Слаѓана Велков официјално се сели во Македонија

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од discofilman, 17 февруари 2013.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
  2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308

Тоа е ВРВ..хахахаха...Срамота..А народов кој верува во неа, неможам да се изначудам...Има овци за стрижење...Тоа е...

Моја доста добра другарка, од секогаш е на диета..Од многу мала..Пред многу години, почна да и изостанува месечниот циклус, па да не добива со месеци...И констатираа дека е од ригорозните диети и од недоволно внесување на хранливи продукти..Сега е во брак и има проблеми со забременување и задржување на плодот..Не дај боже никому...Денес медицината за среќа е напредна, па и ова ќе си го среди...И посакувам се најубаво...Во право е секташкава, но последиците се огромни загуби...А всушност пак ќе повторам..Платена да не сотре од сите страни...

На snezno и mimiiiii им се допаѓа ова.
  3. Starlights

Starlights Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

ete od kaj sum go procitala...inace site zivotni imaat menzis, mojata macka ima, kuckata isto taka itn....

a sega mu go pokazav toj post na eden doktor-hirurg i eve gi negovite odgovori:

JE LI MENSTRUACIJA NUŽNA?
    Usko s trošenjem životinjskih proizvoda povezana je menstruacija.(NETOCNO)

Životinje u divljoj prirodi ne poznaju menstruaciju, ni čovjekoliki majmuni.(NETOCNO)

Je li dakle Stvoritelj načinio pogrešku time stoje našim ženama nametnuo to mjesečno opterećenje? Ne, pogrešku čine opet ljudi. (NETOCNO)

Uvijek si organizam traži izlaz za iznutra nagomilano smeće, koje se jednostavno nađe uvelikim količinama pri mrtvoj hrani, mesnoj hrani s njezinim dodacima. I tu je mjesečno krvarenje dobrodošli ventil. (NETOCNO-zatoa sto menstruacijata e vrzana so hormonite. Menstrualniot ciklus e hormon zavisen dodeka nepotrebnite metablni produkti se izlacuvaat preku urina, feces i pot.)

Kod žene, koja potpuno prijesno-vegetarijanski živi, automatski nestaje krvarenje s izlučivanjem otpadnih tvari, ono se postupno smanjuje i tada posve izostaje.To nije nikakav znak bolesti, nego naprotiv dokaz osnaženog zdravlja. (Izostanokot na ciklus kaj ovoj tip na zeni se slucuva poradi toa sto ne vnesuvaat esencijalni aminokiselini i holesterol, zatoa sto horomonite vo sebe sodrzat steroli i aminokiselini. Izostanok na menzis se slucuva i kaj anoreksicni zeni,a anoreksijata nema vrska so vegetarijanstvo.

Sto preostane od puknuća jajašaca, tijelo neprimjetno preuzima.(Kolicinata na tecnost koja sto se osloboduva pri pukanje na grafoviot folikul e najcesto minimalna i e okolu 0.5ml a retko kroz reproduktivniot tek na zenata moze da nastane nekoja folikularna cista koja spontano bi puknala i ne bi napravila nekoj poznacaen problem. )

A ipak su žene bez menstruacije potpuno sposobne za rađanje. (Cinot na zabremenuvanje i cinot na ragjanje se dve razlicni raboti. Kaj zeni kaj koi izostanuva menzisot ili imaat neredovne ciklus vo 21 vek imaat sansa da zabremenat po pat na IVF (invitro) i da ke rodat dete.

Životinje u divljoj prirodi žive dakle prirodno, čovjek treba često jako, bolno krvarenje da se oslobodi otrovnih tvari. Tko dakle ima jaku i bolnu menstruaciju, potpuno je obložen otrovima. (NETOCNO- bolnite menzisi se povrzani so ovulacijata i toa e znak deka prethodniot ciklus bil ovulacionen (ploden). Voglavno bezbolni ciklusi se anovulacioni.

