Дали можи после колоноскопија да се јави перианален апцес? Мој другар синоќа заврши на болница. Во понеделникот правеше колоно, вчера апцесот се појави. Одма сакаа да го оперираат, но тој не сакаше , почна антибиотици да пие. Денес и температура 37.4 Утре е закажан на хирург. Мислам дека подобро би било инцизија да се направи и да не се мачи. Сте имале вакво искуство? Можи да се повтори?
Јас се имам оперирано пред добри 18 години во Воена Болница со локална анестезија и немам никакви проблеми од тогаш. Инаку и тогаш ми напоменаа, дека ако операцијата не се изведе правилно, односно не се исчисти место и коренот целосно и соодветно, постои можност за реактивирање на синусот и потреба од повторна операција. За среќа кај мене и секоја заслуга на тимот што ме оперираше, се е во ред и се надевам така ќе остане.
Zdravo Vaka jas veke 3 godini go sinusot na opaskata pa Bi sakala da ve pitam osven operacija poso mie strav od operacija sto Bi mozelo da mi pomogne. Inace mi se pojavuva cesto kako topce i otkako se sozree puka.
Сега ја најдов темава и имам прашање до вас. Пред 2години имав чир на десната страна од почетокот на задникот,пред 6 7 дена ми се појави од левата страна на почеток на задникот но немам многу болка па сакав да ве прашам дали се работи за синусно влакно бидејќи по сликите гледав дека тоа се појавува на средината а кај мене е на левата страна од задникот. Ви благодарам однапред❤
Здравоо, иако гледам дека многу одамно си пишала, ама од мака ќе прашам. Ќе можеш да ми кажеш што крема си користила за синусот и дали ти има помогнато?
Срцка, беше баш одамна не се сеќавам. Знам дека беше како кафена мислам. Појди во аптека и објасни им, ќе те советуваат. Пиши што си направила
Kремата се вика ихтиол најубаво ти е купи си газа и фластер од сабајле и навечер мачкај крема и одозгора газа мене за 3 дена ми пукна ама мораш многу убаво да го истискаш за да не се појави пак
Најдобро јави се прашај. Си мењаат цени стално... Исто така све зависи од големината на зафатот. Инаку ова долгорочно се решава само хируршки...
Јас имам едно прашање ..вчера малата ми поврати 2 пати,вториот пат во трчање да ја земам од креветчето, се лизнав на ламинатот дека воден беше, и паднав право на опавчето, имам и како помала паднато па убаво ја знам болката, ама овој пат ептен интезивна беше, на моменти не можев да додржам. Се јавив кај матичната, ми рече да почекам да не брзам, се шетам без проблем, си седнувам без проблем, болка имам ама издржлива е , оток нема, модрица нема.Прашањето ми е, викаш дека и да е пукнато операција не се орави него сама заздравува, е сега,не дај боже ако има нешто напукнато нели ќе има проблем или ?
Здраво девојки , кои се симптомите за ова синусно влакно, јас немам никакво топче ама тој дел од опашката ми е како изгребан незнам како да објаснам , исплашена сум да не е можеби такво..
Ако е синус полонидал и ако е веќе воспалено, не може да се реши без хируршка интервенција. Посети доктор, обавезно. Мораш да се консултираш со специјалист.
Ima li nekoj iskustvo so laserska intervencija vo faza koga e puknata cistata i ima krvarenje (mi rekoa prvo da se smiri so terapija pa potoa pukanje na vlaknoto laserski)? Mi izgleda mnogu poednostavno od klasicna operacija...
Здраво, знам дека е стар коментарот но доколку си сеуште активна би сакала да се слушнеме да ми кажеш за мелемот? Ти благодарам
Каква е ситуацијата сега? Се врати ли воспалувањето повторно? Јас се консултирав со пластичен хирург од Систина и државна и одговорот беше дека операција класична само треба, ама кај жени често се враќало и по операција. Така, со пола уста беше докторот, не со некоја гаранција дека и операцијата е дефинитивно решение.