Скандал во детски камп: Сексуална едукација се претворила во сексуална злоупотреба

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Celltica, 28 септември 2021.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.601
    Допаѓања:
    140.331
    Не. Секоја недела сум на протест. Само твое име и презиме како организатор, во МВР допис 24 часа пред настанот

На Leat и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    62.241
    Една ебана работа нема која не е смрдена, скапана и корумпирана во државава. Блазеси им на педофиливе, во рај си живеат, во земја каде никаков закон не ги фаќа, си прават што сакаат, им е гајле.

Ужас, у ж а с.

И јас ќе дојдам на протест ако се организира.

На noteforself, sparklie, VDT2906 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    И јас ќе дојдам и мои блиски луѓе ќе повикам. Од државава кренав раце одамна ама кога се работи за деца не можам да спијам мирно.

Добив информација од другарка која порано беше член во извидници само друг одред дека дотичниве си биле познати по тоа, јавна тајна. Само годинава изгледа се опуштиле и претерале. Останатите во организацијата сакаат да се оградат.

Прикачени фајлови:

На sanjaeva и Mikha4 им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Типов од скринштот....не сфаќам, на страна на овие педофиливе е? Зашто спомнува углед, оградување...

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не го знам, но колку што сфатив и тој е старешина (или како и да им се називите) и не присуствувал на настанот. Им се обраќа на останатите членови зошто молчат, свикува состанок за да се договорат да се оградат и да ги санкционираат виновните за да го спасат угледот на организацијата.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.475
    Во нормална држава организаторите би скапале во затвор, децата би биле одземени од родителите...

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.950
    Зошто да се одземат децата од родителите?

На WildMk и Just.do.it им се допаѓа ова.
  8. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.475
    Кој нормален би пуштил малолетно дете на настан кој се вика секс скаутс и рок енд рол?? Само ретардиран.

На friendy и vaga95 им се допаѓа ова.
  9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    27.284
    Никој родител СВЕСНО не би си го изложил своето дете на педофили.
    Агендата на здружението била сексуална едукација. Тоа што забегале во друг правец е погрешно и затоа се дискутира.
    А, не за името на организацијата.
    И не се родителите криви.

На Pea, crimson, noteforself и 9 други им се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    И јас не би пуштила дете на неколкудневен камп за сексуална едукација. Шо е толку комплицирано во врска со сексот за да јас како родител не сум во состојба да го разјаснам и да го посоветувам? Ко да треба кванта физика да им објаснуваат. Зошто и како да се стави кондом ќе учат неколку денови?
    Кога ги читав сведоштвата на родителите прво си велев шо мајка барале да пуштаат 15/16 годишни деца на таков камп. А за организаторите, една дебела казна да кркаат пошто ради нивните фантазии, децата ќе влечат трауми долго време.
    Ама па кој случај се решил кај нас, па со овај да се истера правда... Далеку сме ние од тоа, ќе се заташка се' ко по обичај.

На Pea, Kitten, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    188.421
    Блазеси ви во кој свет живеете. Родител= заостанат, не можеш ти да едуцираш свое дете. Има стручни лица за тоа, обучени, тренирани.
    Или мали ти се децата (ако ги имаш) или стварно ништо не следите што се случува околу вас.
    За се има стручни лица, родител е само за да го роди ( не знам шо смајли да ставам овде, ај вакво:|).

На TeddyGrey, noteforself, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не би рекла ретардирани, но слободно можам да кажам незаинтересирани за своите деца. Никој ли не се информирал што опфаќа целиот настан. Еве програмата стигнувала на мејлови кај децата, океј, ама го нема детето цела вечер, зарем нема ли да се заинтересирам каде е, со кој е, што ќе прават. Пази, збориме за малолетници. Вината првенствено ја упатувам кон оние што го организирале настанот, ама и од 40 учесници, само 7 души се отпишале. Епа ретардиран родител е благ збор за останатите и покрај сведоштвата на неколку деца. Малце да не беше боењето на половите органи, па реприза чекаат.
    Ти дали би го пуштила своето дете, хипотетички, на настан кој има такво име? Повеќе звучи на оргијашење за време на рок концерт, него било каква едукација.
    Сексуална едукација треба да се врши само и само во склоп на образовна институција и никако поразлично. Ама после ова, не знам кој родител ќе остане расположен за да дозволи било каква едукација во однос на сексот вон својот дом.
    Единствено браво ќе кажам за оние деца кои собрале храброст и се довериле на своите родители. Ама браво и за родителите што формирале здрав однос и вградиле доверба кон своите деца за да можат целосно да се искажат.