Pravilo je tako jednostavno kao što je sve veliko uvijek jednostavno. To je po mom mišljenju i glavni razlog zašto žene danas još žive duže nego muškarci. Njihovo ih mjesečno čišćenje od otrova oslobađa krvarenjem od otrova. ( Glaven razlog zosto zenite ziveat podolgo od mazite e zaradi fiziologijata na zenata a ne zaradi menzisot. )

Čovjek bi dakle morao opet uvesti mjesečno puštanje krvi, da bi jednako kao žena ustrajao. U Srednjem vijeku bilo je puštanje krvi poznata metoda liječenja. (Pustanjeto na krv naucno e dokazano deka ne lekuva nisto. Vo sredniot vek isto taka zenite bile proglasuvani za vestici i bile paleni na klada...)

Žene koje žive na prijesno-vegetarijanski način ne trebaju dakle biti zabrinute, naprotiv, to ukazuje na sjajno zdravlje. (NETOCNO - Objasneto pogore)

Obilata potrošnja mesa danas sa svojim stimulirajućim djelovanjem na spolni život znatno je ubrzala početak menstruacije. Djevojčice sazrijevaju ranije. (I maskite isto taka vlagaat porano vo pubertet no toa vo odredena merka e povrzano so toa sto na zivotnite vo ishranata megudrugoto im se vneseni i hormono-generacii na americki bataci)

Ali i to je nezdravo stanje, jer se time ranije završava i doba sazrijevanja, tako da poznato pravilo, da će živo biće živjeti 6 do 7 puta toliko koliko iznosi njegovo doba sazrijevanja, dakle kod ljudi 120 do 140 godina, više se ne slaže, nego se još više skraćuje. (Vremetraenjeto na pubertetot kaj sekogo e individualno. Inaku porano zivotniot vek bil mnogu pokratok negoli sto e denes)

To pravilo je danas već kod čovjeka znatno niže. Samo životinje u divljoj prirodi održavaju to biološko pravilo. (Koe zivotno zivee 120 godini???)

Za kraj: Sekoj ima pravo na izbor vo svojot zivot i nema potreba nikoj navidum najdobronamerno da mu nametnuva na drug svoe mislenje so iskazuvanje na nevistini ili delimicni vistini.
    I Razmislete logicno: dokolku e majkata nerotkinja, dali moze da bide i kerkata? :rofl:

На mimiiiii и danielka0507 им се допаѓа ова.
  4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Па тогаш сите да дишеме аргон чист?
    И тоа е природно нели,се наоѓа во природата.
    Да не зборам дека ако е природно е здраво или си чист према бог.
    Зашто сите такви личности што веруваат во неа,не се скептици,туку едноставно ја гледаат неа како поткрепувач на нејзините идеи.
    Се кладам еден ден дека целата вистина за неа ќе излезе на виделина и ќе разбереш што збориме.
    Не ја мразам,едноставно сакам да знаат луѓето дека тоа што кажува е не вистина.

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Како што водата од чешма е штетна, не сигурна, едноставно заради тоа што некој направил испитување на истата и утврдил дека водата од чешмата е нечиста за пиење.А зелена, како бара, никаква уствари, па и кафена.Мојт мења бои, повремено и онака истите не се гледаат со голо око.Така подобро флаширана или таква вода како што е спомената претходно тука.Не е вистина дека е сигурна водата за пиење.А фактите за ова, ги нема на нет.Прашај некој што се занимава со овие работи, можеби ќе ти каже.

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Луѓето кои ја слушаат виделе нешто во тоа што го кажува, пробале на своја кожа, биле задоволни, или просто се надеваат.
    Дали ти си пробала нешто од тоа што го кажува за да судиш?
    И што не е јасно? Не знам на кој попрост начин да ги кажува жената работите.
    Само да напоменам има уште многу други Слаѓани, само кои не се толку славни и познати како неа.
    Ако таа не ти се допаѓа твое право, но нема потреба за омаловажување на оние кои ја почитуваат и ценат.

