Сакам да прашам имам синуси и еве 4-5 месеци ставам спреј Септоназал, а овие 2 дена наутро во секретот имам крв, дали е нешто поврзано???
Ne e ubavo mnogu cesto da koristis kapki i sprejovi. Ja oslabuvaat sluznicata jas od sprej za alergija koga i da se fatev vo nosot krv mi tecese. Napravi pauza nekoe vreme i vidi kako ke bidi.
Zdravo, imam problem so hronicni sinusi i bolki vo uvo i grlo, mi prepisaa sumamed od 250mg, dali nekoj ima pieno i da spodeli iskustvo ako moze Blagodaram
Zdravo. Dali nekoj od vas e imal cista na sinusi da spodeli iskustvo kako se tretira i dali e nesto opasno.
Дали некој го користел кристалот алунит од тианде за синуси, да сподели искуство? Се мислам дали да го порачам.
Zdravo, postot vi e poddamna no se nadevam go imate reseno problemot pa ve molam da mi dadete sovet sto da pravam. Imam polipi vo maksofascijalen i frontalen sinus, kakpi i sprej koristam prekumerno i postojano sum zatnata. Se izmoriv od probaj ova, probaj ona, se e bezuspesno. Sekoe iskustvo mi e vazno. Blagodaram
Здраво. Јас имав полипи во нос од едната страна и плус додатни проблеми, се мачев можеби 7 год. сѐ додека не се решив за операција. Од тогаш сум си како нов човек, си дишам нормално преку нос, мирисот и вкусот ми се вратија а 7 год немав ништо од тоа ставав капки секој ден по 2 3 пати дневно, бев тотален зависник зошто и немав како да дишам но бар мене само операција ми помогна. Така да со вистински доктор во кој имаш доверба ќе си го решиш проблемот и ќе те советува што е решението за тебе. П.С со години пиев антибиотици, ми се спушташе и на градите па си направив и други проблеми, секој месец имав и затнати уши, грло ме болеше мноогу често, одев кај мн.доктори и ај демек да ме поштеделе од операција па користев се што постоеше но имаше кратко подобрување и после пак истото. Со години се изнамачив и се каам што не ја направив операцијата порано. Ова е сериозен проблем од кој се комплицираат и други работи. Така да, не знам што точно е кај тебе но најди си соодветен доктор и што побрзо среди си го проблемот.
blagodaram za spodelenoto iskustvo, znam deka operacijata mi e neizbezna no neznam kaj koj lekar.Nekako nemam doverba vo naseto drzavno zdravstvo i poeketo sto se operisale imaat povtorno zatnat nos i obnoveni polipi. Toa mi vleva nedoverba i neznam kade da baram dobar lekar. Ve molam ako moze da mi posocite koj ve operirase, sepak kaj vas fala bogu bila uspesna intervencija. Blagodaram
Zdravo Jas odkako znam za sebe imam problemi so sinusite pred 13 godini gi operirav zaedno so rinoplastika operacijata,i godina dve mozev da ziveam bez kapki dobro posle uste poloso.sega pred tri nedeli izlegov pozitivna so korona virusot uste polosi mi stana mnogu me boli i glavata i nosot non stop zatnat cel zivot upotrebuvam operil sprej i sinomarin bez toa ne mozam da disam da spijam navecer.Deneska vo apteka mi preporacaa sprej Cosinus gi kupiv dva pati gi staviv ama mnogu pecat epten solzi mi protekoa i ne mi pomagat da disam slobodno.Dali nekoj ima iskustvo so niv?
Здраво! Ми се појави проблем ао синусите после настинка. Значи прво ми течеше бистар секрет како вода, а евњ овие денови густ жолто, жолто-зелен па дури и како жолто-портокалова нијанса. Искуство некој? Ова со портокаловата нијанса се појави откако користам Синомарин спреј, значи од завчера почнав, вчера ми се појави така потемен секрет и еве сега.
јас сум нонстоп со главоболки од нив исто и вратот почна да ме боли,плус имам и девијација на носна коска и хроничен ринит.сум одела на многу доктори и тука каде што живеам во данска и сеуште немам непто најдено што би ми помогнало.користам спреј за нос,некогаш на ламба 10минути или со топло на глава ставам или на чело.минсе случило јак жолт секрет да ми истече од нив меѓутоа после тоа ми олеснува,снемувам болки или температура ако имам .тука често дува ветер и приметив дека тоа мн им смета
и да се надоврзам заборавив да кажам капките и спрејовите ми ја сушат слузницата и често носот крвари