1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Синуси

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од KuklickaSk, 9 септември 2010.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    21.665
    Еве иста сум и јас, до сега дував баш обилно прво проѕирен секрет,па потоа жолт,сега намалува, меѓутоа глава ме откорна, прскав диво оригано за време на настинката, ама таа пројде сега ме фатија синусиве и не знам што да правам.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    На кој начин успевате да си помогнете од малку барем на природен начин?
    И брат ми има проблем, поради нив е со воспалено уво на зима, кога почнува да заладува паника ме фаќа кога ми текне дека пак ќе има болки. Од воспаление температура качува, и така се во круг, се нервирам што пишувам колку е мачно :(

3. QuinnK

QuinnK Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Јас имам хронични, се сум пробала искрено...
    Ама најдобро се покажале едни апчиња за имунитет грчки, мислам дека ги има низ аптеки, кратко се пијат ама името не ми текнува зимата беше ова... Некој силен бустер на имунитет воглавно...
    Мед, прополис, јаткасти плодови, се е супер...

Е сега, од терапија е важно само шо ќе осети притисок или блага тапа болка да дејствува со спрејче за разводнување на секретот, такви има многу... после тоа исто така АЦЦ спрејот е чудо Мене ми е омилен, кивање после секое прскање и дефинитивно излегува секретот.
    Јас преферирам инхалации со солен раствор, исто ми помагаат.
    Друга работа, спрејот Косинус е исто добар само ја суши слузницата така да после макс 2 недели прскање препорачувам пауза.
    Се надевам ќе му помогни нешто од ова ❤

На anggell и slimy им се допаѓа ова.
  4. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Може ли доколку ви текне на таблетите да ги споделите кои се добри за имунитет.

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Ми помина од капсули Дикло Џет, Серапептазе таблети 5 дена и Синомарин спреј. Пробај

6. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    451
    Дали имаше течење на слуз во грлото? Јас цел месец не можам тоа да го опоравам. Антибиотик, химорал, септаназал... џабе

7. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    925
    Здраво, ако може да ми кажеш како го користиш дивото оригано, правиш масажи или?

8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    На лажица маслиново две три капки диво и јадеш.
    А имаш и поблага варијанта капки за синуси, директно во нос.

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    Дали некој имал проблем, да се затнува носот само навечер, значи преку ден е ок, навечер затнат нос неможе да диши сопругов, веќе со месеци е така, не отишол кај матичнава, сакавме на приватно как специјалист во нашиов град да оди, но замислете заради коронава не ни закажаа, да одел кај матичен прво. Многу ми е чудна ситуацијава што само навечер кога одмара ова се случува, да фане да се движи или вежба се отнува.

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Дали просторијата каде што спиете ја греете со клима? Од клима многу се суши воздухот, кога е многу ладно кај нас е пуштена и ноќе и сите сме со затнат нос и суво грло кое тера на кашлање. И кај нас денски не, ама навечер сите тројца сме затнати, кај нас со сигурност е од климата можеби ви е премногу сув воздухот дома.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    На пелети се грееме ама да,дува топол воздух.Но ова беше е и преку лето и кога не се ладевме на клима или греевме

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. #Iva#

#Iva# Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.Sakam da ve prasam kako se spravuvate so sluzta vo grlo koja nemoze da se isfrli? Znaci otkako pocnav so terapijata za sinusi se gusam od sluzta i nisto ne pomaga.Piev bisolex tie mi gi razreduvaa,no nenozam celo vreme so toa ? Sovet nekoj ?

13. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Бев со грип средината на декември. (Двапати се тестирав немав корона).
    Пиев амоксиклав.
    Само 3 дена после терапија бев во ред и од поново пак грлото со секрет, носот затнат, пулсирачка болка во десниот образ. Затнати уши. Зелен и густ секрет од носот. Температура 37 со 2.
    Вчера матичниот ми препиша:
    -Септаназал спреј
    -Моммох спреј
    -Декортин и
    -Антибиотик Фромилид.
    Прв пат се соочуваме со проблеми со синуси. Дали се неопходи сите овие лекарства. Зошто одма ми даде антибиотска терапија не ми е јасно. Па пред 15 дена пиев амоксиклав.

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Затоа што синусите ти се загноени и мора да се третира со антибиотик. Амоксиклавот е слаб антибиотик за такво силно воспаление.
    Се што ти има дадено е одлично и ќе ти помине за брзо.
    Септаназалот се прска само една недела а момокс треба да го испрскаш цел, дури и да немаш веќе болка.
    Како паталец кој беше и хоспитализиран за синуси, би ти препорачала да си земеш серапептазе таблети за намалување на воспалението односно да ти го разводни секретот да можеш полесно да го издуваш. Се пијат еднаш дневно наутро веднаш штом се разбудиш и не се јаде ни пие минимум половина час.
    Чувај се многу на ова ладно време, носи капа и шал обавезно.
    Дома држи си шишенце со топла вода на местото каде што те боли.
    Ти посакувам што поскоро опоравување.
    Прашај било што те интересира.

На Nena Jovanova и JoyJoy им се допаѓа ова.
  15. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    zatoa sto imas bakteriska infekcija vo nos,a za sinusi pomaga mn ultracrvena lamba mozes da ja nabavis vo aptekite po pristupacna cena,inaku se sedi na lambata 10min-7 dena vo nedelata,toa pomaga da se isfrli nasobraniot selret i gnoj od sinusite i taka se osloboduva bolkata i se vrakas vo normala

16. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Јас стварно не сватив сериозно дека имам проблем. Апчињата си ги шетам вташна, чекам да ми помини само од себе Никогаш се немам соочено со ваков проблем а и никој близок немам со проблеми со синуси па да сум нешто информирана. Вечерва сум тапа, ни слушам, ни мирисам, двете носилки затнати, едвај зборам. Ставам од денес Септаназал но од утре да си почнам со терапијата.
    А мислиш дека требаше прво на микробиологија да ме прати за брис и антибиограм да знае кои антибиотици да ми ги даде. Син ми беше позитивен на бнактерија Моксарела месецов. Можда и јас ја имам истата

Последна измена: 2 февруари 2022
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Верувај дека нема теоретска шанса синус да помине сам од себе.
    Почнувај што поскоро со терапијата.

18. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Broncho vaxom se pie po sema 1 dnevno 10 dena posle 20 dena pauza - 3 meseci.
    Od sabajle i navecer D3 od 2.000 ili edno od 5.000ui 1 mesec
    WAYA probiotik 1 dnevno 1 mesec
    Pred spienje Alvocast 1 mesec
    Zablagodarete mi se podocna :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Досега сум немала ваков проблем со синуси, па ова болело ;(слепоочницата пулсира :sweat:
    Едвај чекам да самне да одам правец на доктор, матичната две недели ме лечи со витамини :@, ми иде главата да си ја треснам и уво ме заболе, не знам до сабајле како ќе издржам се напив налгезин исто ми е, пукнав значи :@
    Ќе ми кажува не биле синуси, лицето требало да ме боли за синуси уфф :envy:
    Што би можела да си помогнам во моментот?

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Имаш правено инхалација со топла вода и сол? Јас така правам, исто и со камилица или босилок, ова само привремено смирува, и јас две години мака мачам со синуси, со антибиотици се труев и се џабе.