Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скопје во 2014-2015 год

Дискусија во 'Политика и настани' започната од jasmin, 4 февруари 2010.

?

Го поддржувате ли проектот Скопје 2014?

1. Да

252 глас(а)
    38,3%
  2. Не

406 глас(а)
    61,7%
  1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Слушам Пајо Паторот ќе го враќа старото скопско корзо |( .
    Дали и тоа е дел од проектот Скопје 2014? |(

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не им дале дозвола, не го ни ставиле предметот на разгледување, невозможно било да се направи тоа да се затвори сообраќајот на една од главните улици во Скопје. Денес прочитав во вест.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Па дали си ти нормална човече? За Аце би пишала многу али не е темата, башка не вреди со тебе...
    А за новинаркава и Грујо...Ако ти имаш комплекси 'а ла Грујо' што е очигледно, затоа што велиш дека сите му се плашат, па тој не е Бог, па споредби со Хитлер...Твој проблем е што така го доживувуваш...Ако ти ја гледаш новинарката како некоја храбра лавица која му се спротиставила на нашиот ''диктатор'', за мене е простакуша која сака да глуми мадафакер а не знае дека има фин начин да се направи тоа... Арогантниот, нападен и гласен однос полн со навреди (у стилот на Борјан) не ја прави ниту попаметна, ниту поостроумна, ниту пак во предност кон соговорникот...На вакви новинарки може да се палат очигледно само такви како тебе, кои ќе повторам гледаат на неа како на храбар глушец кој му се спротиставил на мачорот...Плаши му се на Грујо ако немаш друга работа, но немој да ни ставаш етикети нас дека правиме мит од него, очигледно е кој го прави тоа...

4. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Изгледа овој има „минато“ комплекс, сите гледаат напред, ние се враќаме назад. :clap:

На Breezy, Masnoli01, Offspring и 4 други им се допаѓа ова.
  5. sinetta

sinetta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Како почнав од почеток на темава, како запустив?! Така слатко не сум се смеела од детство, Господ здравје да ви даде викаше баба ми. :) Коментарите ви се КРШ девојки, секоја чест. Немаше смисла да стискам лајк на секој коментар, па наместо тоа гласав. Против нормално. Иако е скоро завршен (проектот де), а замисли тек е 2011-та. И сеа? :?

6. Masnoli01

Masnoli01 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    218

Не ни дочитав што имаш напишано, да ти кажам само едно- во светот на запад така разговара еден новинар диркно и без око да му трепне. Немам комплекс ала Грујо ти го имаш ако не забелешуваш не јас. Јас дадов мое мислење и ти гарантирам дека трезен човек што не пие портокалови напивки би се соглесил со мене. ВО светот вака разговараат новинарите и ваквите новинари се најплатени и најспособни новинари. Ама што да правиме ова е Македонија очигледно народов наш сака да биде владеен и тортуриран. Се гледа по твоето размислување. И за тоа дека му се плашам на Грујо.....ти му се плашиш ама да веруваш еден ден сите ке го кркаме ова што Грујо ни го дроби и да те прашам само нешто: Зашто се радувате на таа омраза што ја рашири Грујо? Иначе само ради тоа не го сакам ради ништо друго друго се нека иде по ѓаволите!!!! Молимте немој да ми кажеш дека е некој друг оти знаеш и сама кој го подели народов на наши и ваши и ако си во Македонија ке знаеш сигурно, ама ако не си во некоја држва во дијаспорава да замолчиш и веке ништо да не коментираш за тука оти нашите мили иселеници немаат право да зборат за Македонија ако им било толку убаво зашто не останале. Затоа не се срами.....ќути си.

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Не знам дали ќе можете да ја видите фоткава, :D ама овака замислете си се дека работите во таа канцеларија и ова ви е видикот што треба да ве мотивира, инспирира да работите :D :D :D

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... =1&theater

На lolyta777, Lilit и Offspring им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Мене ме интересира која по ѓаволите е авторката на спомениците- мислам како дошло до нејзино ангажирање за проектите, зарем немало некој друг вајар, па таа е одговорна за повеќето главни споменици, или пак, и таа е во некоја врска со “семејството“ :swear: ?

