Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скопје во 2014-2015 год

Дискусија во 'Политика и настани' започната од jasmin, 4 февруари 2010.

?

Го поддржувате ли проектот Скопје 2014?

1. Да

252 глас(а)
    38,3%
  2. Не

406 глас(а)
    61,7%
  1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Беше све тоа испланирано, за веднаш по изборите да го затворат Љубе и да го довлечкаат Аце наш од Фиренца директно на плоштад во Скопје, затоа што на есен името ќе се мења, сскале ние или не...Новото име со географска одредница ќе биде дефинитивно, а Република Македонија само за интерна употреба...

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Па повеќе скулптури ќе има отколку луѓе :rofl: собир од скулптури :D сега и Јустинијан ќе го поставеле :o добро и тој е Македонец, од Таор е, само многу е ова :tmi: :tmi: ами ако дрмнит земјотрес, три дена ќе трае :D од тие скулптури :rofl: :rofl: отколку што самиот земјотрес :D како и да е, што е многу, многу е.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Беше како Бал на вампирите, а сега не знам како што ќе е поголем бал веројатно :D
    Ќе го заобиколуваме плоштадот. Од далеку ќе му се дивиме :( :D :D
    Ај грамадноста на Ацета, бројноста на тртки изникнати на плоштадот, ама боите некако да ги уклопеа, т.е материјалите од кои се направени... веќе кога редиш нешто, бар мисли и на естетски, како изгледа. Она зеленилото што се појави од коњчињата никој и не објасни што е. Јустинијан ко што го видов и тој јаден неисунчан како Ченто бел, бел за греотица дури :D затоа сега го ставаат да фати од скУпсково сонце.
    Се трудам да го разберам целиов проект, ама тешко ми оди искрено. Разбирам таа идеа нивна у среде немаштија да редиш склуптури.. (јес се разбира) ама ако веќе играш на тоа да го разлепшуеш градот прави го како што треба.

Од цел проект имам само едно бравос за зградите са друге стране Вардара.
    Се друго ми е залудно потрошени пари како прво.
    Како второ ту мач нац’цкуење на г’з место.
    Трето.. ајде нек наредат се па ќе кажам :D

На SunFlower94 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Многу нормално дека името ќе се смени, тоа е веќе познато и ајде да видам после Груевски кој ќе обвинува за името? Бранко можеби? Хахахаах, единствено мило што не победија Сдсм ми е што нема да бидат на власт, кога ќе се смени името, па пак да да го обвинуваат Бранко |( Тоа во крвта им влезе, па лажат прост народ дека се најголеми патриоти, оф бе да беа патриоти ќе гледаа во иднината, а немаше да се навраќаат во минатото и да обновуваат „стари рани“.

На julie77 и milky-candy им се допаѓа ова.
  5. Aglaja

Aglaja Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    прават некаков ред по скопјево, ама па и зголемуваат неред, почнавме да се гужваме од скулптуриве.
    нема место кај да се движиш, се заградено.
    како печурки по дожд никнуваат. овој значен, оној исто направил нешто.
    нема ни да се зачудам ако за некоја година некоја феминка стават. :D

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Сите што проповедаат овде дека Гвујо гради, а Бране не направил ништо, нека го погледнат видеото - све е дадено со факти тука...

http://www.youtube.com/watch?v=HcLlZ2O2CMA

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.135
    Допаѓања:
    156.168
    Прво...симболиката на Ацко ака Коњаникот Сабја е утната.Тој не е загинат во борба,ами потоа и тоа не од последици на борбата,туку го отруле,нејсе,ако јава коњ со кренати нозе нагоре,значи дека загинал во борба,со едната нога крената,од последици од војната,со сите четири на земја од природна смрт,па може да се забележи дека во добар дел спомениците кај нас се утнати.Ок,до толку да не се знаело?!Случајност?!Ха-ха.
    И друго,се претпоставува дека кога ќе се постави споменикот на Ацко,на 21 јуни кога денот е најдолг,ако застанеш во средината под капијана,над неговата глава ќе се гледа ѕвездата Сириус(не знам на кое соѕвездие припаѓаше),е сеа ако прогуглаш и прашаш одредени луѓе,ќе видиш дека тоа може само да го создаде болен ум.Во секој случај,некој што не може да те владее затоа што заслужил,ќе те владее така што ќе ти го силува местото на живеење,односно метрополава и насила ќе ти се прави шериф претворајќи го у град симбол.

