Овај проект ми е чиста глупост.Не знам што сакаше Груески да постигни со тоа,или не гледа дека државата пропаѓа и владее сиромаштијата тој гради некој си споменици,кој повеќето немаат ни значење.Според мене за да постои некој споменик треба да има за него некое значење да се раскажува,а живи се што историја ке раскажуваме за биковите,лавовите..глупост,чиста глупост.Ко санки Македонија е богата земја и сега имаме пари за расфрлање,за споменици.....
Ако не сме и најбогати, се се гледа тоа околу нас, сите сме шмизли, сите сакаме после работа која ја имаат повеќето граѓани да се релаксираме со партија тенис, а во вечерните часови ни останува време и за посета на се погледаните претстави во театрите А вие сами размислете за што ни се симбол поставениот бик а посебно питачот или чистачот на чевли ли беше Ах а портата на ТРИУМФОТ... Сите го знаеме нејзиното значење, во тоа сме подобри и од Французите
Ахм, тогаш преинтересно ќе биде. Шмизлички и споменици еден куп, цркви џамии, триумфални капии јухууу топ. Уште сеа ја замислувам поратата коа ќе биде готова, и наредниот ден испошкртана со графити
Хм чекај да видиме ... Чаршијата, разни џамии, бруталистичкиот стил на градби ( кои се уникатни ) кои заглавија засенети од страна на дивоградбите на урбаната мафија. МНОГУ! Вака да си прашам , Дејче ти прошла низ скопје?
Слушнав инаку, дека чудово наречено Аце д олмајти, не е воопшто сеизмички стабилно. Мал земјотрес и може да ти падне на глава
Демек најоговараниот фраер од споменициве Аце, конечно од имагинарен фраер на плоштадот ќе никне ко прав мушкарац ли? Ќе му го видиме неговото ВИСОчество над се останато на плоштадон. Алелуја, дојде и тој глориас деј да тргнат тоа железариите од таму и да видиме што чудо е ова. Јао Букефал, како ми е жал за него, види го распарталено на сите страни... да не се збунат оние да му наместат опавче на погрешно место
Колку е згоден, какви стомачни , коцкички па па пааааа... е сега ќе има кршење нозе наместо да гледаме кај одиме ќе му ги гледаме стомачните на Аце
Е што? Па да не не изгледа убаво? Јас колку што знам ова нема да биде во вардар туку на плоштадот....