Не можам да го искашлам шлајмот што ми се слива.... Матичнава ми вели нема потреба од сируп за искашлување, а кај специјалист уште чекам термин. А бе се пробав се и ништо се сум затната, ко да ми е залепен шлајмот на градиве а матичнава ми вели немаш ништо на градите. Плус и грлото ме боли, кашлам
Rhino horn, испирај го носот два до три пати на ден. Во меѓувреме можеш и Аквамарис да си прскаш. Купи серапептаза а за грлото можеш ама и не мораш Лизобакт Комплит. Преживечеш
Zdravo na site imam ednonprasanje veke dva meseci osekam kako struja peckanje i trnenje na desna strana na liceto bev na lekar snimav sinusi mi kazaa vospalenie na maksilaren desen sinus i me interesira dali nekoj se soocil so vakvi simptomi od sinus a mi prepisaa terapija Sumamed Operil Flikonase sprej I seropretase Tableti sovet ve molam
Дали некој правел операција на синуси. Сега ми рече докторката дека размислува за да ме прати на операција.... Страв ме фаќа, сакам да одам на др, мислење. Со месеци се мачам.
Имам многу секрет, пиев антибиотици, пиев Сумамед 2 пакетчиња, пиев Моксирал, пиев Дикортин, спрејови, инхалации. И ми се повторува воспаление. Никогаш досега сум немала синуси.
Ако доктор смета дека си за операција, јас би ти рекла да не се двоумиш. Јас имав девијација и полипи, се каам што не направив порано операција, со години се мачев. Да не зборам што покрај синусите ми страдаа и уши и грло. Не знам колку ти е сериозен проблемот.
Не е правило дека треба да имаш, кај мене беше проблемот со години па почнаа проблеми со уши и грло понатака, не од почетокот. Тогаш не сфаќам за што точно ти предложила операција. Ако е само за воспаление тоа не е баш доволна причина за операција. Колку време ти е вака?
Оди и на второ мислење, за 4 месеци и одма операција, може и да нема потреба. Јас мислев имаш мн посериозен проблем нешто како мојов каде што мораше. Подлабока е оваа тема, снимање, прегледи итн итн така да барај друг доктор да видиш што понатака.
Луѓе, со месеци ми е воспален синусот, и Сумамед и Лекоклар а бе едвај ми се смири и сеуште не ми е воспален. Плус серапептазе, плус Калменте, плус инхалации Вискоклар. Сега ме уплаши докторката..... Вика дирек операција.
Де, де, не мора одма паники да креваш, полека. Ти препорачаа да одиш на второ мислење, закажа, беше? Јас имав многу страшни проблеми со синусите долг период, поминав доста доктори, ми менуваа разни терапии, и сега сум подоправена, ама еве овој период пак почнав да имам проблеми со носот и константно солзење на окото. Терапијата што всушност ме оправи беше Рупафин и Димиста. После некој период целосно го тргнав Рупафинот, а и Димистата исто така треба да се користи периодично. Потоа испирање со Rhino Horn, два до три пати на ден. Терапијава секако не ја земај без претходна консултација со доктор, ама можам да кажам дека Димистата како комбинација од кортико + антихистамин е подобра варијанта од Калментето, што и после некој период ми направи проблеми на носот. И те молам, ако веќе пишуваш и бараш совети за едни исти работи, барем применувај ги, инаку нема никаква поента.
Ја пијам секоја терапија што ми ја препиша докторката. И испирам нос и се праам. Ме фаќа паника, да пошто сум Анксиозна. Ти благодарам за советите, не дека јас ништо не применувам, само што испаничив.
Да, но веќе неколку пати повтори на странава како имаш воспалени синуси, и неколку души веќе ти дадовме совети како да си ги олесниш симптомите, и ти пак пишуваш повторувајќи ги истите работи. Синуси не се толку страшна работа, па толку да се паничи, не е ништо животозагрозувачки и се е решливо, и ти си самата свесна за тоа. И јас сум била анксиозна и со отворена рана на града после операција се вратив таква на работа, не можев да се наведнам, скоро имав раскинато со бившиот, и ете ме, јас требало да речам абе јас сум анксиозна и тоа е ќе паничам сега и до бескрај? Ноуп, седиш, работиш, живееш, отидов и на Д Фест. Туку, пак не кажа отиде ли на второ мислење, или барем закажа ли? Ако не си, тогаш сепак важи она што го кажав. Ако и второто мислење потврди дека треба да направиш операција, ќе направиш, зошто тоа е за твое добро и здравје, ќе се престрашиш. Докторката кај што Cherry ја има направено операцијата е супер, јас последно бев кај неа.