Не знам што е смешно овде ?
    Си видела мачка да крвари со денови ? Или друго животно-женка ?
    Познато е уште одамна дека ако жената правилно се храни и живее, нејзината менструација ќе биде многу мала и кратка.
    (Уште баба ми на времето ми има кажувано дека нејзините баби немале менструации како нас со денови, туку имале по неколку капки до 2-3 лажици количина и ништо повеќе.)
    Сега се е пореметено, па затоа и нашите менструации се болни, долготрајни и обилни.

8. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    ete od kaj sum go procitala...inace site zivotni imaat menzis, mojata macka ima, kuckata isto taka itn....

a sega mu go pokazav toj post na eden doktor-hirurg i eve gi negovite odgovori:

JE LI MENSTRUACIJA NUŽNA?
    Usko s trošenjem životinjskih proizvoda povezana je menstruacija.(NETOCNO)

Životinje u divljoj prirodi ne poznaju menstruaciju, ni čovjekoliki majmuni.(NETOCNO)

Je li dakle Stvoritelj načinio pogrešku time stoje našim ženama nametnuo to mjesečno opterećenje? Ne, pogrešku čine opet ljudi. (NETOCNO)

Uvijek si organizam traži izlaz za iznutra nagomilano smeće, koje se jednostavno nađe uvelikim količinama pri mrtvoj hrani, mesnoj hrani s njezinim dodacima. I tu je mjesečno krvarenje dobrodošli ventil. (NETOCNO-zatoa sto menstruacijata e vrzana so hormonite. Menstrualniot ciklus e hormon zavisen dodeka nepotrebnite metablni produkti se izlacuvaat preku urina, feces i pot.)

Kod žene, koja potpuno prijesno-vegetarijanski živi, automatski nestaje krvarenje s izlučivanjem otpadnih tvari, ono se postupno smanjuje i tada posve izostaje.To nije nikakav znak bolesti, nego naprotiv dokaz osnaženog zdravlja. (Izostanokot na ciklus kaj ovoj tip na zeni se slucuva poradi toa sto ne vnesuvaat esencijalni aminokiselini i holesterol, zatoa sto horomonite vo sebe sodrzat steroli i aminokiselini. Izostanok na menzis se slucuva i kaj anoreksicni zeni,a anoreksijata nema vrska so vegetarijanstvo.

Sto preostane od puknuća jajašaca, tijelo neprimjetno preuzima.(Kolicinata na tecnost koja sto se osloboduva pri pukanje na grafoviot folikul e najcesto minimalna i e okolu 0.5ml a retko kroz reproduktivniot tek na zenata moze da nastane nekoja folikularna cista koja spontano bi puknala i ne bi napravila nekoj poznacaen problem. )

A ipak su žene bez menstruacije potpuno sposobne za rađanje. (Cinot na zabremenuvanje i cinot na ragjanje se dve razlicni raboti. Kaj zeni kaj koi izostanuva menzisot ili imaat neredovne ciklus vo 21 vek imaat sansa da zabremenat po pat na IVF (invitro) i da ke rodat dete.

Životinje u divljoj prirodi žive dakle prirodno, čovjek treba često jako, bolno krvarenje da se oslobodi otrovnih tvari. Tko dakle ima jaku i bolnu menstruaciju, potpuno je obložen otrovima. (NETOCNO- bolnite menzisi se povrzani so ovulacijata i toa e znak deka prethodniot ciklus bil ovulacionen (ploden). Voglavno bezbolni ciklusi se anovulacioni.

Pravilo je tako jednostavno kao što je sve veliko uvijek jednostavno. To je po mom mišljenju i glavni razlog zašto žene danas još žive duže nego muškarci. Njihovo ih mjesečno čišćenje od otrova oslobađa krvarenjem od otrova. ( Glaven razlog zosto zenite ziveat podolgo od mazite e zaradi fiziologijata na zenata a ne zaradi menzisot. )

Čovjek bi dakle morao opet uvesti mjesečno puštanje krvi, da bi jednako kao žena ustrajao. U Srednjem vijeku bilo je puštanje krvi poznata metoda liječenja. (Pustanjeto na krv naucno e dokazano deka ne lekuva nisto. Vo sredniot vek isto taka zenite bile proglasuvani za vestici i bile paleni na klada...)

