, стегање во градите, сува уста, потешкотии во голтањето („кнедла во грлото“), зголемено потење на дланките, често мокрење, вртоглавица, „пеперутки“ во стомакот, болки во мускулите, ослабена сексуална желба, треперење на целото тело. Присутни се и пореметувања во однесувањето: чувство на блокираност, преувеличување на доживувањата, тешкотии во спиењето во смисла на несоница, често будење или пак ноќни кошмари.
Nekoj raboti od tie mi se slucuvaat,skoro site.ama sega me mace toa sto mi se desi so grloto dali e samo nastinka inace na pregled nemozam da idam momentalno ne sum vo mk
Земи лути бонбони ако не можеш да одиш на преглед, врзи си на грлото крпа со ракија потопена или пиј горен шеќер.
Дај смири се, не е крај на светот! За болка во грло не смееш така да се тресеш и да си ги кинеш нервите. Па какви проблеми носи животот, тоа е една обична смешка. Земи лимон, мед, чаеви, масажа, ракија намокри на крпа и врзи си, стопли се... Зошто толку да паничиш, не треба! Крај краева, ако мислиш дека е нешто сериозно, на лекар отиди, форумски мислења нема да ти помогнат, може само да те испаничат уште повеќе.
pozz devojki od vekje 5 dena imam ponekogas 2-3 sekundi vrtoglavica vo tekot na denot ...da napomenam deka mi dojde ciklusot pred 2 dena Dali treba da se zagrizuvam ?
Zdravo na site imam 18 godini i vo posledno vreme imam eden problem neznam sto e ama mnogu cesto zaboravam opsti zborovi i premnogu gi mesam zborovite gi prevrtuvam i kazuvam nekoj ne svrzani raboti i pocnuvam da dtkam (ne sum dtkal do sega) sto moze da mi bide ako znae nekoj da mi pomogne Blagodaram odnapred