- кога сака да е кул со Англискиот, па место motherfucking beast, на сликата со плочките пишал motherfucker beast - педерка Најк = инстант сељо - аир макс + педерка + ќелав = сељо хардкор - ебачи сите дур и во сон - слики со клуч од кола, пакет кондоми и страстни фанови на МИЛФИци - "знаеш со кој си имаш работа ?" - муабети за тепање = лоу лајф сељо - на факултет ти вели, дојдов да си најдам со некоја да се оженам (гуд лак мај френд ) - ајфон, па макар и фејк да е - коментари од, ау брат браво цар, врв топ, нема појак, ..... На цело друштво исти, епа кој е најјак сега * и мое лично искуство со женски пол * јас: добар ден, извинете колку е часот ? Некоја кул типка: извини имам дечко Јас: (Да не можеш да прашаш колку е часот а воедно се брзаш, логика делливост со 0). - Македонец до гроб, патриот, знамиња, Господ, икони, уште што не, со Бугарски пасош
Слуша по default турбо фолк, вози Голф 3 или постара кола но Racing Tuning напраена со голем ауспух. Мањачи по FB. Обично турира и шлајфува пред девојки, а кривини фаќа под ручна. Често е агресивен, нападен и вулгарен, го користи зборот "ти e*ам". Пуши Rodeo меко цигари или West црвено, Запалeно гледа во девојки како прв во живот пат да гледа девојка и тоа со зинета уста. Кога ке седне во кафич, во устата има чачкалица, ги вади клучевите од кола, од домот со се мобилниот на маса...!
Свири на свирката од колата свеста ни ја зема вика на цел глас ЗА ОВИЕ МИ ЗБОРАШЕ БРАТ, другио оддалечен 1 километар уште погласен ДАА. Првио пак свири и ние пак потскокнуваме и пцуеме
Вози крнтија пред распаѓање,а ставил озвучење и трешти до крај Синан Сакич и Јашар, мислиш во секој момент ќе му се распадне колата и ќе се претвори во Каменко. Развиен како пајакови м....а а носи маица уз тело. Обавезно држи кошула со натписи,Енерџи на пример. У кутија од марлборо ,ставил 57 и се перчи ееее ова е цигара!
Додека минува покрај маалската биртија длабоко зема водзух после што не дише за да изгледа понабилдано. Едвај чека да ги одмине сеирџиите слични на него за да го испушти воздухот.
Келнери кои мислат дека им се пушташ ако им мафнеш или ги зјапаш очигледно за да дојдат и да им побараш сметка. Таксисти кои мислат дека им се пушташ ако им дадеш бакшиш што мене ми е знак за култура. Преку лето бев на бит пазар по кратко фустанче. ФАТАЛНА ГРЕШКА. Типови на Партизанска што ќе се откорнат свирејќи кога ќе поминеш, како да ќе одам бегалка за него ако вози 170 и свирка по мене. 90% ТИНДЕР.
У модерно време сељак ти е уствари факбој. Типчето со кое искочив 2 пати на дејт летово е типичен пример со симптоми на сељак, инспирирана од него сеа еден опис ќе ви напраам на сељак у 2017та, ма да и у 2010 ко шо читав не било нешо поразлично. 1. Ти го плаќа кафето кога ќе искочите и 100 пати потенцира дека нема потреба ти да плаќаш. 2. Доаѓа со купче евра, па те тера менувачница да барате, да мењал у денари. 3. Главна тема му се кладионици, па слика купчиња пари, демек шо ги освоил од тикети. 4. Ти нагласува дека треба да бидеш привилегирана со кој типац седиш у моментот. 5. Хејта турбофолк, хејта кафани ама секој викенд завршува у кафана и доживува оргазми на песни од Аца Лукас и Синан Шакич, снима лајвови, снепови, сториња како пее, пие и се весели на тоа. 6. Обавезно има некој вујко, стрина, чичко шо се доктори, тренери, вработени на функции и постојано кажува како се со врски си успева у животот. 7. Секоја втора ја заследува на инста, па по неколку дена и пишува, а по 2 реда муабет се обраќа со бејби, срце и се прави дека тоа го користи само за посебни личности. 8. Едвај има 60кг на висина од 2метра, па облекува тесна стегната фармерка, со кошули, џемпери, маици, ма шо му дое, пикнати у неа, се понаша ко да е манекен и иде ко паун надуван. 9. Има саат на рака, па во обид да му го приметиш го крши зглобот од врткање на раката и по неуспешниот обид за приметување ти кажува дека имал марка саат, па од кај му бил, колку го купил. 10. Постојано потенцира дека имал специфичен вкус, купувал облека само марка, не се носел ефтино, чоек со стил бил. 11. Се праи дека сите у Скопје го познаваат, а уствари никој не знае дека постои таква личност ко него. 12. Обично тренира некој спорт, па се мава у гради дека еден ден ќе стане познат, па уште од сега му се улизувале за у иднина. 13. Носи златен ланец и по дифолт откопчано прво копче на кошула, да се глеа златниот ланец јер такав му је стил. Ако ми текне уште нешто ќе надополнам.
13.Те носи на Водно со надеж дека ќе му даеш и ти вика или ќе даеш или иди си пешки *се има десено ова 14.Слика трева и бело демек шмрка и дува сиротиот од кафе паѓа у кома 15.Обавезно секое инста стори му е од колата и како 150 на Партизанска а не треба ни 100ка 16.Овие се најчести: Гледаат сами девојчиња по улици и им застануваат им свират им прават муабет. 17.Си го пичат извинете вака пред Броз а од шо не знае да вози пола кафич до Хотел Карпош ќе лета.. Треба да се знае као да се од***ат ваквите и да се истребат по можност.
Мислиш дека си го откачила на финта дека дечко ти е „мутен тип’’, ете го пак тој се фатил што ми се гледаат клучните коски на сликата...
Уште нешо ми текна.Еден тип има женска 2 год.И уште од лани ме смараше и сега пак почна и нешто демек ми вика имаш ли дечко дај бројче да искочиме друштво да ми праиш ова се деси 3-4 пати јас фино го откачував. Еднаш бев на утакмица и ете ти го саатот беше 19 и 15 он ми вика во 19ипол пред Сити Мол, извини бе дечко...и пак друштво демек да ми праиш сама дојди а у меѓувреме и на снап и на фб ми пишуваше и тоа гледа дека не му враќам и праќа лајкови.И тука ми с****и и му викам а да ја викнеш женска ти да те подружи ми вика која женска бе?Викам таа што идете 2год и ја кажувам со име и презиме.Тука збесна јас сум била ваква таква рошла на што фино лепо враќав.После неколку дена ете го пак и јадеше блок од сегде