Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скопје во 2014-2015 год

Дискусија во 'Политика и настани' започната од jasmin, 4 февруари 2010.

?

Го поддржувате ли проектот Скопје 2014?

1. Да

252 глас(а)
    38,3%
  2. Не

406 глас(а)
    61,7%
  1. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Добро бе тие имаат ли барем малку памет во таа нивна тиква или само така си ја носат, колку да се рече дека имаат глава.
    Се мислам која ќе биде таа будала, што ќе иде да јаде и да пие во тие го*на во Вардар.
    Скопје на се личи, ама на метропола ни најмалку.
    Има една поговорка: "Село гори, баба се чешла".
    Истите се и тие. По Западна Македонија луѓето се испоубија, а тие абер си немаат.
    Само се прашувам "Што е следното што ќе измислат со тие нивни празни тикви, кои што ги носат само за украс"? :?:

2. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Бабина поговоркa:

Видела жабата како го потковаат копитото на коњот па, решила и таа пустата да ја крене ''задната'' нога.
    хахахаха as if she even has one xDDD

3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Тоа со двокатните црвени автобуси па со сплавовите мене се повеќе ми личи некој сака да го прави Скопје како евтина копија од Лондон. Еве и на Темза сплавови во г**на. Па и ние кусо да не сме...

Е, од другата страна на реката, спроти овие сплавови е тркалото, Окото де(од кај што сплавовите се сликани). Ќе ставаат едно во Скопје или уште не им текнало да стават едно во план? :nod: :shake:

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    ^Ќе стават ќе стават, се планира да биде кај театарот јеееее! (смајлишторипаодсреќа) |(

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Прекрасно...

На Hellen, daylight и mims-89 им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Скопскиот трамвај да минува крај реката Вардар. Трасата за трамвајот во централното градско подрачје да минува од Карпош до Аеродром, да се движи по кејот, од десната страна на Вардар, a доколку е неопходно и да се издигне на столбови.
    Градот да ја разгледа оваа идеја и доколку има можност да се реализира, односно да се вметне во новите ппроекции на Генералниот урбанистички план, бараат од општина Центар.

Градските власти, пак, сметаат дека тоа е неостварливо.

-Јас мислам дека тоа е неостварливо и нефункционално барем не сега, истакна Трајановски.

Според измените кои се планираат во новиот ГУП, предвидено е Зелено пазарче да ја задржи сегашната локација.

Новиот генерален урбанистички план би требало да стапи на сила до крајот на годината.
    Превземено

Мое мислење....I like it, п.с. во трамвајот да не биде бесплатно за пензионерите :lol:

7. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Уште нешто што слушнав и што е врв на овие шитови. :| :lol: Ќе ставале споменици на Македонските револуционери од АСНОМ пред ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА :lol: |( . Двајца ќе стоеле,двајца ќе седеле,двајца оро ќе играле.... Глупости.. |( Кога ќе дојде некој тука ќе каже ова град или што???... |(
    Влада на РМ.-Остваруваме. |( хелл јес. :lol:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Само што баш и нема врска со Скопје 2014 :)

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ знам, но не би личело да отварам нова тема...овде ми беше најсоодветно

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Јас како што знам ова е или ќе биде ставено во жена парк, само што не се револуционери на АСНОМ ( :^) ) ами президиумот на АСНОМ :)

На K0ST0VA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Ооо, штитови, ај да беа антички, да разберам, ама револуционер со штитови, а со нив у пакет и копја, м? |( Па барем кловнови да поставеа подобро ќе беше, а не вакви мешанки. Незнам, кои следни ќе ги поставуваат, можеби Пердика или некој индиец :geek: Не разбирам, како тоа им изгледа убаво.

На K0ST0VA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
  13. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    кадеее со тие сплавови ц.ц.ц ке се отрујам :puke: .... кога ќе се изналепат, изнаталожат гомца и гадотии на страна...уффф
    од едната страна на мостот сплавови а од другата страна модерна фонтана... :fubar:

искрено, и оваа поземнава сообраќајница денес што ја најавија, не ми изгледа како чиста работа, а и сообраќајот не е Бог зна колку закочен, никогаш не сум заглавила Х саати во центар па дури и со автобус да сум се клацкала :?:

на почетокот одобрував, си реков ајде нека подзаличи малце градов, барем некој стил, израз да добие, ама со споменициве го претераа :x :x

14. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    е само уште пајтон на плоштад ни фалеше,браво полн погодок!! :D сега ке можеме фино лепо да си седниме во пајтон и како господа да се шетаме од споменик до споменик,да си ги разгледуваме,бре мерациии големи,убаина, да заборавиш и на сиромаштија и на невработеност и на се :rofl:

15. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Чифте Чифте пајтонлари ... само не ми е јасно каде има место за да проаѓа пајтонов? помеѓу тооолку споменици...

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    346
    Се чудам зошто само Самоил го ставија, зошто не ги наредат и тие 1400 слепи војници :?: :tmi: :tmi:

17. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Јас мислам дека треба да вградат и вештачки генератор на бранови во Вардар, во случај тие што ќе кафенишаат на сплавовите да не посакаат и да посурфаат малку.

Ееее, допрва ќе доаѓаат последиците од катастрофава.

На crazyinlove19, JoxyTheFreak и esperanca им се допаѓа ова.
  18. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Сите одат 1 чекор напред, а ние се враќаме 10 чекори назад.
    За жалење сме.

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Туку, многу е голем плоштадот :D па на тој начин да се разгледува :D Којзнае каков нов изум ќе остварат понатака, уште којзнае што изненадувања ќе ни прават |(

20. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Јас се согласувам за проектот Скопје 2014.
    И преку глава ми е од коментари “парите можат попаметно да се искористат“ или “само за џабе се трошат државните пари“ и слично кога истите тие личности,отакако ќе заврши проектот ќе се восхитуваат на Скопје и нема да им биде срам што живеат таму.Како е во другите држави убаво а во Скопје плоштадот каков беше без “коњот“ а ?-ЖАЛОСНО!
    -Јас се согласувам дека парите можат попаметно да се искористат,на пример во медицината и слично,ама и градот треба убаво да изгледа,главниот град е како дом на државата.Мора да биде средено.Како и да е не мрчам зашто вака зашто онака.

Прикачени фајлови: