Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скопје во 2014-2015 год

Дискусија во 'Политика и настани' започната од jasmin, 4 февруари 2010.

?

Го поддржувате ли проектот Скопје 2014?

1. Да

252 глас(а)
    38,3%
  2. Не

406 глас(а)
    61,7%
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.134
    Допаѓања:
    156.152
    :o :o :o :o :o :o

Ахахахахахахахааааа....леле се чувствувам како да побудалувам.Веќе немам сила да се нервирам,да мислам и само ми оди да се .... изнасмеам!
    Ало,па ризик е бе!Е не вистински,па банани кога ќе почнат да растат или кокосови ореви,па да се караме чии се и преку ноќ,ромите ќе ни ги оберат и ги гледаш пред фонтана јадат и се капат,као на Хаваи да си,а не дај боже си се истопорила да се сончаш,тап кокосовиот орев,чао,после Коце крив!Нема,тоа се си е пресметано,квалитетно разгледано,да се тргнат сите ризици,само да се искористи позитивата!Е сега...околу квалитетот на пластиката не сакам да зборуваме,ќе ми падне тешко.Не даааај боже да обледнат од сонцето,па секоја година тендери за набавка на нови палми! :(

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Палмиве на Кеј, побудија таква носталгија кај мене, како на времето оние трите светлечки на влезот на ГТЦ, донација на мистер Пенов по повод претстојните новогодишни празници...
    :D

Не знам зошто, ама многу мерак имаме удрено на палми.
    What Happens in Skopje, stays in Skopje. 8)

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.134
    Допаѓања:
    156.152
    Ахахахаха Трендафилке кај ти текна!!!
    Коце е плагијатор,та на на на наааааааа!!! :D
    Пак е идејата на опозицијата!Фејл,епик фејл Коце,епик! :D
    Чии се палмите?! :rofl:

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Тие трите во боите на семафорот, ретко кој ги памети.
    Каде исчезнаа?
    Ако Пенов не си ги собрал за себе, украс за некое дворче, еве на,
    љубоморно си ги чува.
    :D

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    А да не субвенционира Коце во слаткарски бизнис?
    Ем рече палми, ем рече нови вработувања.
    :?:

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Хасхаххахахахаххахахха лелее... ми текнува на палмите, ама не му се у комшивскиов двор, може у некој друг, или подобро внатре може ги чува :D :rofl:
    А Лилит малку невкусно ми беше дека ми се греота циганчињата, ама целокупната замисла на сликата е превртување :lol:

7. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Ама признајте дека штом ќе ги видите ве асоцираат на море :D :D :D Па и пејсажите, позадината, таман.
    Цццц уште ова фалеше...

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Eве го Ацета 8)

A eве како ќе изгледа фонтаната, фотошопирано е, т.е составено

Мене ми се свиѓа :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    И мене ми се допаѓа, всушност мислам дека фонтаната е единственото нешто што е убаво и правилно во овој проект, исто и обновувањето на фасадите на зградите околу плоштадот.
    Му се радувам и на театарот, затоа што таков си бил и порано нели, е сеа уште Официрски фали.
    Друго ништо немораа да прават. |(

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    :D :D :D Леле видете какви чевли носи Ацета :D :D :D По најнова мода 8)

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ме интересира само дали ќе можам од Кисела Вода од зграда да го видам, да поуживам во глетката де :?: Онака богами врат ќе треба да искриви човек за да го опули :lol:

12. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Леле, леле, ле ле :x Фонтаната не ме бендисува баш...
    Ама палмите како ме погодија леле леле испод палме на обали мора... (смајли што се крсти)х10
    Све све ама архитектурата на триумфалната капија и зградата на ЕВН се најпогодени една со друга кој што сака нема каже :x :fubar:

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Можеби да беше само фонтаната во целиов овој фамозен проект ќе беше многу подобро отколку што го закитија со палми, лавови и.т.н Не е лоша фонтанава, рака на срце, но да беше само таа, и околу неа да имаше наместено неколку клупи. Како што направија кај нас во Велес во паркот. Една фонтана голема, со патеки и мостови и клупи неколку, тревници и некои фини дрвца. Еве кој нема видено...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Се надевам дека нема да ви смета и моето мислење тука. Гледано од моја страна, без политика и сл. работи, не сум компетентна да коментирам од таа страна. :)
    Воопшто не ми смета тоа што се обидуваат да го разубават градот, со што и да е, но не е начин да се среди само фасадата, а внатрешно куќата да биде растурена.
    Нема потреба од коњи, капии, палми и не знам уште што кога немаме асална болница. Треба да се вложат средства во многу поинакви работи кои се основни за живот, а ние се обидуваме да покриеме 2-3 дупки на плоштадот и да направиме пет споменика со кои плоштадот изгледа како шаховска табла.
    Плажа покрај вардар, палми, човечиња по улиците, а крововите од училиштата течат. Не оди. :)
    И ме нервира и тоа што се што се прави, се прави во Скопје и негова близина. Каде се другите градови? Сфаќам дека е главен град, но што не бива, не бива.

15. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    :clap: :clap: :clap: за коментарот. Ужасно ме иритираат сите безпотребни украси во градот, а сите трудници желно чекаме да ја отворат новата ГАК. Стварно за срамота, за се има пари, само за тоа што е најпотребно не. Срам да ти е Грујо! :@

16. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сигурно ги има купено од гуливер :rofl: :rofl: :rofl:

Инаку не го оправдувам проектот Скопје 2014 год, парите можеа да се искористат за многу попаметни работи(кога веќе решија да ги трошат во ваква економска криза), една фабрика да рестартираше добро ќе беше (пример нашата фабрика за автобуси, за да можеа они да произведат нови а не да ги увеземе од Укранина), или да се отвореа болници за да има кај да се вработат луѓево, или да се реконструраат градиниките, училиштата. Беда жива сме !

Битно аце наш голем маж стигна 8)

17. Girl19

Girl19 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    ohhh bre i na grujo ne mu e lesno ...skopje 2014???? ne znae kaj tera i on

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ќе треба да застанеш пред ГТЦ за да се сликаш со фонтаната и цела да се фати и да се гледа цел Ацета :D
    Е сега ако има црква на патот и остали препреки како уште 283470 споменици тогаш ќе му фали глава на Ацета на сликата :D

На Phyramide, Marilyn-Monroe и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Мора да биде готова фонтаната пред избори ;)

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Точно. Не за раст на рејтингот, колку за добро на народот. Оп-се движиш кон избирачко место, претходно се замиваш на фонтаната да се просветлиш како со крстена вода, па среќен и весел што си видел блажена полјана, одиш да составиш една убава и благословена кружница.
    Бог нека е со вас, чеда божји.

На lolyta777, Phyramide и mims-89 им се допаѓа ова.