Žene koje žive na prijesno-vegetarijanski način ne trebaju dakle biti zabrinute, naprotiv, to ukazuje na sjajno zdravlje. (NETOCNO - Objasneto pogore)

Obilata potrošnja mesa danas sa svojim stimulirajućim djelovanjem na spolni život znatno je ubrzala početak menstruacije. Djevojčice sazrijevaju ranije. (I maskite isto taka vlagaat porano vo pubertet no toa vo odredena merka e povrzano so toa sto na zivotnite vo ishranata megudrugoto im se vneseni i hormono-generacii na americki bataci)

Ali i to je nezdravo stanje, jer se time ranije završava i doba sazrijevanja, tako da poznato pravilo, da će živo biće živjeti 6 do 7 puta toliko koliko iznosi njegovo doba sazrijevanja, dakle kod ljudi 120 do 140 godina, više se ne slaže, nego se još više skraćuje. (Vremetraenjeto na pubertetot kaj sekogo e individualno. Inaku porano zivotniot vek bil mnogu pokratok negoli sto e denes)

To pravilo je danas već kod čovjeka znatno niže. Samo životinje u divljoj prirodi održavaju to biološko pravilo. (Koe zivotno zivee 120 godini???)

Za kraj: Sekoj ima pravo na izbor vo svojot zivot i nema potreba nikoj navidum najdobronamerno da mu nametnuva na drug svoe mislenje so iskazuvanje na nevistini ili delimicni vistini.
    I Razmislete logicno: dokolku e majkata nerotkinja, dali moze da bide i kerkata? :rofl:

Еве погледни па пресуди и сама...што е смешно а што не...Го има погоре од една феминка, у ствари не е смешно, туку жално кои се последиците од нејзините методи...
    Сите знаеме што е здрава храна и сите ние овде се трудиме во што поголемо изобилство да ја конзумираме...Но не сме ни толку неинформирани, па да потпаднеме на една жена која се труди да не рамни на ниво со животните...Или пак да ни го величи амишкиот начин на живот....
    Ок е тоа да, се за подобар имунитет, и храна , и сонце, и ред други витамини...Но ало...Жената зборува за сериозни болести..сида, рак...и како да се лечиме од тоа со некои нејзини луди методи ...Ете има еден линк погоре за новинарката нејзина истомисленичка која не признава дека постои сида и престанала да пие лекарства...Умрела од сида...

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Силвер прочитај го текстот те молам , г-ѓата тврди дека менструацијата е последица од нездрав живот а не нормална појава кај здрава и плодна жена .И дека не е загрижувачки фактор ако на жената почне да и изостанува циклусот .

Нека ми се јави жена која нема циклус а забременила :^)
    Обилноста на менструацијата зависи од многу фактори , пример мене ми трае само 3 дена :tmi: ..
    Но изостанување на менструација освен ако не се работи за менопауза е сериозен проблем и воопшто не треба да се занемарува како што не советува докторката :^)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Јас мислев дека улитмејт кикс и беше тоа што Сида не постои и дека луѓето од друго умираат и не постои ни Хив, но ете имало и поголема глупост. Не можев ни до крај да ја дочитам :tmi: Има 100 и кусур лајкови на статусот, браво голема неписмена масо, браво!!!

ЈАс не сум вегетаријанка, па имам кратка и не болна менстуација, и ај сега?

Па уште и книга имало за ова??? НЕ МИ СЕ ВЕРУВА!!!!