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.188
    Допаѓања:
    113.138
    Јас имам еден предлог. Да се јавиме кај Американциве, да предизвикаат цунами во Вардар, да го снема Скопје и на раат Грујо да си почне да си игра CItyville?? А, што викате?? А не вака руши, премести :D

На Breezy, A-j-a, SunFlower94 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Паааа :worried: или е голиц, голиц
    или е нешто ужасно болно, пошто оваа карпа рачичка на цар Самоил, како го зграпчува она минијатурче на Буќефал... па коњов јаден се разбунтувал :worried:
    :D :rofl: :wasntme:

да се насмееме бар малкуцка :D :rofl: :rofl: :P
    иначе бравос за фотографот (Р.В.) од весниците што ќе згаснуваат на Перо Наков

На lolyta777, mims-89, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Прееска го видов цар Самоил :D ама кажав :rofl: мислам скулптурата ја видов де :D и тој бел, блед како дух :D леле ич не е убаво, ќе нема веќе плоштад :( а и нема, ами Јустинијан кај ќе го стават :^) требаше и барем Клеопатра да ја стават.Сите скулптури се изработени од еден вајар или? Различни вајари, различно направено, па што е така шаренолико? :^)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.143
    Допаѓања:
    156.253
    Бравос,ми се допаѓа плоштадов одеднаш! :D Кои манипулации од слики може да се прават,чудо еј! :D Башка се муж до муж,требаше и споменик на Ибе Паликуќа да и напраат,да разбие монотонија!Сомнителен е тој чуден збир на мажи на едно место.Ме асоцира на типично антички журови! :D Оу јеа!
    Бравос,бравос,бравос!!!
    Него,стварно ме иритира пенисот на Букефал!

На Estelle, zhap4e и enca.69 им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Се ми се чини Лилит дека Буќефал по процедурата бил кастриран, бидејќи не им се допаднал на нашиве :) така изгледа некако резнат, баш резнат :D, а не како да калапот бил таков ;)

14. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Толку споменици се поставени а тек сме 2011. Што ќе биде до 2014? Ќе нема каде да се мине. Но важно Скопје ќе биде светска метропола во која многу туристи ќе се воодушевуваат на спомениците(како не бе).А народот? Па народот не е важен. Тој ќе тоне во беда и сиромаштија.

И морам да кажам дека прееска со лева рака се крстев поради една бабичка која велеше "Оваа влада вакви работи што постави, ќе има што да се гледа, кога ќе дојдат туристи ќе има во Скопје што да се види, ќе биде најубав град во Европа изгледа. (ја прашуваат) Но знаете ли кој е ова? - Не. Не ви личи на Цар Самоил? - Не знам. - Да, Самоил." Не треба повеќе да кометирам. :x

Уште покемон ни фали дефинитивно.

15. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Да се вмешам во муабетот...само едно прашање до тебе...според тебе кој е соодветен новинар кој може културно и смирено да разговара....латас?

16. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Девојки не се фаќајте за пенисот на Букефал, ќе ви реплицираат со димензиите на тестисите на бикот поддржувачите на оваа културна преродба, :D .

Кој не гледа толку културно потковани ќе бидеме Европа во мало од антика до памтивек што по крадење архитектура што по проширување на историјата вон граници и на територија и на памет има цел свет да ни завидува. Па вие Скопјани/ки сте среќни луѓе сведоци сте на тоа како минатото ќе оживее во иднината на еден културно уметнички начин, нема везе што ќе свири ода на гладта вашиот празен стомак и ода на глупоста вашиот мозок абе од чист неизвалкан патриотизам се живее, еден поглед кон воинот на коњ и сите потреби ќе се задоволат бидејќи онаа за самоактуелизација е на врвот, :D !

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.143
    Допаѓања:
    156.253
    Шовее*ам,јас ќе си се преселам во Охрид!

18. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Како што тргнало ќе смислат потоа проект и Охрид 2018, Битола 2020 итн бидејќи треба продуктивно да се трошат буџетски пари на културна наобразба на желен за патриотизам и знаење и моќ народ.

Така да Лилит од некои нешта не се бега, ќе те стигнат кај и да си, :D !

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.143
    Допаѓања:
    156.253
    Теодора,тоа се вели од љубов не се бега!!!
    Дека си го сакаат народот,ете затоа!Вие мрчете само,од шо немате шо друго да правите!!!
    Не бе,ако јас ќе дојдам,бар на риболов ќе одам да се смирувам.

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Убаво Лилит дојди си ти Охрид и не само како рилекс терапија туку и начин на преживување ќе ни дојде рибиловов бидејќи ако нема леб ни колачи може да се јадат риби, ;) !

Само мене ми се врти друга песМа Љубов ли е ова или панаѓур, :?:
    и знаеш она ПАНАЃУР кое доминира онака предавнички во позадина :D ...