Да споделам искуство. Имав откриено сколиоза на 12 години и ми дадоа корсет да носам.Го носев по 17-18 часа,одев на вежби секој ден но немаше подобрување. На 14 години во Свети Еразмо во Охрид ме направија операција.Поминаа 14 години од операцијата немам никаков проблем. Рбетот ми е прав.Сум една од ретките кои имаат исправен став.
Луѓе, како оди цела работа во Охрид во Свети Еразмо? Треба да одиме за сестра ми 12 години има, ама ме интересира како е дали се докторите добри или џабе одење? Како се наплаќа со упат од матична? И воопшто процедура колку-толку да знам.
Најдобар е доктор Туран во Скопје, тој ќе ве исправи без болка, нема ниту да се мачите без вежби без операција и без корсети.
Еве ви го бројот од докторот Туран 078840137, се наоѓа кај населба Тафталиџе улица Букурешка с број незнам заборавив ама најсигурно е да го прашате на тел, работи само од сабајле во 8 до 12ч. (само на тоа време можиш да му се јавиш а после 12ч. исклучен му е тел. Само Понеделник до Петок
Тој е киропрактичар, ги фаќа нерви и крцка, имат подобар резултат него од тие операции, вежби или корсети, кога ќе појдите таму и нема да се зажалите, ви дадов број и распрашајте се и се во ред ќе биди.
So fakanje nervi skolioza ne se leci. Koska e u prasanje. Mozno e drugi dijagnozi da leci so hiropraktika. Med. lice sum i zatoa ti kazuvam.
Скоро две години одам бидејќи патувам одам еднаш неделно и зато губам време ама и уште одам и имам подобар резултат, одам исправено ама треба уште, благодарна сум од него. Ви препорачувам на сите, нема да се зажалите
Сестра ми оди со години кај него, не ја исправи.. и помогна многу да, ама кај некој со висок степен на искривеност неможе да помогне. Сестра ми ептен беше, носеше и корсет, вежбаше со Анабела, оди и кај него, ама пак е искривена... Она е 20+ години, дали на тие години се нафаќаат за операција? Читам во Охрид оперирале, како оди таа процедура, колку се плаќа? Инаку и јас имам, по двете бремености бетер ми забега рбетов, незнам јас што да превземам, многу се нервирам... не бев волку, ептен малку бев, а сега бетер и бетер
Во бременост се искривува рбетот дополнително. Имам доста читано за овој проблем. Сестра ти може да се оперира, ама нема скроз да се исправи.
Многу зборува за тоа и сака спремна е за таков чекор, а како нема скроз, зашто? Сум гледала на интернет искуства, нема кој после операција останал крив... Првата бременост ич не ми се искриви, а сега да..
Не е најстрашно, но приметливо... според мене мислам дека скроз ке се исправи. Порано беше повеќе но со многу вежбање, корсетот, од Туран се исправи до некаде. Ама пак и се познава и многу е нервозна за тоа, само бара опции за операција иако јас и викам дека не е добра идеја бидејки има 20+, работи убава работа, ке треба убав период за опоравувањето, физикални терапии...
И јас се оперирав и дека волку многу добро ќе се осеќам после скоро 9 месеци не верував бидејќи ми се смени животот начисто.. бевме една група девојчиња и сите сме добри заедно си одевме на бања.. се беше супер.. Не оперираше др Нерон и Турчинот во Скопје.. презадовлна луѓенца.. ако е за операција се е џабе.. пробав се .. докторирав по сколоза.. инаку и јас студирам медицина па тврдам дека тоа еднаш ако тргне нема назад.. поздрав ако некој нешто го интрредира нека ми пише слободно ќе ви пишам и број ќе ви објаснам се .. дури ако сакате и лично видете ме па уверете се.. поздрав..