Добро бе тие имаат ли барем малку памет во таа нивна тиква или само така си ја носат, колку да се рече дека имаат глава. Се мислам која ќе биде таа будала, што ќе иде да јаде и да пие во тие го*на во Вардар. Скопје на се личи, ама на метропола ни најмалку. Има една поговорка: "Село гори, баба се чешла". Истите се и тие. По Западна Македонија луѓето се испоубија, а тие абер си немаат. Само се прашувам "Што е следното што ќе измислат со тие нивни празни тикви, кои што ги носат само за украс"?
Бабина поговоркa: Видела жабата како го потковаат копитото на коњот па, решила и таа пустата да ја крене ''задната'' нога. хахахаха as if she even has one xDDD
Тоа со двокатните црвени автобуси па со сплавовите мене се повеќе ми личи некој сака да го прави Скопје како евтина копија од Лондон. Еве и на Темза сплавови во г**на. Па и ние кусо да не сме... Е, од другата страна на реката, спроти овие сплавови е тркалото, Окото де(од кај што сплавовите се сликани). Ќе ставаат едно во Скопје или уште не им текнало да стават едно во план?
Скопскиот трамвај да минува крај реката Вардар. Трасата за трамвајот во централното градско подрачје да минува од Карпош до Аеродром, да се движи по кејот, од десната страна на Вардар, a доколку е неопходно и да се издигне на столбови. Градот да ја разгледа оваа идеја и доколку има можност да се реализира, односно да се вметне во новите ппроекции на Генералниот урбанистички план, бараат од општина Центар. Градските власти, пак, сметаат дека тоа е неостварливо. -Јас мислам дека тоа е неостварливо и нефункционално барем не сега, истакна Трајановски. Според измените кои се планираат во новиот ГУП, предвидено е Зелено пазарче да ја задржи сегашната локација. Новиот генерален урбанистички план би требало да стапи на сила до крајот на годината. Превземено Мое мислење....I like it, п.с. во трамвајот да не биде бесплатно за пензионерите
Уште нешто што слушнав и што е врв на овие шитови. Ќе ставале споменици на Македонските револуционери од АСНОМ пред ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА . Двајца ќе стоеле,двајца ќе седеле,двајца оро ќе играле.... Глупости.. Кога ќе дојде некој тука ќе каже ова град или што???... Влада на РМ.-Остваруваме. хелл јес.
Јас како што знам ова е или ќе биде ставено во жена парк, само што не се револуционери на АСНОМ ( ) ами президиумот на АСНОМ
Ооо, штитови, ај да беа антички, да разберам, ама револуционер со штитови, а со нив у пакет и копја, м? Па барем кловнови да поставеа подобро ќе беше, а не вакви мешанки. Незнам, кои следни ќе ги поставуваат, можеби Пердика или некој индиец :geek: Не разбирам, како тоа им изгледа убаво.
кадеее со тие сплавови ц.ц.ц ке се отрујам .... кога ќе се изналепат, изнаталожат гомца и гадотии на страна...уффф од едната страна на мостот сплавови а од другата страна модерна фонтана... искрено, и оваа поземнава сообраќајница денес што ја најавија, не ми изгледа како чиста работа, а и сообраќајот не е Бог зна колку закочен, никогаш не сум заглавила Х саати во центар па дури и со автобус да сум се клацкала на почетокот одобрував, си реков ајде нека подзаличи малце градов, барем некој стил, израз да добие, ама со споменициве го претераа
е само уште пајтон на плоштад ни фалеше,браво полн погодок!! сега ке можеме фино лепо да си седниме во пајтон и како господа да се шетаме од споменик до споменик,да си ги разгледуваме,бре мерациии големи,убаина, да заборавиш и на сиромаштија и на невработеност и на се
Чифте Чифте пајтонлари ... само не ми е јасно каде има место за да проаѓа пајтонов? помеѓу тооолку споменици...
Јас мислам дека треба да вградат и вештачки генератор на бранови во Вардар, во случај тие што ќе кафенишаат на сплавовите да не посакаат и да посурфаат малку. Ееее, допрва ќе доаѓаат последиците од катастрофава.
Туку, многу е голем плоштадот па на тој начин да се разгледува Којзнае каков нов изум ќе остварат понатака, уште којзнае што изненадувања ќе ни прават
Јас се согласувам за проектот Скопје 2014. И преку глава ми е од коментари “парите можат попаметно да се искористат“ или “само за џабе се трошат државните пари“ и слично кога истите тие личности,отакако ќе заврши проектот ќе се восхитуваат на Скопје и нема да им биде срам што живеат таму.Како е во другите држави убаво а во Скопје плоштадот каков беше без “коњот“ а ?-ЖАЛОСНО! -Јас се согласувам дека парите можат попаметно да се искористат,на пример во медицината и слично,ама и градот треба убаво да изгледа,главниот град е како дом на државата.Мора да биде средено.Како и да е не мрчам зашто вака зашто онака.