Браво за јавачов, кој и да е, Мерлин, мило ми е. Ама не можам да сфатам на кобилава како не и беше срам целоцелулитна да се трти пред јавност... сТТТрам! Кобила е. Ем целулит, ем занаетџија не е.
Незнам дали грешно сум слушнала или не, ама од тоа што го слушнав разбрав дека смениле некоја ограда на камени мост
Oстај тоа ама пред Kирил пејчиновиќ школото опнале статуа од некој композитор.... и од пушкин смех до суза
Јас мислам дека не на Камени,туку тој накај Бит пазар што се оди,карши новово Веро. Има нови едни,чудни некакви,да ти е мерак да скокнеш.
Да де тој мост го правеа некое време и фала богу што го направија тој искрено беше катастрофа. И тротоарот беше цел со дупки, страшно беше да одиш по него имаше вдлабнатини од по преку 20 сантими у него ко со копач некој да ги правел. Можат сега да слободно да си рипкаат. Тој и од кога е направен за прв пат е реновиран
Него во жена парк не знам дали го видовте новиот споменик за загинатите од 2001 год.Единствено тој е навистина убав и на место од сите глупости кои се испоставија и испотрошија пари.Тој требаше да се случи уште пред неколку години и е со заслуга. Ми се допаѓа...да го доловам за тие шо не го виделе.Момци,од половината нагоре голи и така машала развиени,во војнички панталони и чизми,се држат рака под рака и ја држат на грб планетата земја која е распукана и доле имињата на сите загинати.
нај искрено единствен споменик на кој му се радувам е споменикот на александар се останато ми е дизни во мало
Јас тука живеам и споменикот не е дел од проектот Скопје 2014 туку целиот парк со се споменикот е донација од Русија. И преубаво е паркчето за разлика од порано,кога имавме само две клацкалки дрвени и две-три клупички.Сега има многу клупи,детски парк,биничка мала,трева,дрва...Преубаво е. Извинете за оффтопик.
Не само оградата. Се реновираше целиот мост кај МАНУ. Речиси 10 месеци се работеше без престан. Ко цела држава да градеа. Додека крадеа. Нема одмора док траје обнова. Рече Тито и легна мирно да почива. Сега се тутка во гробот. Оградата е позлатена - фиктивно ќе не залажат дека таму ни отидоа парите И поголема концентрација на муви и разни видови инсекти, нема ни во маларични предели. Како што ми е носов голем, со гас-маска треба да поминувам за да не вдишам некоја радознала.
Владата страшно се изглупира со овој проект лужето немаат што да јадат а они скопје 2014 тоа е исто како да си купиш одело а чорапот да ти е скинат или по нашки кажано на гол газ гајтан. И само се глупираат на бумбар го прават сите како да е ногу позитивно а оно кога и да уклучиш се едни исти дури и ги познава чичко Павле ти ли си или чичко Столе од Охрид по гласот ги познава смешно !
Борбени авиони случајно прелетуваат над Скопје и едниот пилот му вика на друдиот: -Овде бомбардиравме? А другиот му одговара: -Не тоа така си е. Ова требаше во вицови уствари не за темата е но од дру агол на гледање. Е пак во право сум
ако изгубат вмро дпмне и дојдат сдсм, тогаш тие што се започнати или поголем дел од нив е готов ќе си останат така, тие што не се започнати, на дел од нив ќе им се смени локацијата и ќе бидат поделени низ цела македонија,а некој ќе се стопираат.
Оваа е чиста глупост..место да ги вложват парите во нешто попаметно...тие во глупости...луѓето пари немаат да купат леб владата споменици прави...можеби да ни беше државата во посилна економска стабилност...можеби и немаше да биди толку глупо...и едно не ми е јасно зошто се во скопје во ред главен град е но има и други градови...зошто не видат малце и натаму....и после луѓето се навредуват кога грците викат не македонија туку скопје..па затоа е крива владата...скопје е за нив и главен град и цела држава...другите градој не се важни....македонија не е скопје...ни скопје не е македонија то треба првин да му е јасно на тие горе шо се а после на другите држави
ако не ги дадат тие пари за да направат нешто за државата сепак тоа на нас ке ни личи , каде ке одат парите сигурно во некој џеб ... а ако не одат ни во ниеден џеб каде ке одат парите ???