Скокање од врска во врска

Дискусија во 'Разделби' започната од Realist1, 30 мај 2024.

1. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Odgovorot na tvoeto prasanje e NE. Na stabilen covek ke mu treba vreme da se sozeme, da sfati nekoi raboti, da rascisti so cuvtsva itn. Bar nekoj mesec, zatoa sto edno pravilo za site nema. Site sme razlicni.

Povekjeto sto skokaat vednas vo nova vrska ili ne znaat da bidat sami i svoite cuvstva, ili te varala uste prethodno.

Moj sovet e da ne baras odgovor! Znam deka boli, so toa sto sum bila vo taa situacija, kade duri i se ozenile odma. Kolku povekje mislis za pricini, tolku povekje ke te boli i ke navlagas vo nekakvi nerealni prikazni i ke ti se odolgovlekuva oporavuvanjeto.

Gledaj si za sebe ti da si emocinalno stabilen i zrel, a ona sto saka neka pravi.

Moeto iskustvo bilo poinakvo. Site maski so koi sum bila odma vlegle vo nova vrska, za mnooogu kratko vreme, nedeli vo prasanje.
    Taka da ocigledno ne moze da se generalizira
    Ili pa mozebi problemot bil vo mene

На Srckata28 и Realist1 им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.583
    Допаѓања:
    140.137
    Не знаев дека има протпишано време од раскин до нова врска.
    Дека соодветно на должината на врската се оди на нов дечко.

Алооооо сите се различни, различно преживуваат живеат... Не е мувла ако брзо фати дечко. Некои едвај чекаат некоја да раскине за да и се е пуштат оти им се свиѓа. И има ситуации каде по пола недела со некој мислиш дека кликнуваш и ете ти! Не значи дека се сакаат, само им е убаво заедно.

Ако има правила, пишете да видам кај сум згрешила оти после скоро 10 год врска не знам дали сум чекала според правилата!

На gjoker4e, Realist1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    21.413

Mnogu nervozna polaaako

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.517
    Воопшто не мислам дека е нешто лошо да влезеш од врска во врска.
    Апсолутно нема никакви правила колку време треба да помине, ок ли е, нели…

Обично луѓето што влегле бргу во нова врска, веќе го имаат преболено бившиот уште додека биле заедно.
    И зошто, ако сретнеш или познаваш некој што ти се допаѓа, кликнувате, има хемија, страст, да не пробаш само зошто си излегол од нова врска. Глупости.
    Ако си на чисто со бившиот можеш да правиш што сакаш, кога сакаш.

Ми се има случено, за три недели влегов во нова врска, бевме заедно шест години. Иако раскинавме, сплет на околности, сепак остана љубов на мојот живот. Барем засега :).

На Realist1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.806
    Допаѓања:
    80.581
    И ова да додадам, понекогаш токму некој друг ќе ти помогне да преболиш и надминеш и, еве нека се случи некогаш, сплет на околности, туку ако почнувањето со друг за многу кратко време е почеста пракса во врските, тогаш ќе се запраша човек што е со тоа брзање и скокање и зошто некои мора постојано да имаат некој, не можат сами. А дека никој не е ист, не е, секако.

Последна измена: 2 јуни 2024
    На Srckata28, Tanjamm, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.548
    Допаѓања:
    13.889
    Нестабилност е тоа за мене. Нема толку многу љубов кај луѓето како што се пишува по форумот.

На Gosh, eliesaab и Vikktorr им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    50.822
    Има некои долги години одат и наеднаш раскинуваат и влегуваат во друга врска веднаш или дури пак стапуваат во брак.
    Јас пример не би брзала, би си дала време да го преболам и да бидам некое време сама.

На SummerGirl, eliesaab и BeMyFriend им се допаѓа ова.
  8. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    405
    Јас не сум некој експерт за љубовни врски но, би влегувала од врска во врска.

