1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слаѓана Велков официјално се сели во Македонија

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од discofilman, 17 февруари 2013.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12820427
    Ова истражување е од иста страна како и тоа што ти си го поставила. Има за различни видови на зеолит колку што читам, безбедни за човечка употреба или не. Што е со другите позитивни истражувања на истата страна? Зошто и нив не ги постираш?

На tessie и Silver.E им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    7.508
    Незнам зашто има вакви коментари,кога знаеме дека Слаѓана Велков,никого не тера со сила да оди на предавање.Ја имам гледано повеќе пати на тв.и сосема добро ја разбирам намерата,насочување кон здрав и долг живот...
    Кој не верува и несака да слуша,немора..плус се што прави,прави бесплатно за разлика од некој надрилекари,кој прво и основно им е заработка...
    Јас почнав да гледам во сонце и да пијам соларна вода,и можам да ви кажам дека сега неможам да пијам вода од чешма,но за жал сонцето се помалку го има,па ме интересира,колку од вас пие соларна вода и што правите сега кога нема сонце.Пробав со (дестилирана) вриена вода,ама не е тоа,тоа....

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  3. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Ова истражување не кажува дека зеолитот помогнал повеќе отколку ако се давала хемотерапијата сама по себе. Покажува само дека хемотерапијата за ракот делувала, ама не и дека зеолитот помогнал нешто.
    Тоа ќе го покажеа ако споредеа група со зеолит и група без зеолит, тие имале само со зеолит и не може да се дознае дали ефектот во намалување на ракот бил само од хемотерапијата (што е логично) или и зеолитот.

А и осталом, целата хипотеза си ја основаат врз нивни ИН ВИТРО истражувања. Тоа се истражување во епрувета, никој не знае дали некоја супстанца ќе се однесува исто и во епрувета и во телото.
    Ако имаш клетки на рак во епрувета, може да ги убиеш со што сакаш. Буквално можеш да ги згмечиш, да им ставиш каков било отров, дури можеш да ги убиеш и со солена вода. Ама тоа не значи дека и во телото можеш да ги правиш сите тие работи.
    На пример зеолитот после пиењето, не им е достапен на клетките, туку само во цревата затоа што не влегува во крвта. Ќе беше погубно за организмот ако кристални сусптанци шетаа секаде по крвта, ќе ги воспали буквално сите ткива правејќи микрорани со рабовите на кристалите.
    Паѓа во вода целото истражување кога во текстот самите тие признаваат дека ефектите ин виво не може бидат заради директно дејство на зеолитот, затоа што тој не влегува во крвта и не доаѓа во контакт со клетките на ракот. А и тие го употребуваат зеолитот со инјекции, а не со пиење.

Такви истражувања ИН ВИТРО може да направи секој и токму тие се оние кои излегуваат секој месец, најден е лек за ракот, а тоа само успеале да убијат клетки во епрувета, ништо сложено, сложено истата супстанца да ги убие додека тие клетки се во телото. Затоа таквите супстанци, кои успеаваат во тоа, се употребуваат како хемотерапија и се штетни и за други клетки, и затоа паѓа косата од такви лекови.

Исто и со сребрена вода, сребрените јони навистина имаат антибиотско дејство, ама ако се во директен контакт со бактеријата. Со пиење на сребрена вода не може да се достигне таква концентрација на сребрени јони во телото за да убие бактерии, и затоа може да се користи само надворешно или евентуално за гаргара.

Исто тие истражувањето го прават со некој посебен зеолит кој никој не гарантира дека овие што купуваат рефуз од Србија го добиваат истиот, а не тој што е еронит на пример.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Искрено си забегала.
    Соларна вода,ме зезаш???
    Аман бе луѓе толку ли лесно ви перат мозоци...

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ќе ја земеш водата каква што ја имаш (почиста е секако подобра) и ќе ја претуриш неколку пати од висина од еден сад во друг. Потоа ќе ја заледиш па ќе ја одледиш и ќе ја пиеш. Нормално избегнувај пластична амбалажа.

Ова кога нема сонце но и кога има секако нема да штети :).

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Ама тоа нема никаков ризик, дури и вода која била изложена на ув светлина може да е побезбедна затоа што убиени се бактериите. Се разбира нема некои бенефити како што тврдат дека водата е богата со некоја непостоечка космичка енергија и не знам што, ама оваа практика нема никаков ризик и е сосема бесплатна. Во места каде што не ја хлорираат водата, е сосема добра практика за дезинфекција.
    Исто не одзема ни време ниту пречи во обврските.

„Кој не верува и несака да слуша,немора“

Тоа е точно, ама од каде да знаат луѓето дали тоа што го кажува треба да се верува или не. Некои совети може да се само лаички, ама кажани од човек во кој има доверба може да предизивка цврст погрешен став кој потоа може да има некои последици.
    Тоа најмногу ми пречеше затоа што со нејзиното делување има потенцијал да направи штета подоцна, не дека ја обвинувам за нешто, туку така излезе дискусијата.

Исто и за гледањето во сонцето, си кажав во темата за тоа. Супер е сончање, прошетки на чист воздух. Ама да гледам во сонцето и да си ги изложувам очите на ризик, е тоа не.

