1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Синуси

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од KuklickaSk, 9 септември 2010.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Зографски, влегување со камера.

2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Јас правев во акус медикус 1200 преглед, со ехото 1700.

Е сега да ми каже некој нешто да не грешам и што да очекувам. Месец дена сум затната, матичната од ништо не ти е и не си за антибиотик покрај зелен секрет, затнат нос и бактерија во нос, сега и текна упат да ми дава пошто може имам воспaление на синуси што се испостави дека е така.
    Од вчера сум на антибиотик(амоксиклав), аква марис, мералис и серапептазе, ама јас не осеќам никакво подобрување, освен 5-6 саати што ме пушта од мералисот, после тоа пак не можам да дишам на нос воопшто и да пробам да шмркнам тотално ми е блокирано и цело време дишам на уста. Кога треба да почне да делува терапијава?

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Дали од синусите може да се исфрли секрет со светло зелена боја ама и како со портокаловко светло црвено обоен?
    Ме плаши ова црвенково, да не е нешто опасно.
    Ама кога земам сила да го исфрлам секретот и осеќам дека го влечам од носот, таква боја има тогаш.
    А бев и настината една со зелен и портокалов секрет од носот, премногу.

4. somesandra

somesandra Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, долго време имам проблем со синусите, односно полипи на синуси, сакам да прашам дали знаете некој добар доктор?

5. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    874
    може некој капилар да пукнал и заради тоа крварење се бои секретот црвенкасто.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Да веројатно од тоа беше.
    Веќе ми помина оттогаш. Само неколку дена имав, ама онака портокаловко мешано и испаничив одма. :whew: :smirk:

Фала ти шо пиша. Поздрав :)

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.119
    Помагајте, цела веѓа ми пулсира од синуси, како со чеканче да ме мава некој! И топло држев, апче пиев, спреј, се живо.. нема спас! Полудев!

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Како се држите вие со болни синуси на ладното?
    Мене од полани ми беа во мирување, пред некој ден пак се,, активираа".
    Среќа сега си го знам чарето па ме спасува на време.

9. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Никако,ме болат и сега. Кое е чарето, ете ме боли пак меѓу очите... Алергиски е...

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Јас си правам инхалации со камилица. По неколку пати на ден. И калменте спреј, ова по препорака од доктор ми е, никако на своја рака спрејот, посебно не ако си бремена.
    Инаку најмногу ми помага инхалација. Ама мораш да бидеш упорна по неколку пати на ден.
    Кај мене не е само мегу очите и на слепоочницата, и од страна на глава, буквално цела глава ми тежи а ниедно апче не помага. Кога прв пат ми се појавија се чудев што апче не помага, сега веќе и не пробувам со апче.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Правам и јас инхалации со чај и калментето го користам...
    Еве сега пак ме болат, тапа болка, слаба, ама сепак, болат.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Слаба додека е ќе издржиме, јас полани ќе шекнев од болка, такво нешто не бев осетила до сега:|
    Уплав имам и одма реагирам на време, тогаш матичната ме убедуваше дека е настинка дека не се синуси и така повеќе од месец со болка чекав сами да поминат ;(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Жими докторов :^)
    Тоа е, ќе помине белким.

На Mumoftwo30 и anggell им се допаѓа ова.
  14. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Си купив Косинус, за синуси и нос, пиел ли некој, има ли подобрување од нив? И после колку денови? На природна билна база се...

15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    763
    Лично јас чим осетам малце ветер и ладничко главата одма почнуваат болки на чело, теме, странично, очите ми се ко под притисок, и под очите исто. Сигурно повеќе од 25 години се мачам со синусите. Лето или зимо не е важно.

Имам направено ехо на синусите пред доста време, односно кога сум била детенце, зашто мајка ми спобудалела што дете на 6 години е со јаки главоболки.

Порано со инфраред ламбата ме средуваше, и ми се имаше средено за година две. После кога ме имаа фатено, ламбата и ја нема ја позајмила на некој и незнае кај...

Со години се мачев, те антибиотици те море те ова те она. Лекот си го најдов пред 6 години. Се мачкам со викс, поточно има еден грчки викс беше 100, сега 126 у Зегин. Исто така и може и да се инхалира истиот, пола лажичка у литро врела вода и дишам врз него. Рака на срце алал да му е. И капа обавезно на глава. Топло да е.

Сега сум бремена па само се мачкам, ама чим се намачкам одма осеќам подобрување. Ич пари кошта лекот, вреди да го пробате.

На Baby Girl 3 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  16. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    279
    Одма го купувам грчкиот викс од Зегин штом е толку ефикасен, оти само оној кој нема мака со синуси не знае што се тоа неподносливи болки.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    763
    Пробај сонц, инхалација, а мене најмногу ми помага и кога ќе се намачкам на чело и странично. Малце суза некоја капнува и трне чело ама тоа го осеќам како ослободување од притисокот од болката. После тоа капа ставам да држи топло.

Па пиши како си поминала (fingers)

На Baby Girl 3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    279
    Сега за сега е добро, се надевам и понатаму нема синусите да ми прават проблеми.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.135
    Може слика од грчкиот викс и дали е безбеден за трудници? Колку пати на ден се мачка?

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    763
    Јас го користам моментално во бременост, безбедно е во бременост, истражував . Двапати на ден мене ми е доволно за моментално воспалување, зашто се мачкаш и оно си стои и си делува со саати. Од прилика едно грашоче се мачкам на чело и странично за да има слој. Ако искачам од дома се мачкам повеќе од големина на грашоче и капче или греач плетен на глава си ставам, зашто знаат да упијат малце, инаку ќе светам ко лампион.

Побарај го medi-vix го има у во Зегин, eве линкче со слика: https://www.anil.gr/index.php?route=product/product&product_id=157

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.