Еве иста сум и јас, до сега дував баш обилно прво проѕирен секрет,па потоа жолт,сега намалува, меѓутоа глава ме откорна, прскав диво оригано за време на настинката, ама таа пројде сега ме фатија синусиве и не знам што да правам.
На кој начин успевате да си помогнете од малку барем на природен начин? И брат ми има проблем, поради нив е со воспалено уво на зима, кога почнува да заладува паника ме фаќа кога ми текне дека пак ќе има болки. Од воспаление температура качува, и така се во круг, се нервирам што пишувам колку е мачно
Јас имам хронични, се сум пробала искрено... Ама најдобро се покажале едни апчиња за имунитет грчки, мислам дека ги има низ аптеки, кратко се пијат ама името не ми текнува зимата беше ова... Некој силен бустер на имунитет воглавно... Мед, прополис, јаткасти плодови, се е супер... Е сега, од терапија е важно само шо ќе осети притисок или блага тапа болка да дејствува со спрејче за разводнување на секретот, такви има многу... после тоа исто така АЦЦ спрејот е чудо Мене ми е омилен, кивање после секое прскање и дефинитивно излегува секретот. Јас преферирам инхалации со солен раствор, исто ми помагаат. Друга работа, спрејот Косинус е исто добар само ја суши слузницата така да после макс 2 недели прскање препорачувам пауза. Се надевам ќе му помогни нешто од ова ❤
Дали имаше течење на слуз во грлото? Јас цел месец не можам тоа да го опоравам. Антибиотик, химорал, септаназал... џабе
На лажица маслиново две три капки диво и јадеш. А имаш и поблага варијанта капки за синуси, директно во нос.
Дали некој имал проблем, да се затнува носот само навечер, значи преку ден е ок, навечер затнат нос неможе да диши сопругов, веќе со месеци е така, не отишол кај матичнава, сакавме на приватно как специјалист во нашиов град да оди, но замислете заради коронава не ни закажаа, да одел кај матичен прво. Многу ми е чудна ситуацијава што само навечер кога одмара ова се случува, да фане да се движи или вежба се отнува.
Дали просторијата каде што спиете ја греете со клима? Од клима многу се суши воздухот, кога е многу ладно кај нас е пуштена и ноќе и сите сме со затнат нос и суво грло кое тера на кашлање. И кај нас денски не, ама навечер сите тројца сме затнати, кај нас со сигурност е од климата можеби ви е премногу сув воздухот дома.
На пелети се грееме ама да,дува топол воздух.Но ова беше е и преку лето и кога не се ладевме на клима или греевме
Zdravo.Sakam da ve prasam kako se spravuvate so sluzta vo grlo koja nemoze da se isfrli? Znaci otkako pocnav so terapijata za sinusi se gusam od sluzta i nisto ne pomaga.Piev bisolex tie mi gi razreduvaa,no nenozam celo vreme so toa ? Sovet nekoj ?
Бев со грип средината на декември. (Двапати се тестирав немав корона). Пиев амоксиклав. Само 3 дена после терапија бев во ред и од поново пак грлото со секрет, носот затнат, пулсирачка болка во десниот образ. Затнати уши. Зелен и густ секрет од носот. Температура 37 со 2. Вчера матичниот ми препиша: -Септаназал спреј -Моммох спреј -Декортин и -Антибиотик Фромилид. Прв пат се соочуваме со проблеми со синуси. Дали се неопходи сите овие лекарства. Зошто одма ми даде антибиотска терапија не ми е јасно. Па пред 15 дена пиев амоксиклав.
Затоа што синусите ти се загноени и мора да се третира со антибиотик. Амоксиклавот е слаб антибиотик за такво силно воспаление. Се што ти има дадено е одлично и ќе ти помине за брзо. Септаназалот се прска само една недела а момокс треба да го испрскаш цел, дури и да немаш веќе болка. Како паталец кој беше и хоспитализиран за синуси, би ти препорачала да си земеш серапептазе таблети за намалување на воспалението односно да ти го разводни секретот да можеш полесно да го издуваш. Се пијат еднаш дневно наутро веднаш штом се разбудиш и не се јаде ни пие минимум половина час. Чувај се многу на ова ладно време, носи капа и шал обавезно. Дома држи си шишенце со топла вода на местото каде што те боли. Ти посакувам што поскоро опоравување. Прашај било што те интересира.
zatoa sto imas bakteriska infekcija vo nos,a za sinusi pomaga mn ultracrvena lamba mozes da ja nabavis vo aptekite po pristupacna cena,inaku se sedi na lambata 10min-7 dena vo nedelata,toa pomaga da se isfrli nasobraniot selret i gnoj od sinusite i taka se osloboduva bolkata i se vrakas vo normala
Јас стварно не сватив сериозно дека имам проблем. Апчињата си ги шетам вташна, чекам да ми помини само од себе Никогаш се немам соочено со ваков проблем а и никој близок немам со проблеми со синуси па да сум нешто информирана. Вечерва сум тапа, ни слушам, ни мирисам, двете носилки затнати, едвај зборам. Ставам од денес Септаназал но од утре да си почнам со терапијата. А мислиш дека требаше прво на микробиологија да ме прати за брис и антибиограм да знае кои антибиотици да ми ги даде. Син ми беше позитивен на бнактерија Моксарела месецов. Можда и јас ја имам истата
Broncho vaxom se pie po sema 1 dnevno 10 dena posle 20 dena pauza - 3 meseci. Od sabajle i navecer D3 od 2.000 ili edno od 5.000ui 1 mesec WAYA probiotik 1 dnevno 1 mesec Pred spienje Alvocast 1 mesec Zablagodarete mi se podocna
Досега сум немала ваков проблем со синуси, па ова болело слепоочницата пулсира Едвај чекам да самне да одам правец на доктор, матичната две недели ме лечи со витамини , ми иде главата да си ја треснам и уво ме заболе, не знам до сабајле како ќе издржам се напив налгезин исто ми е, пукнав значи Ќе ми кажува не биле синуси, лицето требало да ме боли за синуси уфф Што би можела да си помогнам во моментот?
Имаш правено инхалација со топла вода и сол? Јас така правам, исто и со камилица или босилок, ова само привремено смирува, и јас две години мака мачам со синуси, со антибиотици се труев и се џабе.