Секојдневно опкружена со сељаци тешки а и од оние полесните,дефиниција за сељак според мене би била тип кој нема свое ЈАС,мајка му е директока на некоја фирма а татко му пере пари у Франкфурт(сега така земено на пример) и ете чоовекот збудалел(многу е фенси и сите за него зборат-демек секоја женска може да ја има) Како ги препознавам: па многу лесно доволно е да го видам како изгледа физички,а да не зборуваме ако ја отвори устата,буквално 2 збора не знае да сврзе и на секој ПРВ збор има пеер,братче,друАр... врска,хмм од два дена повеќе не му траела и шири низ град демек ја и раксинав а у принцип ваа го прогутала и корпата.. на секоја жуирка прв е за тепање .. Што превземам: Па досега сум неамала проблем едноставно у лице кажувам :Братче со сељаци не праам муабет! како иде времево,бројот на СЕЉАЦИ се наголемува,па ме фаќа страв за моиве деца со какви ќе се дружат еј...
Eве уште симптоми. Најинтересен ми е синдромот "Југо" и "101". Мислам, нема ништо лошо во тоа да возиш возила од Застава, ама симптоми за сељак се кога не сфаќаш дека инжењерите од Крагујевац мозгале и не за џабе одлучиле таа кола да има толкави гуми, таков и таков мотор, па: - го "тјунираш", му ставаш двогрли карбуратор, ауспух кој рика, и го спушташ до земја - во уште по сељачка варијанта, наместо да го тјунираш, му ставаш мотор од Ланчиа - убеден си дека твоето Југо е најбрзата кола во градот - сите во маало ги предизвикуваш со "сакаш да се пробаме"? - на сите им раскажуваш како си изел некоја посилна кола по Партизанска... - му ставаш озвучење и рокаш музика со отворени прозори - му ставаш рејсинг налепници - секој ден лежиш под него и се нешто чепкаш
Јојјјј јој Мики,Мики мој Овие двајца ме потсеќаат на двајцата браќа Мирослав и Никола што добија од Драгон бол комјутер кој го сместија до ќумбето на дрва,за една недела ќе пратиме маеил на А1 ајдееее (и следи едно срдечно гив ми фајв),мора да ви текнува на рекламава,непребол беше.Е овие двајца ми се баш како Мичо и Коле,ама во порасната верзија,уф таа монголоидна фаца,па златан ланац и кошуља натресена,мммм....мераци.Само уште да ми се разјасни присуството на влошкана од страна и витлериве на масичето...ваљда нема да си ги кдрат коњските гриви од под мишка а?...или па да? :geek:
-Во град и на поважни настани исклучиво бела панталона, бела или црна светлуцава или свилена кошула од оние што упиваат миризба и неизбежниот каиш со тока толку голема што кога ќе седне може џигер да си извади. -Залижана косица, или у боцки, и неминовно фризурата а ла Кристијано Роналдо. -Кафана је његова судбина. -За него сите жени се курви. -Се ложи на дискохитовите на Фанки Џи -Ако е образован и убаво се изразува мисли дека е педер. -На фб константо има статуси колку пиел викендот и колку најубаво си прошол. -Под секоја слика има опис „неее не сум пијан„, „не не сум пијаница„ „може и не сум најјак„, „уу телово ми е порнич„... -Става слики со празни флаши на маса демек глејте шо се сум испил, се гордее со своите пијачки способности. -Се врти на се што се двиши на две нозе -Задолжително има патриотска тетоваше, или партиска или од лав секако на набилданиот бицепс. -Носи од оние летни сандали ко кломпа каде што задолжително ми се гледа распуканата петица.
