Слатки VS Провокативни девојки!

Дискусија во 'Врски' започната од Scarlet88, 19 јули 2010.

1. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    ОК, дефинитивно на темава треба да се приклучи некое машко, чисто за да потврди или демантира некои од ставовите. Притоа, целта ја погодија Stella83 и Ennie :clap:
    Ќе ви кажам како машко гледа на таа работа:
    1. Поминува провокативна девојка (притоа за машките провокативна е онаа која покажува што е можно повеќе од своите ...„телесни атрибути“ да ги наречеме). Машките (поради малото видно поле што го имаат) ги криват вратовите по неа и фантазираат каква би била таа во кревет. Врски, деца запознавање со родители, заеднички излети воопшто не се предмет на фантазијата. Таа да можат би ја смувале за една вечер и во оној момент кога би...„завршиле работа“ би изрипале како попарени од кревет и би му ја спраштиле накај дома, со некој глуп изговор („еј, извини, се брзам, морам да....“)
    2. Поминува слатка девојка. Мажите ја перцепираат но не и посветуваат посебно влијание. Откога ќе ги заболи вратот од кривење по провокативни, ја загледуваат и го следат нејзиното однесување. Замислуваат како и приоѓаат и како започнуваат муабет со неа. Врски, деца запознавање со родители, заеднички излети не се предмет на фантазијата во овој момент...нив подоцна. И оваа да можат би ја смувале за една вечер, но во оној момент кога би...„завршиле работа“ не би изрипале како попарени од кревет и не би му ја спраштиле накај дома, со некој глуп изговор.....би останале покрај неа и би сакале да ја видат пак.
    Притоа, една другарка ми кажа дека направила еден тип на анкета со нејзините другари, користејќи ги ликовите од Сексот и градот како типизирани женски карактери. На прашањето: која би сакал да ти биде девојка, на нејзино големо изненадување, скоро сите мажи без многу двоумење одговориле:
    „Шарлот“!
    А таа ги прашала: „Што? Зар не Саманта?“
    „Саманта? Саманта би ја плеснал, ама би останал со Шарлот“
    За ваша информација, јас ја оженив Кери :D .... и сега се чудам кај да ги сместам во мојот стан сите тие нејзини чевли!

На sj *O*, girl-in-love и ma4o4female им се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    ^^Е Зоки :lol: ...И секоја ти чест какви добри постови имаш. :y:

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    :y: Ништо Зоки, ќе и направиш плакар како Mr.Big во првиот дел од филмот ;)
    Шегата на страна, уште еднаш ќе кажам браво за Зоки-Поки :clap: Супер постови, позз

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Симпатичен машки одговор :D браво, баш како што и повеќето мажи сакаат, макар што не признаваат...ама сепак слатките девојки се за брак, за озбилна врска, провокативните прво асоцираат на секс :!: :D
    Браво Зоки-поки, влегуваш во одговорните и паметни мажи на женски сајт, поздрав за тебе :)

5. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Ајде и едно браво од мене :clap: :lol:
    Еве и јас како женско се согласувам со зоки поки

6. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Фала девојки :$
    Се надевам дека нема да ве разочарам со идните постови! Ќе се потрудам сите да бидат издржани

7. Echo

Echo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    117
    Па може слатки, кои се притаено провокативни. Мислам, навивам за слатки, ама треба да се поседува и она другото. Тоа во нормални граници е совршен зачин во секоја прилика. Значи, слатко провокативни, зашто постојат и такви. :)

8. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Има и такви молчи толчи.Мислиш во бандерата ќе ударе,а таа по жица да ти одела.Има и да такви слатки кои си се скриени жарчиња.

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Слатки во друштво, провокативни во спална а во кујна куварици - вака некако би сакале машките, хм? :)

10. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Да кажаное тоа дека жената треба да биде домаќинка во кујна,дама во друштво и кучка во кревет !

11. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Мислам дека тоа за што збори Ехо е следниот виц:
    Среќните мажите имаат жени кои се:
    1.Домаќинки во кујна
    2. Госпоѓи на улица и
    3. К**ви во кревет

Несреќите мажи имаат жени кои се:
    1. Госпоѓи во кујна
    2. К**ви на улица и
    3. Домаќинки во кревет
    :D :)

На sj *O*, girl-in-love, interesna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Hiroglifa

Hiroglifa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3

Зоки,иако сум нова на форумов и сеуште ги немам прелистено останатите теми,али до сега кај што сум ги прочитала твоите постови, се онака се на место, баш најдобро дефинирани за темата. Браво !

13. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Ех, што се може да се крие под тие слатки и мирни наивни девојчиња....Нормално дека и јас би ја одбрала онаа слатката, а не провокативната, јес да нормално прво внимание ке привлече провокативната.
    Јас знам кога треба да бидам слатка и мила, а кога и малце провокативна....Не иде сеа јас да се праам наивно мало слатко девојченце ..мене тоа понекогаш ми е толку лигаво. Се треба да биде со усул. Да не се претерува нит со едно нит со друго.

14. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    :y: :y: :y: така е

15. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Најдобро е мешавина од двете.Да знаеш да бидеш и слатка,но и провокативна ;)

16. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    зависи од вкусот на машкото, некои сакаат слатки, некои провокативни, ама работата е шо за провокативните повеќе владее мислење дека се без морал, дека се развратнички, а за слатките дека се фини, пристојни.И мое мислење е дека повеќето машки за веза без обавеза сака провокативна девкоја, а за озбилна врска/брак сака слатка, бидејќи кај нас за жал сеуште се обрнува внимание на тоа шо мислат другите околу нас т.е. друштвото, роднините и сл.

На sj *O* и Night.Star им се допаѓа ова.
  17. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    слатката мозе да биде и провокативна а провокативната немозе да биде слатка посто ја нема таа слаткос незност

18. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Јас мислам дека се зависи од вкусот на машкото. И ден денес има машки кои сакаат нивните женски да изгледаат провокативно со разголени гради и задници и така гордо ги шетаат :lol: , а има машки кои неможат да ги смислат провокативните девојки и бараат слатки, нежни. :D

19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Се согласувам се е до вкусот ;)

20. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Не можеме да донесеме заклучок кога се во прашање не еден ами 100000 типови на мажи! А и мажите се многу неодлучни :shake: , и тие самите не знаат каков тип на жена сакаат...така да уште потешко ние да им ја разрешиме дилемата! провокативните девојки мислам дека полесно влегуваат во очи, а пак слатките полесно влегуваат во срце! Нема маж што не би се загледал во провокативна девојка која мами со поглед и гестови :emo: , а од друга страна пак нема маж што би одолеал на слатката насмевка и наивното фаце на некоја нежна девојка :$ ! Значи... тешко дека ќе стигнеме до конечен одговор!
    Ни самата не знам јас во која категорија да се ставам... но знам дека мојот повеќе ме сака провокативна!

На girl-in-love му/ѝ се допаѓа ова.