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    42.012
    Ја после врска не сакам мужи у очи да видам, а не па нова врска... :D

На ell, Curious cat, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.043
    Допаѓања:
    187.999
    Зависи со кого си во врска.
    Другарка на другарка, од лезбејка станала нелезбејка после некоја врска :D

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    42.012
    Ех, да знаеш и колку лезбејки станале од нелезбејки после врска...:rofl:

На oblace1, Curious cat, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.043
    Допаѓања:
    187.999
    И тоа апсолутно. Затоа реков, зависи со кого си бил во врска:D

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    616
    Години во токсична врска, иако го сакав прекинав,за буквално недела дена го сретнав маж ми:inlove: влегов во врска одма, и еве не 7ма год во брак:D

На oblace1, eliesaab и Realist1 им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    26.864
    Еее јас имав другарка шо од лезбејка стана нелезбејка во врска, па после врската пак стана лезбејка :rofl:

На Biljarkata, Gosh и Tanjamm им се допаѓа ова.
  15. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    699
    Според мене има две причини зошто некој после врска би скокнал во нова врска.

Првата причина е да ги преболат бившите со нова личност. Можеби е скроз нова особа, или се знаеле од претходно. Можеби и личноста не знае како да биде сама па скокнува во врска со кој и да е да пополни празнина.

Втора причина е дека додека била во врска се заљубила во друг.

16. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.104
    Оти она уште пред да рскините има расчистено со тебе со чуства. Така функционираме ние жените.
    Многу долго пред да се прекине размислуваме, мислиме и кога веќе ќе е крај толку те има преболено .
    На мажите тоа ви иде отпосле.

Последна измена: 3 јуни 2024
    На Adidas888, Avery, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  17. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.104
    Еве да ти кажам јас влегов одма после 3год. врска.За 2 недели.
    Не дека не бев стабилна, чуствата ги снема. Не знам како да ти објснам. Последните 6 месеци од таа врска беа колку да се рече. И двајцата знаевме. Раскинавме културно, и тоа е тоа.
    После 2 нели влегов во врска со човек кој веќе го знаев покрај сестра му. Кликнавме ептен, во врска бевме 1 год и сега ми е сопруг скоро 11 год. Пред тоа си бевме на "здраво само", се дружев со сестра му. Т.е на играорна одевме заедно со неа. И тоа е тоа. Воа ми се случи на мои 26 год, да ти доловам дека не се работи за деца. Знам шо сакам и целев кон тоа, сакав јас да сум среќна и не ми беше проблем да влезам и утредента по раскид во врска ако кликнев со некој како со сопругот шо ми се деси.
    Сега се смееме бидејќи се познаваме од мои 11 год негови 12 год. дека на време требало да си се фатиме и цел живот заедно :)
    Нема пишано правило на временски рок за преболување оти во векавите ситуации обично нема шо да преболиш. Ни па се работи за нестабилни личности.

На Biljarkata, Realist1, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Isklucok sekogas ima. Sklop na okolnosti, ste nemale vzaemni cuvstva, drugiot vekje bil tuka na nekoj nacin t.e. si go znaela od prethodno i se poklopile kockite. Super za tebe sto dobro ispadnalo.

Kako i da e sekoj si znae za sebe. Spored mene pozelno e da si rascistis sam so sebe, so cuvstvata, energijata da ti se iscisti od drugata licnost itn. Ko sto rece edna clenka pogore, posle vrska ne sakam maz da vidam, ne pa nova vrska. Bash taka

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.104
    Тоа не го прави некој нестабилна личност, тоа е човек што знае шти сака за себе си. Таквите влегуваат во врска одма после раскид.
    Ако била врската тешка нормално и раскидот тежок тогаш да треба време. Ама ако си начисто сам со себе тогаш нема што да е чудно да се влезе одма во врска ако си нашол тоа што сакаш.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Samo delumno se soglasuvam so prvite 2 recenici, no razbiram deka ti toa go gledas od tvoja perspektiva. Sepak ke kazam isklucok.

Mnogu lugje sto vlagaat od edna vo druga vrska, go imaat toj "pattern" i taka funkcioniraat cel zivot. Moze da bide od bilo koja pricina, dali ne znaat da bidat sami, im treba validacija od druga licnost, da bidat vo vrska e kako 'status', poradi okolinata, nekoi taka preboluvaat partner, itn. Pricinite se mnogu.
    Pak ke kazam, sekoj za sebe si odlucuva i sekoj za sebe ke si gi nauci zivotnite lekcii. A najmalce e moe da im sudam.

На eliesaab и tanjita им се допаѓа ова.