Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Синуси

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од KuklickaSk, 9 септември 2010.

1. Ffffffff323

Ffffffff323 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Сакам да прашам имам синуси и еве 4-5 месеци ставам спреј Септоназал, а овие 2 дена наутро во секретот имам крв, дали е нешто поврзано???

2. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Ne e ubavo mnogu cesto da koristis kapki i sprejovi. Ja oslabuvaat sluznicata jas od sprej za alergija koga i da se fatev vo nosot krv mi tecese. Napravi pauza nekoe vreme i vidi kako ke bidi.

3. Ffffffff323

Ffffffff323 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Јас 4-5 месеци ги користам и тоа по 3-4 пати дневно

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Odma da go prekinis odmori nedela dve vidi kako ke bidi

На Ffffffff323 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. moonlight12

moonlight12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој правел операција на синуси да каже искуство како поминал

6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Pisi mi

7. Magdalena......

Magdalena...... Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, imam problem so hronicni sinusi i bolki vo uvo i grlo, mi prepisaa sumamed od 250mg, dali nekoj ima pieno i da spodeli iskustvo ako moze
    Blagodaram

8. alex12

alex12 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Zdravo. Dali nekoj od vas e imal cista na sinusi da spodeli iskustvo kako se tretira i dali e nesto opasno.

9. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    Zemi serrapeptase i pij gi na gladno 3 meseci

10. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    1.220
    Дали некој го користел кристалот алунит од тианде за синуси, да сподели искуство? Се мислам дали да го порачам.

11. lilibet

lilibet Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, postot vi e poddamna no se nadevam go imate reseno problemot pa ve molam da mi dadete sovet sto da pravam. Imam polipi vo maksofascijalen i frontalen sinus, kakpi i sprej koristam prekumerno i postojano sum zatnata. Se izmoriv od probaj ova, probaj ona, se e bezuspesno. Sekoe iskustvo mi e vazno. Blagodaram

12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    10.434
    Здраво. Јас имав полипи во нос од едната страна и плус додатни проблеми, се мачев можеби 7 год. сѐ додека не се решив за операција. Од тогаш сум си како нов човек, си дишам нормално преку нос, мирисот и вкусот ми се вратија а 7 год немав ништо од тоа :( ставав капки секој ден по 2 3 пати дневно, бев тотален зависник зошто и немав како да дишам но бар мене само операција ми помогна. Така да со вистински доктор во кој имаш доверба ќе си го решиш проблемот и ќе те советува што е решението за тебе.

П.С со години пиев антибиотици, ми се спушташе и на градите па си направив и други проблеми, секој месец имав и затнати уши, грло ме болеше мноогу често, одев кај мн.доктори и ај демек да ме поштеделе од операција па користев се што постоеше но имаше кратко подобрување и после пак истото. Со години се изнамачив и се каам што не ја направив операцијата порано. Ова е сериозен проблем од кој се комплицираат и други работи. Така да, не знам што точно е кај тебе но најди си соодветен доктор и што побрзо среди си го проблемот.

На lilibet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lilibet

lilibet Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

14. lilibet

lilibet Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    blagodaram za spodelenoto iskustvo, znam deka operacijata mi e neizbezna no neznam kaj koj lekar.Nekako nemam doverba vo naseto drzavno zdravstvo i poeketo sto se operisale imaat povtorno zatnat nos i obnoveni polipi. Toa mi vleva nedoverba i neznam kade da baram dobar lekar. Ve molam ako moze da mi posocite koj ve operirase, sepak kaj vas fala bogu bila uspesna intervencija. Blagodaram

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo

Jas odkako znam za sebe imam problemi so sinusite pred 13 godini gi operirav zaedno so rinoplastika operacijata,i godina dve mozev da ziveam bez kapki dobro posle uste poloso.sega pred tri nedeli izlegov pozitivna so korona virusot uste polosi mi stana mnogu me boli i glavata i nosot non stop zatnat cel zivot upotrebuvam operil sprej i sinomarin bez toa ne mozam da disam da spijam navecer.Deneska vo apteka mi preporacaa sprej Cosinus gi kupiv dva pati gi staviv ama mnogu pecat epten solzi mi protekoa i ne mi pomagat da disam slobodno.Dali nekoj ima iskustvo so niv?

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Здраво! Ми се појави проблем ао синусите после настинка. Значи прво ми течеше бистар секрет како вода, а евњ овие денови густ жолто, жолто-зелен па дури и како жолто-портокалова нијанса. Искуство некој? Ова со портокаловата нијанса се појави откако користам Синомарин спреј, значи од завчера почнав, вчера ми се појави така потемен секрет и еве сега.

17. TheDove

TheDove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    29
    Здраво. Дали некој имал компликации од синусите и ако имал кои биле тие?

18. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    јас сум нонстоп со главоболки од нив исто и вратот почна да ме боли,плус имам и девијација на носна коска и хроничен ринит.сум одела на многу доктори и тука каде што живеам во данска и сеуште немам непто најдено што би ми помогнало.користам спреј за нос,некогаш на ламба 10минути или со топло на глава ставам или на чело.минсе случило јак жолт секрет да ми истече од нив меѓутоа после тоа ми олеснува,снемувам болки или температура ако имам .тука често дува ветер и приметив дека тоа мн им смета

19. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    ќе може ли подетално да ми кажете за каков кристал станува збор и како се користи,ви благодарам

20. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    и да се надоврзам заборавив да кажам капките и спрејовите ми ја сушат слузницата и често носот крвари