На Espadrila, tessie, danielka0507 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Прво ми беше симпатична со тоа како успева да направи бренд од нејзиното име , не дека измислила топла вода ама ете има пристап да ја следат многу луѓе . Мислев дека главна цел и е да си се брендира околку здравата исхрана со цел да профитира .
    Иако сум голем противник на теории на заговор со последните неколку поста ме загрижи , не верувам дека е толку лаик да пишува вакви небулози ,дури почнав да се сомневам дека има скриена агенда :drunk:
    Ставајте ми едно вакво :lol:

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      537
    На danielka0507, StefChef и Hipster им се допаѓа ова.
  12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Како што кажав,таа е поинтелегетна од тоа,мислам дека за да профитира,разбрала дека мора да е контроверзна и дека радикалните идеи се продаваат.
    Но тоа што брзо се продава брзо се и гасне.
    Можам да ти кажам милион примери кој од еднаш станале на врвот со нивните идеи и од никаде после ги снемал.
    Но колку земји ќе ги лаже и до кога,она си знае,сега зема замав на Балканските земји,а нека отиде во Британија да видам,колку секунди ќе издржи да промовира шарлатанство :)

13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Секогаш ќе има случаи каде умира некој, без разлика дали се лечел со алтернативна или општа медицина... Има нешто и во судбината, Господова волја...

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Женава се некои нелогични работи кажува.
    Циклусот кај секоја жена различно трае, се разликува по обилност, времетраење, болки.Секако дека се знае колку и воопшто би требало да трае, но незначи дека ако кај некоја жена траел три дена и кај друга толку ќе трае.Незнам како може да ги споредува луѓето со животните.Без циклус, се знае што може да се деси.Па и среден век спомнува, меша некои работи, ако не и било познато и тогаш жените имале месечно крварење и тоа нема врска со пуштање крв, кое се користело како метод за лечење.А особено ако се земе во предвид што се случува со телото на жената за време на климакс и после климакс, дали е исто како за време на циклусот.Само уште се чудам како можела човек со животни да споредува.

15. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Некој велеше дека никој не давал контрааргументи на она што го кажува Велков, еве гостува во емисијата Зебра на тема ГМО и една професорка дава контрааргументи за многу од работите кои ги кажува Велков.
    Препорачувам да ја гледате емисијата, ќе видите со какви нечесни аргументи се служи Велков за да ги поддржи нејзините ставови.

http://www.youtube.com/watch?v=t9_1SHlDmpM#t=664

Иако не ми се допаѓа темата за ГМО, ја немам многу истражено и немам стриктно мислење, и затоа баш сакам вакви емисии да има со Велков и на други теми, за вакцините и за алтернативните методи на лечење кои таа ги промовира со вистински лекари и професори кои ќе ги побијат нејзините аргументи.

На tessie, danielka0507 и StefChef им се допаѓа ова.
  16. dedo

dedo Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    14
    Секогаш кога некој одскокнува од средината добива епитети од калибарот лудак, шарлатан и слично. Та нели сите го знаеме примерот на Исус кој исцелувал луге, го поучувал народот и сето тоа го правел бесплатно а за сето тоа добил награда од масата народ, котек и неколку клинци во рацете и нозете на крстот. Така и сега, кој може да се бори против огромната пропагандна машинерија на фармацевтската индустрија. Мислам дека Слаѓана само се обидува да каже дел од вистината која ја знае. За тоа дека професорите баш многу знаат не можам да верувам бидејки имам впечаток дека откако ке станат професори баш и не се интересираат за наукатата, особено не за наука која не ја разбираат. Најчесто со нивната титула и нивното ограничено знаење се прават емисии за да се прикријат одредени податоци од јавноста, особено ако се работи за податоци кои кријат вистина која не треба да се дознае за некој да не изгуби огромен профит во некоја индустрија. Зарем примерот со одстранувањето и нефинансирањето на Никола Тесла не ви е доволен? Во моментот кога индустријалците сватиле дека беплатниот пренос на енергија го загрозува нивниот бизнис со бакарни кабли и столбови за пренос на енергија ке пропадне престанале да го финансираат Никола Тесла и едноставно направиле да биде заборавен. Фармацевтските куки се врзани со гоелм број доктори на кои им „помагаат“ да одат на семинари, конгреси и сл. па затоа се сомневам во мислењето на оваа професорка. Има една српска поговорка која вели „Пара врти где штела нече “!