На SunFlower94, JuLleE и Offspring им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.352
    Допаѓања:
    249.552
    Сите глумат патриоти, поставуваат споменици и се удараат во гради, а сите на одмор во Грчка ;) .
    На оваа мислам кога слушам некој вмроовец како ми се удира во гради, Ацета бил наш, требало од порано таму да стои, името не го даваме, Македонци си сме, плукаме по Грците, а тие се првите кои трчаат на одмор во Грција. И тие се оние кои вадат бугарски пасош. Па нели Македонци беа, патриоти.

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Туризмот во Грчка нема везе со политиката со името и националистичките движења таму, кои не можат да не смислат...Ако има мене Грчка како прекрасна туристичка дестинација, што да ми понуди (а има многу да ми понуди), не ми е гајле за политика уопште...Топло море, убави апартмани, песочни плажи, вкусна храна итн... - сигурно нема истите пари да ги пукнам во Охрид за да се бањам во студено езеро преполно со камења и да плаќам астрономски цени за све живо и диво...

На DivineChaos и Offspring им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.352
    Допаѓања:
    249.552
    Истото и јас го мислам, ама поентата на мислењето ми беше дека баш тие што се прават големи патриоти и плукаат по Грците, тие први трчаат на одмор таму. Едно зборат, друго прават. Тоа сакав да го кажам. За одмори и шопинг и мене Грција ми е како опција. Да не се разбереме погрешно ;) .

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Имбецилот Латас е таков калибар...Дрндаше на телевизија за Грците и кога дојде лето отиде 15 дена на Санторини...

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.352
    Допаѓања:
    249.552
    За него и таквите како него се однесуваше мојот пост.

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Скопје изгледа на силуван град! Од сите страни! Овие вметнувања на згради од антика, бароци и не знам што да тие изгледа толку смешно. Губи секаква енергија. И Аце со мудана на Букефал е крај момент. Уште воин на коњ! Кај е патриотизмот во тоа?!! Со секоја нова зграда интензитеот на мрчење ми е поголем!

На Estelle и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  14. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Ама ај кога веќе градат, нека биде исправно, кај нашле Ѓорче Петров на коњ да го стават? Ама како да не го стават, кога само м*дата на коњот вредат 1 милион, страшно е ова што се случува со градов :tmi:

15. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Не знам што да кажам, зашто мене на една голема катастрофа ми личи сето ова
    http://www.makedonija24.mk

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.135
    Допаѓања:
    156.168
    Денес е најдолгиот ден,постот пред некој ден што го пишав...Шизоидни луѓе.
    Не јавна Букефал!Оу јеа!

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    И ? ^_^ ... Конечно му ги видовте
    мадињата
    на Букефал? :lol: ... |(

Мислам што да се каже за невидениот кич кој го запоседна Скопје ... силуван градот, силувани граѓаните, силувана нацијата ... важно некој добро профитирал од силувањето. :|

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.924
    Допаѓања:
    26.156
    Треба да измериме колку бронза има во половиот орган на Букефал и Аце Наш голем маж.... Само за да можеме да видиме колку пари ни отишле *во курац* (превземено од Метрополис ФМ) =)))

На lolyta777, Phyramide, Blumarine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Стигна Ацка наш :rofl: е сега само незнам на каде е свртен, на каде гледа, изгледа накај Грција :rofl: сега ептен ќе се изнервираат грците :D, таков со фацка и со коментар „ Ме баравте? Еве ме :geek: “ :rofl: у
    живо :rofl: И не ми се допаѓа тоа што Ченто е бел, другиве двајца коњаници од страната на Вардар наш,темни, а Аце светит :rofl: |( исончан, со бронзена боја :rofl: малку шаренолико ќе бидит, ама што имат везе :D

20. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Бидејќи за многу силување читам овде ви препорачувам: Кога веќе мораш да бидеш силувана, легни и уживај! :lol: