Прашај дали ние така кога одевме на курсеви по јазик,или спремање математика имавме намера да поткаснеме нешто или да се напиеме.Влегувавме во една просторија и излегувавме по два часа па што ни фали,не останавме гладни. Ама ме се виновни децата,виновен е системот на образование.Што вака дозволува да се развива паразитизмот и мрзата.
Сум за да се следи настава со вклучени камери. Така поголема контрола има врз децата. Со исклучени може спијат, па професорот ако сака до утре може да збори, и пак да не им е јасно. Секако со уклучени камери, за јадење и пиење нема да умре никој за време на наставата.
Дали на училиште јадат на часовите? Не јадат тоа строго забрането е за вереме на часовите, си има одмори за тоа.
Како бе да грицнеле нешто на час? Абе луѓе дајте учете ги децата малку на норми и правила, тоа не е никаков почит кон наставникот/професорот/предавачот... се знае кога е време за јадење, кога не... куче што е куче ќе го учиш да се контролира за храна, децата морале да грицкаат на час, сокче да се напиеле, Бог да чува! Па сме си чекале час да заврши да се напиеме вода, на голем одмор да јадеме...
Е јас за тоа бркам од час, ако видам некој да јаде или пие за време на час го бркам и го запишувам со неоправдано отсуство и пишувам забелешка за да видат нивните класни раководители зашто се избркани. Кога бевме онлајн ги отстранував од часот. Исто така два пати опоменувам за скинати фармерки или за неносење униформа третиот пат ги бркам.
Мене ми се случило во автобус додека се возам да слушам настава, и тоа е сосема океј, на слушалки и слушам, според мене не треба да има вклучени камери..
Исклучени. Не се фокусирам добро со уклучени, вака само го слушам и си пишувам. И не се осеќам комфортно некој да ме гледа дома преку камера, јазиво ми е.
Против. Додека предаваат професорите нема потреба од камери и микрофон, бидејќи тој шо учи ќе учи и без да го контролираш дали внимава или не, тој шо не учи и во амфитеатар нема да следи. Мислам дека камери треба да се уклучуваат за испити или испрашување во училиште ако неможи да се изведе со физичко присуство. Инаку кај нас предавањата во зимскиов и сеа летниов повеќе се со физичко присуство.