Јас и поминав добро, болка во раката, главоболка, покачена температура али ништо страшно, се помина за 2,3 дена
Јас сум вакцинирана, со првата доза поминав супер а со втората имав 5 дена симптоми на вироза(покачена темп., течење нос, болка во грло, поспаност) Некој да проверил антитела од Синофарм?
Јас сум вакцинирана, сопругот и свекорот и свекрвата. Сите освен јас проверија антитела, маж ми 11.8 имаше, од двајцава едниот скоро па ич, другиот ич. Инаку немав реакција, од првата доза малку ме болеше раката, најверојатно зошто се стегав додека ја примав вакцината, за втората ја опуштив раката и ништо немав.
Јас сум со синофарм вакцинирана пред 2 месеци, реакција од прва доза немав освен болка во рака, од втора малку омалаксаност и болка во рака што поминаа за 1 ден. Антитела немам проверено
Моите најблиски сите се вакцинираа со Синофарм и немаа некои проблеми, освен болка во раката. Тетка ми има проблеми со желудникот и малку имаше мака после ревакцината, но не може да сигурност да се тврди дека е од тоа.
На 28.06 втора доза примив недела дена после тоа не можев од кревет да станам, имав сѐ освен температура. За жал од тогаш сеуште кашлам навечер, поминати се скоро два месеци. Не знам дали е од вакцината ама уште не можам да се опоравам, а белите дробови уште не ги снимав, а во план ми е.
Нема таму Синовак, ама има во Индонезија http://www.xinhuanet.com/english/asiapacific/2021-08/09/c_1310117726.htm
Јас ја примив од првата доза болка во раката само, а од втората ништо, немав право на избор, да можеше сигурно Фајзер али да сме здрави и живи, една ќе мораше секако