На eliesaab, cresa-jagoda, Nikolina35 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    И уште нешто. Родителите на малолетничката која се стремела за полова еднаквост па ги стимулирала и останатите да се слакаат, нека се запрашаат дали деца се само за да има кој да ги чува на старост или треба малце да се посветиш на нив, не малце, туку малце поише.
    Се уште сметате дека родителите не се криви?
    Настанот само го поттикнува пропустот во воспитувањето и испливуваат говнариите од нивното немање време и незаинтересираност за своите деца.
    Не бе не, не се ич криви родителите. Они само сакале на секс скоутс рокенрол да ги пратат. На факинг 16 години!!!

На eliesaab, cresa-jagoda, Nikolina35 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    188.421
    Aj илустрирај со линк или подетално, за што точно збориш- малолетничка ги стимулирала останатите да се соблекуваат?8-|
    ...
    иначе кој кого каде пуштал... Мене, пред 30тина години, во 7-мо, 8-мо одделение ме пуштале сегде. На размена кај другарче во друг град, на камп по ова, по она. Ма и на настава во природа во Дубровник бевме во 4-то ли, 5-то ли. Училишни активности, вон-училишни. Ниту моите биле хипици, ниту јас сум хипик. Зарем немало можности за трауматски искуства и злоупотреби? Епа немало, јер се знаело кој е одговорен и кој му е опсегот на делување. Сексуално образование на час по биологија, исто и превенција од дрога:!:.
    Сега си мислам, каков стана светов- јас дете не пуштам само нигде до 18:sweat:. После, ко ќе се вработи нека си оди кај сака]:)

Последна измена: 1 октомври 2021
    На Nikolina35, azelea, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  15. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Имаше во аудиото кога збореше родителот на девојката.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Ма тоа се либерални и про европски настроени родители, како се осмелуваш да ги наречиш незаинтересирани, заостаната една.:D

На azelea, IRBBB, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Абе факт е дека не треба секој да смее да учи деца за сексуално образование особено таа едукација да се одвива некаде кај што децата не се заштитени, у случајов изолирано место.
    Апсолутно сум за сексуално образование ама треба да се внимава кој е избран за таа работа оти меѓу нив може да се најдат и такви кои малце повеќе ќе си дозволат.

На Bezimenka90 и GirlRose им се допаѓа ова.
  18. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    27.284
    Јас зборам за името на настанот. Значи да е бил "Очиња поточиња" и да се дешавало истото ок ќе беше? Од толку голем проблем ние за името ќе се фаќаме?

19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.792
    Допаѓања:
    40.686
    И мене ми е чудно како пуштиле 15 годишни деца на камп за сексуална едукација.Родител кој е посветен на своето дете ќе дознае точно каде го праќа, што е програмата и што се очекува, кои се едукатори, а не да остави на детето да одлучи а тој само да плати.
    А и првпат слушам дека имало вакво нешто, кај нас во школо доаѓаа од хера, да, ама за извиднички камп немав поим дека се оддржувал.
    Ај разбирам првпат да се оддржува, па родителите не слушнале искуства од претходно и ги пуштиле децата, ама ако ова се случувало континуирано како е можно таков пропуст да постоел и никој да не мрднал со прст? Ништо не ми е јасно искрено, особено што вакви приказни многу лесно се шират и се збори за нив, еве стварно не разбирам како си опстојувало толку време.

На Bezimenka90, IRBBB и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Абе името е она што укажало дека во кампот се врши сексуална едукација, а не пеење и цртање. А како што реков, сексуална едукација НЕ треба да врши секој.
    Е сега каде е пропустот во целава работа, не знам.

На daylight, Bezimenka90, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.