На tessie и StefChef им се допаѓа ова.
  7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    На една тетка и открија напреден рак. Со операција и рекоа дека одвај ќе поживее барем уште 2 години, ама дека мора да се оперира.
    Таа одби операција, практикуваше соларна јога, пиеше зеолит, се хранеше само со сурова храна и ракот скроз и се повлече.
    Лекарите не можеа да поверуваат на снимките.

Истиов случај и се случи на моја стрина. И открија рак, и се одаде на молитви дома(значи ништо поврзано со храна), на пост и интензивно одење по Цркви со молитви, и ракот скроз и се повлече, исто така лекарите се чудеа со снимките.

И уште случаи знам, ама овие два ми се од најблиски роднини. И среќна сум што постојат и вакви примери.

8. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Чудна работа како вакви нешта само на форум некаде можат да се прочитаат или кога евентуално ќе ги слушнеш во живо тогаш се прераскажани за некои трети личности. Од друга страна, човек да познава толку луѓе, и да видел многумина со здравствени проблеми, побожни, некои и свртени кон алтернативна медицина и надрилекари и пак да нема никакво чудо кај нив....

На tessie и mimiiiii им се допаѓа ова.
  9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не реков за ризикот,реков има од чешма што е испитана и сигурна.
    Тоа е првиот чекор за перење на мозокот.
    После ќе им продаваат алкална вода,онаква вода.
    Вода за детоксификација.
    Тоа е манипулација и ме нервира искрено.
    И за сончањето си права.
    Освен што добиваш витамин Д,се чувстуваш убаво што си излезена надвор.
    И плус витамин Д реагира со серотонин и те прави да се чувствуваш убаво.

На expert му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Starlights

Starlights Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site! Sega se registrirav na sajtov i naletav bas na ovaa tema. Veke nekoe vreme imam sprotivstaveni razmisluvanja vo vrska so samata doktorka Velkov i veruvajte mi seuste ne mozam da ja svatam. Da, nekoi od sovetite i temite koi gi otvara se super, i sekako ne izmisluva topla voda, svetot znae za sungazing, za zdrava ishrana, itn...no od vreme na vreme kazuva nekoi raboti koi se navistina cudni. Kako na primer nekade procitav deka menzisot kako krvarenje bil nepriroden i deka onie sto jadele meso samo imale menzis. Bidejki ne sum medicinsko lice, a ne sakam da gi prifakam rabotite zdravo za gotovo, nekolku pati razgovarav so moi prijateli doktori da mi gi objasnat istite temi za da napravam sporedba i zaklucokot mi bese deka Slagjana kazuva pola vistini a drugata polovina e malku zamatena sto bi se reklo nevistinita.

I potoa barav da najdam nekoi debati koi Slagana gi imala za da vidam kako se snaoga so drugi strucni lica vo diskusija ama ne najdov niedna debata. Ima samo nejzini predavanja. Pa dali nekoj od vas ima nekoj link od nekoja debata od doktorkata so drugi strucni lica?

11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Па ако отиде на дебата со стручно лице би изгубила и тоа би и го срушило кредибилитетот.
    Фановите ќе бидат,ама јас верував во неа,таа е супер жена,дава бесплатни часови и лекции.
    И последното нешто ако е толку професионална зашто живее надвор од Македонија,во некоја 3-та држава и тоа муслиманска,а муслиманите особено радикалните се познати по анти-научните ставови.
    Затоа пропсерира,затоа што нема некој што не седнал и не и контрирал.
    Сите интервјуа и се направени како да го гледаш Груевски на телевизија како кажува како нашава земја напреднала...

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Може некаде во претходните постови е напишано, да не се вракам многу назад,
    дали ке сака некој да ми објасни што се подразбира под поимот соларна вода
    во овој контекст и што е тоа зеолит?

13. Starlights

Starlights Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Epa toa e toa sto ne mi se dopaga. Ne moze samo ednostrani raboti. Mora da se diskutira na temite za da se odi napred. Ne vikam da diskutira so doktorive na tema sungazing (za koe pola poima nemaat ni deka postoi), tuku ajde da diskutira na osnovnite temi koi se ucat i na fakultet, hemija e hemija, fiziologija e fiziologija, nutrizionizam e nutricionizam....nema treto - ili pogresno gi kazuva samata rabotite, ili i doslo vreme na medicinata da smeni nekoi delovi koi do sega se smetale za tocni. A ne moze nisto da se smeni ako nema koj da izleze na debata so izdrzani fakti. Na primer Velkov vika deka vakciniranjeto ne samo sto e opasno po zdravje (bidejki vnatre stavale sve i svasta) tuku i deka ne e voopsto neophodno! Ajde debata na taa tema da napravi so drugi strucni lica, pa ima imunolozi eden kup sigurno imaat sto da kazat na ovaa tema!

Znaete ne e ova isto kako na primer Sai Baba koj zboruva i deluva samo energetski. Doktorkata sovetuva konkretni-opiplivi raboti da se pravat ili da ne se pravat. I moznite posledici od tie raboti mozat da bidat ne samo individualni tuku i kolektivni...a gledam ima luge koi slepo i veruvaat.

14. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Серијалов покрива се што она вика дека е не точно и се советува со експерти,педиатри и човек што детето му е аутистично.
    https://www.youtube.com/watch?v=RLcOz4EKrxg

15. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Таа ги брише луѓето кои и се спротивставуваат на фејсбук, а не пак да оди да диксутира.

Точно, повеќето од работите се индивидуални и се работа на личен избор на начин на живот, не треба да ме засега ако некој одберил да јаде само сурова храна или да си ги расипува очите гледајќи во сонце, ама кажува и работи кои имаат потенцијал да направат штета и на трети лица.

На пример ете сега силно води кампања дека сида не постоела, и сега замислете некој кој е дијагностициран, не ми е гајле ако се одлучи да се откаже од лекување, ама замислете да оди да практикува незаштитени односи затоа што сега е уверен дека сида не постои и така да зарази други луѓе.

Или пак има огромна кампања против вакцините. На овие простори таа и неколкумина околу неа се едни од најголемите, ако не и најголемите промотори на тие идеи. И сите тие еднострани работи за кои не дозволува дискусија, ќе предизвика многу родители да ги прескокнат вакцините за своите деца, и тоа може да предизвика штета, не само на детето, туку и на други индивидуи во околината со тоа што го зголемуваат ризикот да се појави епидемија од болести кои моментално не циркулираат во популацијата.

Значи да не ме разберете погрешно, зошто овие работи ги ставам како нејзина вина.
    На интернет, секаде по светот, па дури и кај нас има милиони луѓе кои ги имаат истите ставови, интернет е преплавен од такви луѓе, ама тие не се доктори во кои луѓето имаат доверба. Таа има одговорност која ја носи нејзината професија и довербата на луѓето која е по дифолт. Затоа со такви радикални ставови прави повеќе штета отколку ако истото го кажува некој рандом шизофреничар или параноик на интернет.

16. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Добро зарем има луѓе кои сопственото здравје го оставаат на мислост и немислост ;(
    Слаѓана Велков од толку многу лаѓи и испревени вистини,веќе не знае ни што да каже,а камоли дебата.
    Сите ние знаеме дека исхраната е најважна во животот,но дека мензисот бил неприроден???

И што добива она кога предава нешто лажно,во кое всушност ни самата таа не верува,кога и нејзиниот син го запишала на МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ,што не го оставила без дипломата доктор,кога вели дека ни самата не верува во нив и се што е поврзано со медицината.
    Не ми е јасно :!:

Многу контрадикторна личност,со испревртени ставови и размислувања.

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Имаш погоре линк за зеолитот, можеш да прочиташ, а во темата Соларна јога, сангејзинг, имаш за соларната вода (тоа е обична вода која се става во стаклено шише да постои неколку саати на сонце, па потоа ја пиеш, има многу бенефиции).

Ова подолу не е за тебе цитирано..

Па нормално дека ќе го запише синот на медицина. Можеби таму сакало детето, не размислувате за тоа ??? И јас да сум на нејзино место, пак би завршила медицина, зошто таквите лица кога шират совети се повеќе прифатени и почитувани и не можат да бидат наречени лаици, измамници...

Ф.Б профилот е лична работа и наше право е кого ќе бришиме на него. Па, ако и вас ве навредува некој, нема да го избришите ? Таа не е тука за да се навредува и да дебатира, туку само да дава совети.
    Кој ги сака, нека ги прифаќа, кој не сака, не мора.
    Па, ај вашите совети да не се поарни ? Затоа сите си помогнавте себе си...?
    А, нејзините совети се претежно бесплатни или ефтини. Што те чини да пробаш ? Нема да загубиш пари. Но, ако не сакаш, немој, и остави ги тие што сакаат нека си го прават.

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Нејзините совети не се поткрепени со истражувања и факти.
    И ако се поткрепани тоа се некои истражувања што научниците многу се критични и не ја прифаќаат.
    Ако не знаеш како функционира научниот метод,слободно прочитај нешто околу него.
    Ако сакаш да ти дадам добра аналогија,тоа е како да ми дојде некој клиент и јас му давам лоши совети како да вежба,како да се храни,а јас изгледам супер.
    И како што кажав,верувам дека е по паметна од тоа,но знае како да фати внимание и како тој што ја спонзорира да го штити.
    Пишав погоре за тој Сузуки,кога го ставија со научници над него,веднаш почна да биде како мало бебе.

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ова да го кажам за Слаѓана. Самата кажува дека дава совети само од природата. Не дијагностицира, не поставува терапии и секој кој сака наод и терапија да оди кај својот матичен доктор !!!

Што овде не е јасно ???

На bubica13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Па многу не е јасно во нејзините убедувања..За жал што постојат толку луѓе што потпаѓаат под нејзино влијание...
    Како може да тврди дека нема сида...Како може да не убедува дека не треба да се вакцинираме...Како може да оди против медицината и да зборува толку глупости и лаги...А госпожата го запишала синот медицина...Ме чудите ..зар не ви е јасно што сака да постигне...Кој знае колку ја кешираат муслиманите да не сотре....