Штета што не можам да ја најдам рекламата за ЛЕПТЕН Тие двајцата "фраери" поминуваат покрај една девојка и и викаат: Ајде на журка кукло После згрозени од нејзиното лице си заминуваат. Епа она кукло, маче, душо и сл. често можете да го најдете како коментар од некој сељак под фотографија на убава па и немора да биде убава нека биде секси или провокативна девојка. Друг симптом е правењето муабет на телефон, шетање наваму/натаму и ако забележат дека некоја девојка ги гледа. Тогаш тераат гласен "мафијашки муабет" како: Пушти ги шлеперите на граница и сл. Шарена блуза и шарени панталони (Све ми боје лепо стоје) ЕДНОСТАВНО не иде, како не се нашол некој да им го објасни тоа?! Џвакање мастика со отворена уста, пликање и сл. простачки навики.
ајде кошуља у панталони, ама џемпер у фармермки или тренерки, има и "случаеви" од мојата младост - монтка у тренерки-класика
Е добро де, то вам је такозвани београдски дизелаш Џемпер во фармерка. Џемпер во тренерка. Џемпер во кратки кошаркарски шорцеви. Свашта! Има бе има се по светов, ама најбитно е какви бисерчиња се пуштаат од устата, облеката не ми мења. По дома сите сме помалку или повеќе - сељаци
1 слика зборува повеќе од милион зборови! кога и да го слушнам зборот сељак, фацкава ми се појавува пред очи
Мене Денис Екс ми се појавува пред очи, рамбовка на спот и цвикера сето тоа дополнето со фармерка и ципела а секако и сако и од оние ланцине со крст што се аиии.
леле навистина ме изнасмеавте и расположивте секако а симптомите being a сељак се шират многу во последно време, ко заразна болест п.с. Денис екс ми беше колега, и се презива Хардаревик ама незнаев дека ми е колега, дознав кога го видов на таблото
Симптомиве ви се 100% точни. Јас ги познавам најчесто по D&G каишите, фармерчињата избледени на средина кои изобилуваат со џепчиња и обавезно - „Лакоста“ демек ципелица и обавезно крстот да ѕирка од шарената кошулка! А врв на се` уште какви песни посветуваат... http://www.youtube.com/watch?v=QK4UP1v9 ... ture=share Просто... не знаев дали да плачам или да се смеам... останав без зборови од самиот наслов, не ја ни слушнав.
хахахаха ме изнасмеавте луѓе.Не е хумано ова со сељациве во денешно време треба нешто да се преземе околу тоа.. Иначе само да додадам и главниот фраер од Долина на волците им е новиот идол, тоа не може да се испушти мислам,слика од него на позадина, постер или имитирање некои негови покрети се најнов хит хахаха Страшно!
[quote="BoaVista-Не смееме да ги заборавиме неонките(што уствари не се за кола, туку за во кујна ) што ги ставаат под колата и тоа со некоја си ултравиолетова светлина.[/quote] Има еден сељак во нашиот град има мерцедес од оние најстарите и што е најсмешно колата му запалува после пола час брмчење а неоката се пали веднаш
Мислиш на Полат, и те како почнаа веќе да сонуваат за Волците, има едни дечки сељаци нивната да ја наречам група се вика Долина на Волците смешки
Значи штом видам мрсна косичка,залижана, црвени обравчиња (селско руменило), насмевка и во неа кариес на горните единици и лушпа од ајвар на тројка,краааааајјј!!! И нешто као,наручува во кафич, за мене едно ѕидарско(се мисли на пиво),а на пи*кава жут сок Неможам, значи SOS -сељак остаје сељак !!!
Леле браво за темава! Ова заслужува група на фејСбук и нормално инвајт за сите што ги поседуваат гореспоменатите особини! Иначе кога сме кај фејс, мсн и сл. тогаш се најголеми е*ачишта, кои муабети знаат да ти ги направат, а низ град да те види нема муда едно здраво да ти каже. Не знам дали се сеќавате на оној разговор што се вртеше по мобилни и познатата - НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ! Леееее значи од моментот кога прозборе можев да го замислам какво сељачиште е! Кој речник го издиктира ауууу
баш сега имав можност да запознаам еден примерок на кој чичкому некогаш би нешто и како омилено јадење му е октопод и како за на граница зборува на секои 5 мин, и како да работи за 300 евра било смешно е ајде кажете што е премногу премногу е