Здраво на сите. Околу 5 години непрестано прскам спреј во носот. Ноќе во спиење станувам 2-3 пати да прснам пошто не можам да дишам ако не го носам со мене и ме фаќа паника како да се гушам дека не е со мене. 2 пати неделно купувам септаназал и последно време веќе ми се смачи само да прскам. Посетив и доктор и ми е речено дека најверојатно мора да се правам операција на синусите. Понеделник имам закажано на уво нос и грло. Дали некоја од вас се правела операција да ми објасни како оди процедурата дали е болно бидеќи ептен ми е страв.
Jas imav problem so los miris isto Kako I ti I ispasna deka e od zabite, vo mojot slucaj bese zabniot Kamen, od koga srediv so toa poveke nema neprijaten miris
Луѓе вие што сте на клима, дали осетите промена? Јас одма имам главоболка дури и забоболка. Ужасно ми смета, ако заспијам со клима после е страшно. Глава обавезно ме боли и ми мине само со Калменте. Кој спреј можам да го користам друг секојдневно а помага?
На работа клима дома ја пуштам по потреба не сум осетила никаков проблем инаку да има осетливи на мислам го суши воздухот или нешто така.
Дали овој спреј е на природна база? Калменте не е, стварно помага ама периодот морам да ставам доста почесто, веќе на второто ставање има голема разлика ама не би сакала цела зима да ставам, а дека на клима се топлиме, за синусите само тој засега ми е спас.