1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скандал во детски камп: Сексуална едукација се претворила во сексуална злоупотреба

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Celltica, 28 септември 2021.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.585
    Допаѓања:
    140.178
    Да беше организација за ЛГБТ ќе се пријавете за организатор.
    Секогаш вика како требало вака или така, акција никаква. Затоа и реков да преземе акција. Ја канев и со мене на протест, класичен Македонец, кажува што требало другите да прават, додека она ништо не прави.
    Ама не е она тема. Темата е дека децата биле злоставувани, дека одговорност никој нема да сноси, дека другата година ќе сменат нешто у насловот и ќе го прават истото( педофил после 20 години затвор првиот слободен ден оди пред градинка или школо).
    Не можам да замислам ќерка ми да не ми кажува се и да нема храброст да ми се јави среде ноќ ако некој и прави вака. Треба сите да си научиме нешто повеќе од ова. И со кој се дружат исто. И нивните родители. Оти децата се слика на родителите.
    А за дете у извидници, после ова, никогаш.
    Поминете се дека никој нема да одговара, гледате дека известувањето е дека децата се криви. Кај жртви, ќе испаднат и виновни и лажговци.

А никој не застанува зад нив.

На BloodElf, Leat, buba4e89 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Сега да не се правиме наивни, дека всушност секој протест против институции на власта е киднапиран од партијата која моментално е опозиција, па било тоа да е вемеро или есдеес. 100 пати видено. Невладините исто, наеднаш сите невладини перјаници , кога нивните спонзори ќе решат кој ќе биде власт, се прешалтуваат во владин сектор, по могучности.
    Мене Вајлд ми е симпа со тоа дон кихот етитјудот, стално во битка со некои ветерници, се надевам дека си има свој Санчо Панса, ваљда среќна е така и има чувство дека придонесува во општеството.
    Нејзините розеви очила се само непријатен прижер колкава е немоќта на поединецот во партизирано општество.
    @WildMk сори што те 'трачам', мене ти ми си кул, иако наивна често. Информирана важно. :*

На Mantub, LejlaD, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    Да не се лажеме дека никој не знаел. Некој знаел. Прашање е колку знаел тој што знаел, и шо чоек е тој што знаел. Параспур или некој што има свест.
    Терминот peer pressure важи и за возрасни единки како мене над 40 години, во сите професионални и социјални ситуации. Затоа што така е штелуван човек, да биде дел од група, да не се двои. Ако јас на 40 се осеќам нелагодно на работа на пауза за ручек да слушам мрсни вицови (банален пример, али толку чест што ми се плаче), можам да замислам како деца на 16 се осеќале. И јас го правам истото што вика Вајлд, ќе свртам на шала кога колега ќе ми рече дека ми се таман дојките или дека сум се збуцила. А возрасна жена сум, и сѐ уште ме шокира тоа. И не сум нашла начин како да се борам со тоа, а да не испаднам фрустрирана и хистерична (и такви комплименти сум добивала).

На Angie1432, Waverly Raven, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ти говориш за вербални општења. Очи што гледаат и перцепираат, потоа вршење на дејствија и зборови кажани не е исто.
    Појди од себе, ти може на 40 години го чувствуваш тој peer pressure за мрсни вицови. Ама ако се соблечат сите во канцеларија, дали ќе го напуштиш работното место, ќе пријавиш до hr или сепак ќе се соблечеш.
    Сосема спротивни дејствија и различна перцепција. Се додека облеката е на мене, а зборовите соодвествуваат на моите години, нормално и јас би прифатила некои работи за да се камуфлирам во групата. Ама си ја знаеш границата, ако не, тука е најголемиот проблем.
    Еве и во мое време имале секс на тие години, говореле на таа тема, јас не сум сакала и нема сигурно да се докажувам на будали за некакви си цели.
    Не споредувајте општи акти со сексуални вознемирувања.

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    Не е соодветен примерот, поентата беше како реагираме во непријатна ситуација. Јас четириесгодишна версус деца, без разлика на тоа дали се вербални деликти или дела, страшно е исто. А се почнува увек со муабети.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    За жал, манипулаторите се секогаш повешти од жртвите. Тажно е, но вистинито.
    Ептен тажно.

На WildMk и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Во Македонија секое чудо за три дена. Тоа е и нормално. Сите овие организации се финансирани од странски и државни фондови, а целта им е индоктринација и злоупотреба на деца. Ете, како отприлика ќе ви изгледаат реформите во образованието. На тие што не им е сеуште јасно.

На Аргентина *, Tanjamm и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    Што значи од штаб?
    Не е автентичен документот?

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Прочитај го само насловот и се' ќе ти биде јасно.
    Не знаат медиуми да пренесат вест ко шо треба.
    Едните влечат накај една партија, другите накај друга... зависи кој ги финансира.

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    Абе остај го насловот, за документот прашувам.
    Медиумите НИКОГАШ не тренесуваат вести, прашањето ми е дали документот е веродостоен. Останатото мамбо џамбо мене ми е небитно. Нормално дека не финансирале декларирани педофили, прашањето е кај е именуваната програма што ја финансирале. И ако ја финансирале, кај им е одговорноста.Не може пу пу нема више. Како ти, ако организираш протест, утре си одговорна за тоа што ќе се деси на протестот? Мислам нешто ми мањка во процесов:?:

13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    Нетпрес и статијата мање више, политиката е курва, тоа се знае. Но, документот е автентичен, од град Скопје, така што сѐ фино си пишува.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Од кај знам дали е веродостоен?
    Можи е.
    Ама не е ни битно, по тоа на што 'удираат'
    Ако сакаат промени, нека удрат по институциите, пошто тие ако функционираат, не Шилегов, Свети Шилегов да згреши нешто, ќе лежи затвор!

Е то очекувам од новинари.
    Овие не се новинари.
    Партиски портпароли се.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Поголем партиски портпарол од тебе на форумот нема.

На BloodElf, IRBBB, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Аха, на партиски портпарол му требаат функционални институции?
    Во Македонија? :D

Па како ќе крадат ако функционира правната држава?

Не ме смеј!

17. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Партиски портпарол, како тебе на пример, секоја гомнарија на овие гнаси, кои се моментално на власт, пробува да ги релативизира со глупости.

На BloodElf, buba4e89 и Cka им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Во право си!
    Апсолутно си во право!

За просечен македонец, функционални институции и ефикасна правна држава се 'глупости'
    Епа затоа ќе не дрпа кој да дој на власт!
    Ние ќе плаќаме, за тие да прат криминал!

Поседете уште малку така.
    30 години не се многу
    Стој... :!:

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    188.133
    Не е темата за новинарството во Македонија и светот. А документот е битен за темата.
    И малку покомплексно е. Град Скопје е институција, ко што гледам и Исо сертифицирана:smirk:, каков му е овој ПРОЦЕС на финансирање неовластени ли, необучени ли, едукатори? Ако се неовластени. Ако се овластени, тоа е исто така битно, ми се чини.
    Прашај по дома што значи Исо и процес ако не разбираш.

На BloodElf му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Не е.
    За функционирањето на институциите е.
    Дали ќе истражат?
    Колку професионално ќе истражат?
    Дали ќе бидат транспарентни?
    Дали до крај ќе ја тераат правдата и ќе го одмотуваат клопчето- па до кај и да оди, или ќе забаталат, ко се' до сега?
    Дали е законот над сите, или има некои што се над законот?

Оти вака поставено, гледаме 30 години како изгледа... кој дојди си-скубни си.
    Епа нема поќе шо да се куби..
    Се' е искубано.