Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скопје во 2014-2015 год

Дискусија во 'Политика и настани' започната од jasmin, 4 февруари 2010.

?

Го поддржувате ли проектот Скопје 2014?

1. Да

252 глас(а)
    38,3%
  2. Не

406 глас(а)
    61,7%
  1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    А ќе ме просветли некој дали и саксиите низ цел центар што се поставени на бандери имаат врска со Скопје 2014 и дали овојпат сакаме да бидеме Холаднија само со сардели? :^)

2. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    "Мини-проектов" за Ацета,по мене не им е комплетиран.Сега фали уште да организираат
    групен превоз,по воздушна линија,нормално за сите оние кои сакаат да се сликаат
    т.е. да го овековечат моментот на јавање на фамозниот коњ.
    Птичица.Осмех.Сликај!

Друг практичен проблем што го приметив деновиве е,што пола од облекава што ја
    купив пред неколку месеци веќе е ретро :)
    Па човече,не можеш веќе да се движиш низ градов.Како тргнале,до 2014 се има да
    биде бронзено.Овие диктираат и модни трендови.Бронза in,све остало у out.
    Време е да си купиме по неколку бронзени парчиња.Овој моден бран дефинитивно
    продолжува до 2014 :)

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    113.325
    Mims , толку не ти текна која е шемата, каде иде Коце тоа носи овде. Беше во Виена ја виде плажата и оп еве и кај нас, беше во Париз виде калдрма и оп го мења плоштадот, беше Амстердам и никнаа саксии на бандери, ако иде во Индија можи и рикши ќе прошетаат низ скопјево и еден споемник на божицата Кодијар ќе напраат до Триумфалната!!!!

На Estelle, esperanca и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Нена, не дај Боже во Индија да отиде :D Таму кравата е свето животно, па после ќе стави споменик на крава на сред плоштад (дел од проектот Скопје 2014) |(

На esperanca, Gordana10, crazyinlove19 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Да баш коа беше Канскиот филмски фестивал и нели овие од сШител беа, Бекстејџ и направија добра (читај доста време посветено) репортажа за тамошното кино на плажа.. па тогаш баш помислив, да не им е у план еден таков тенок екран да засадат во песокот и да си гледаме Животот е твојот филм.

Ма Милки, тоа ќе е добра инвестиција, пошто кравата и плодност значи, жените од сите краишта на земјава и СВЕТОТ ќе доаѓаат да ја пипнат за еден бебуш.

ХардСекс зар го занемаруваш ти фактот што и камен зданија имаме. А Ченто, а Самоил? :D
    баш шаренолики сме, не е само бронза у прашање.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    113.325
    Го имаме бикот на улица Македонија.

7. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Опааа, јас па заборавив на бикот... :D Таман со кравата ќе ги париме и ќе добиеме телиња (дел од проектот Скопје 2014) :D

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Жапче, ами сите ако бидат во бронза, па не е изгледа интересно :wasntme: :D ќе светат сите, вака шаренолико, уникатно :D плоштадот мал, тесен ќе немат место за други скулптури, овие останативе штотуку поставени си имаат собир,состанок :rofl: ама ако пак решиле уште скулптури да ставаат, бидејки и онака е мал плоштадот ( плоштатче :D :rofl: ) па барем на друго место да ги ставеа, каде има простор, а не вака, ќе не можи човек да помини од скулптурине :D :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Masnoli01

Masnoli01 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    218

Хехехех.....нека почнат на стадион да ги ставаат таму некако празно е......посекако со спортов сме празни....особено фудбалот.... :D

На nena2010, SunFlower94, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Тоа ти се вика првостепена среќа во несреќа.
    Растенијата се гаат за да го прочистуваат воздухот, т.е. прашината која ја крева добриот ни Букефал и сите негови истородни другарчиња, меѓу нив и други домашни животни од фамилија дебељуци (индиско свето животно и нејзиниот мадест пријатеЉ).

|(

На SunFlower94 и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    @zhap4e

Ма не го занемарувам јас тој факт.Мене срцево ми се крши што немам ништо
    бронзено у колекција,а овој го тупосаа :)

А, ќе има уште такви тоа ми е проблемот.
    Плус таа боја ми е бош,а чиста кафена или жолто-зеленкаста ми се за есенско доба
    и фаца тужни Август :)

Ченто и Самоил,ми се каде,каде полесни за комбинирање :)

Ако имаш ти некој конструктивен предлог,која друга боја иде на бронза,пуцај :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    @HardSex

Их пак ти како се запна со трендовскиве бои и антиквизацијата :ninja:
    Па, ако си веќе од тие модните робови, во тој случај господине "fashion die for", бронзата нек ти е аксесоари ^_^
    удри тогаш ти повеќе на Ацко стил - прстенчиња за мажи, со следниве мотиви: сонцето од Верѓина да речеме, лавови бе зашто да не :wasntme: , удри и на мотиви - маслинови гранчиња и тука можеме да играме :nod: . Привезочиња терезии (ради Јустинијан), ланци со привезок штитот на македонската армија :wasntme: , монети :clap: :

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

....и после комбинирај си облека боја што ти одговара на ова, но да биде ваква ткаенина и ваков стил иначе рачунај се out:

Само ѕирни го ова ;) не кажуваме од кај ни е :shake:
    http://www.mid-day.com/fashion/2009/sep ... ashion.htm

Можеш и во знак на почит кон некогашните персијци :bow: и мир со нив.. види го само стилот и ај кажи ми како „Алек-аксесоари“ нема да им прилегаат

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Ме насмеа Жапче, а и може нашава полиција и војска да бидат како Аце некогаш што се облекувал така, еее од пред многу време :D :rofl: ептен оригинално :geek: :rofl: малку ќе наликуваат на римјани ама нема врска и тие го копирале Ацка наш популарен :geek: :rofl: да не беше Аце, немаше да знаат за нас :wasntme: :rofl: Но мешање вака, Аце во бронза, другите зелено-сиви , Самоил во компанија со Јустинијан и Ченто бели, во бело :D не одговара дефинитивно, тоа секој го знае, многу е видливо, можеле барем скулптурите да бидат од еден вајар, тоа им е грешка ( печатна :rofl: изгледа )

На SunFlower94 и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Абе не се секирајте дека Самуил и Јустинијан се бели, па ако го имаат калитетот на лавовите сигурно ќе сменат боја за брзо време. :D

На lolyta777, nena2010, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    @zhap4e

Јас побарав мислење од тебе за боја,ти,не само што ме соблече,туку,и сакаш да ме
    облечеш од "главе до пете",и тоа у вмровска варијанта.Па после,нека кажат
    машките дека девојките биле лоши :)

Овие "Алек-аксесоари",ќе завршат у скопските писуари.Што фино се римува :)
    Премногу мотиви што асоцираат на ВМРО(Вергина,лавови,штитови,историски багаж...).
    It's not my cup of tea.Нема да ме зачуди да си овластена дистрибутерка на ВМРО за
    вакви "модни" ланци и тракатанци :)

Конструктивен придонес даде во делот на боите(црна,темно црвена,и темно сина).
    Остатокот беше utter B.S.

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Бреј љуто модерно човече :)
    да не ја згреши секцијата :wasntme:
    Пошто, овде се поличките со политика, најмногу се оди на политичко шегобијство... таму некаде подолу ќе сретнеш, комбинација на бои и дезени :) модни критики.

Ако, не си ВМРО-овски наштиман, не ќе те многу засега дали си ти во склад со антиквизацијата, секако не ја признаваш за дел од Скопје :) ако си од Скопје.

Скопје има проблем со писуари инаку, веќе кога си настроен за нивно ползување.. ете ти една од работите на која можело да се посветат парите видиш - јавни писуарчиња, кои ќе бидат постојано одржувани од хигиеничари, за љути мажулиња ко тебе да имаат каде да си ги истурат течностите и да исфрлаат тракатанци, кои не им се у склад со политичката обоеност ;)
    На шала се смее обично. Ама ако ти се слекува тебе... :shake: немој бре тука, фемина не е исклучиво за над 18 години. Пак и на полички за политика :shake: види кај купаќите.
    Дистрибутер :wasntme: па може човек да стане дистрибутер на предмети од антиката, носат добра заработувачка... вмро-овски :D и да сака актуелното ВМРО да е репрезент на сите мотиви што ти ги дадов, пријателче... не е :)

17. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    НЕМА ЗАШТИТА ОД ГРОМОВИ НА ПЛОШТАДОТ

Бегајте од Александар кога грми

Споменикот сам по себе е громобран, но луѓето што ќе се најдат до не­го се во огромна опасност, вели Љубе Магденовски, експерт за гро­моб­ра­ни

Скоп­ски­от плоштад нема заштита од громови, па кога грми, експертите пре­дуп­ре­ду­ва­ат дека не треба да се биде во близина на споменикот на Алек­сан­дар Македонски, кој сега е највисокиот објект во овој дел на центарот. Спо­ме­ни­кот сам по себе е громобран, но луѓето што ќе се најдат до него се во огромна опасност, вели Љубе Магденовски, експерт за громобрани.
    "Ме­чот на Александар, кој сега е највисоката точка на Плоштадот, е иде­а­лен повикувач на громови. Ако тргнеме од претпоставката дека споменикот има одлично изведена громобранска заштита, опасност за Александар не­ма, тој ќе го спроведе громот во земја, но луѓето што би се нашле во бли­зи­на може дури и да загинат. Нив громобранот на споменикот не ги штити, а повикувањето громови со висината на споменикот е неколкукратно зго­ле­ме­но. Опасноста е зголемена и со тоа тоа што воинот ќе стои во фон­та­на, во вода која е голем спроводник, а близината на Вардар, пак, го прави спо­ме­ни­кот беспрекорен повикувач на громови", вели Магденовски.
    Тој тврди дека, за да нема жртви, на скопскиот Плоштад под итно му е пот­реб­на громобранска заштита, и посочува дека овој отворен простор тре­ба да се заштити од громови на сличен начин како што се врши заш­ти­та­та од громови на аеродромските писти.
    "На Плоштадот досега единствени своевидни громобрани му беа стол­бо­ви­те со рефлектори. Тие беа највисоки и први на удар на громовите, но не беа толку големи повикувачи како што е сега споменикот. Јас од март годинава се обидувам да стапам во контакт со градоначалникот на Оп­шти­на Центар, која ги поставува спомениците, за да посочам на опасноста, но тој никако да најде време. Се поставија толку многу споменици, а ниту еден громобран за заштита на оние што ќе дојдат да ги гледаат", вели Маг­де­нов­ски.
    Од Општина Центар не добивме одговор на прашањето дали кога ги пос­та­ву­ва­ат спомениците водат сметка за поставување и на громобрани. Од Гра­дот, пак, велат дека немаат предвидено средства во буџетот за оваа на­ме­на, но, сепак, најавија дека ќе ја разгледаат можноста за заштита на
    Плош­та­дот од громови. (М.И.П.)

Е уште ова ни фалеше :x

На JuLleE, Phyramide, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Ова нема никаква врска ни со ВМРО, а нити со СДСМ, тоа се антички бележја, впрочем се знае, само нема потреба од вакво мешање.Од кога лавовите се врмовски??? :^) |( Лавови се,лав како лав :D кај пишува на нив дека се вмровски? :D Врска нема ова :!: |(

Додека за громовите, сега Ацка наш и тие покрај него статуите може да настрадаат :wasntme: :| после џабе патот за реализација на проектот :rofl: Незнам како тоа, кога смислуваш некаков план, треба да мислиш на се, а не вака, еден гром и отиде се, адиос амигос :rofl:

На stella83 и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.145
    Допаѓања:
    156.304
    Ахахахаха,оф мори мајче...можам да замислам како е да поминеш на плоштад у моментов.
    Аце коловоџа на електрично коло! :D :D :D
    Топ листа,надреалиста,ни до колена хахахахахаха...ааааа...

Него,јас ако може да предложам боја(боја бе боја,сум згрешила,друго сум пишала),окер,а може и слонова кост,многу бело вака бе.

На lolyta777, esperanca и mims-89 им се допаѓа ова.
  20. Masnoli01

Masnoli01 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    218

Ич да не се секираш ќе позелени и овој за некој месец а од срам можи и ќе поцрни!

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.