На joy1 и DiaCor им се допаѓа ова.
  17. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Дали имате забележано дека се почесто се појавува по телевизии и тоа некако изгледа како да е смислено, а не спонтано, како да е некој смислен маркетинг. Денес на пример беше во Билките на Баба Рада, емисија во која се промовираат чаеви од билки, и Слаѓана сама кажа дека не поддржува да се прават чаеви затоа што требало да се внесуваат свежи, остај што нема појма од што е тоа билка и како треба да се употребува, ама што барала во таква емсија кога не го поддржува есенцијалното на тоа за што е наменета емисијата, очигледно има некоја позадина.

Исто кажа дека денес била јадена само едно јаболко и една шака бадеми, и слично јадела секој ден. Тоа се 500-600 калории заедно, па ете нека јаде и 10 јаболка, нема да стигне ни до 1000 калории, нема логика да може да дејствува со тие калории, мене ми е и сомнително колку е вистиното и она што го кажува и за својата исхрана. Јас ја сметав само за една наивна жена која е заведена во погрешна насока, ама со оваа нелогичност која ја кажува за својата исхрана што не ми се верува, очигледно е дека можеби има некоја позадина. Не дека сега делувам параноично, ама која е целта за кажување на таква нелогичност.

Видов една слика од Србија како ја оцрнуваат, игнорирајте ја останата содржина, очигледно е дека е нелогична и дека е напревена од исти такви параноици, ама едно нешто ми фати око, тоа што тврдат дека во факултетот во Ниш немало податоци дека таму завршила, значи прашање е и колку е вистина и тоа особено кога ќе видиме кои се нејзините (не)познавања од основна медицина и биологија.

На danielka0507, StefChef и mimiiiii им се допаѓа ова.
  18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Во светов колку има вакви не е една и единствена,штета е што луѓето веруваат на тоа што ќе слушнат не проверувајќи ги задните намери и аргументите што ги дава една личност во јавноста.

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Болдот...болдот...како може бе?

На sweet-star и Gordana10 им се допаѓа ова.
  20. Starlights

Starlights Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Ne znam luge, mene mi e zenava se pocudna i pocudna. Ja pratam veke nekoe vreme na razlicni facebook grupi i ne mi e jasna! Znaci ima luge koi kazuvaat naucni fakti i ima luge sarlatani koi treskaat gluposti. Ama zenava e nekako izmegu tie dve grupi i zatoa e cudna.
    Gledam sega pravat nekakvo zdruzenie za zastita od vakcinite. Peki, ako stvarno e vistina toa sto se zbori deka vacinite ne se bezbedni i jas sum za toa da se iznese javno i da se debatira i da se napravi nesto protiv toa. Ama ima golema razlika pomegu "vakcinite ne se bezbedni " i " vakcinite ne treba da postojat voopsto". Ako sostojkite vnatre ne se bezbedni treba da gi procistime, a ne sosema da gi isfrlime! Dobro da, ako edna majka treba da bira pomegu stetna vakcina ili nevakciniranje sekako deka ke odbere nevakciniranje. Ama ne moze rabotite vaka sarlatanski da se teraat. Nevakciniranjeto kako takvo moze da ima posledici na globalno nivo!
    I da jas nikade ne sum videla dokaz deka e stvarno doktor. Na profilot na facebook i pisuva deka studirala vo Skopje a ne vo Nish. I kolku poveke kazuva raboti koi se sarlatanski vo odnos na rabotite sto gi znaeme, tolku poveke ke ja smetaat za sarlatan. Pa zatoa i dojdovme do ovaa sostojba vo drzavava! Sve sarlatani, odamna naucnite raboti nekako se zaboravija, zakoni ne vazat, nema javni debati, nema nisto sto ke razvuva kriticna misla kaj narodot. I sekako eden kup turski zalopojki i narodov e veke vo edna sostojba na letargija, pa se faka za slamki. Koga ke razmislam - sekako ovoj period e mnogu pogoden za nejzinovo vlijanie tuka!