Синус на опашката - sinus pilonidalis

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Vodolijata, 3 декември 2010.

1. Acika12

Acika12 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    39
    Во право си.
    Само мислам дека полесно би поднела се што би ми кажал доктор, ако претходно знам нешто. Неизвесноста ме убива.
    Ти благодарам

2. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Здраво дали има некој искуство со докторката Горица Давческа за ласерско отстранување на синусно влакно?

На Acika12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Magi Magi

Magi Magi Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo sinusno vlakno mi se pojavi pred tri meseci mi tecese gnoj koga stiskav i krv.Custvoto e mnogu bolno...dve deca sponto takva bolka ne osetiv.Bidejki se plasam od bolnica :D ne otidov kaj lekar za eden den mi zagnoi imav otok. Kade i da bev na pregled mi kazaa na zivo anestezija ne fakalo na zagnoeno.Zakazav pregled kaj Zivorad Kocevski utre denta otidov mi zema bris i odma mi napravi drenaza,toest me secna i mi ja istiska gnojta.Se razbira bezbolno me namacka so mest nekakva od masta mi otrpna potoa lokalna ne ja ni osetiv koga me bockase,toa bese se bezbolno.Posle 4dena otidov na pregled i se dogovoriv za laserska operacija bidejki povtoruva i potoa ke mora klasicna .Me operisa eden den vo bolnica utre denta doma.Nemam nikakov problem za 2 dena pocna da mi zarasnova i seka ne osekam ni bolka ni nisto .

4. bitches broken

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Колку плати за целата процедура?

5. Magi Magi

Magi Magi Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Rabotam vo Amfenol imame privatno osiguruvanje Makedonija osiguruvanje doktorot isprati meil do osigoruvanjeto i mi pokrija se od pregledi do operacija.Koga mi gi dadoa dokumentite prasav kolku kosta mi kazaa 120.000denari samo operacija.No mene i pred toa mi pravea res bidejki mi bese zagnoeno imav golem otok i nepodnoslivi bolki me pravea drenaza dve nedeli taka pa potoa operacija so laser.Sega nemam nikakov problem.

6. bitches broken

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Imam prasanje,mene mi e puknato mestoto gnojot istekuva pijam antibiotik no ne prestanuva da tece,i koga sedam osekjam bolka,dali moze odma da me napravat operacija?

7. vesnaps

vesnaps Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dali za zagnoeno vlakno-fistula na zadnikot nekoj ima iskustvo operacija so laser kaj d-r Zivorad Kocevski vo Zan Mitrev klinika ili kaj Gorica Davceva kozen lekar isto taka so laser (navodno uspesno posle 3 tretmani)?

8. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.797
    Прв пат слушам за третман. Не мислам дека се работи за истата работа на овие две места.
    Ласерската интервенција кај докторот во Жан Митрев е хируршка интервенција со тоа што наместо скалпер се користи ласер, па резот е помал и заздравувањето е побрзо.
    Од еден "третман" треба да се реши, односно отстрани сето нездраво ткиво.

А за второво прв пат слушам. Колку што знам во таква фаза кај што е загноена фистула мора внатрешно да се исчисти.

9. vesnaps

vesnaps Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Te molam da mi kazes posle kolku dena od operacijata mozese da vozis kola i da patuvas?

10. vesnaps

vesnaps Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Повели за дерматовенерологот https://www.facebook.com/photo/?fbid=1064137378639198&set=a.213688140350797

11. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.797
    Видов и претходно.
    Како што реков, различни ласерски третмани се. Т.е. едниот е хируршки зафат.

Како и да е, воспален синус не може надворешно да се реши.
    Ткивото внатре е оштетено.

Мало гугл пребарување и ќе биде јасно дека може да има корист од ваков третман само во рана фаза.
    Загноено не е рана фаза.

12. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    146
    Нели овој проблем не се јавува кај жени?
    Или јас сум грешка или многу поретко?

13. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.797
    Може кај секој, само почесто е кај машки.