Sakav da prasam dali nekoj ima dobieno napad na slepo crevo a da ne e operiran tuku izlecen so antibiotik? Imano jas imav mn jak napad trebase da me operiraat no bolkite mi se namalija i dr mi dade Citeral rece da pocekame den dva. Seuste imam bolki no ne kako prviot den (denes e tret den).
Mi dadoa antibiotik i mi pomina. Ne pravev operacija. Sea da vidime dali ke ostane vaka ili sepak ke mora operacija.
Здраво Ве молам дајте ми некој совет Пред една недела започна од десната страна да ме стега значи ма 2 секунди ама како со нож некој да ме боде и после ќе помине и минимални некоо болки. Кога ќе ме стегне така се губам почнувам да се тресам да ми лупа срцето зошто многу се плашам од слепо црево. Идам редовно во вц. Имам зголемен вагинален исцедок. Треба да добијам за 7 дена. Вака ми се случува на моменти веќе една недела.Мислите ли дека е слепо црево или можеби јајник ?
Киселини немам, но само еднаш имав после болката што траеше неколку секунди нагон на повраќање. А сега кога ќе ме стегне така на кратко од што се паничам да не ми е слепо црево така ми се слошува ми лупа срцето силно се препотувам
Јас оперирав слепо црево и симптомите ми беа само чудно чувство во желудник и покачени леукоцити. Како и да е, што и да е, ништо страшно, но мораш да направиш едно ехо, да се видат ајници и обавезно крвна слика.
Dokolku e slepo crevo e prosledeno so dosta povrakanje, mn jaki bolki vo zeludnik a mozno zdrvuvanje na noga. Plus toa dokolku e slepo crevo ako pocne bolkata ne prekinuva i e dosta jaka. Treba ili operacija ili antibiotik. Poveke lici na nekoe vaginalno vospalenie. Ne se panici i dokolku e slepo crevo. Mene so antibiotik mi pomina ne se operirav.
Zdravo, Deneska napraviv krvna slika se e dobro vo granici na normala Dali dokolku imav vospaleno slepo crevo ke se pokazese na krvanata slika ?
Од синоќа имав јаки болки во стомакот а потоа се повеќе чувствував болка во левата страна на стомакот, пиев далерон се смири и сега после дејството повторно се вратијаа, сепак сум правена царски пред 7 месеци, би можело ли да е слепо црево
Сакам да ги прашам тие што се правени операција од слепо црево дали после операција имаа болки при гасови и голема нужда фала
Скоро пред два месеци ме правеа ласероскопска операција на слепото црево, веќе неколку денови раната над папакот ми е како подуена и црвена, па незнам од што би било тоа бидејќи другите две не ми се такви и целосно ми се зараснати. Ако можете да ми кажете дали е нормално или од што би можело да биде?
А зашто рана и над папокот? Јас обична операција со рез имам и незнам како е лапараскопски... ама од папок до слепо црево далеку ми се гледа... и жолчка да не оперираше?
Pa koga se pravi laseroskopski te secat na tri mesta na stomakot . Inace slepo crevo mi vadea i nemam ni eden rez na desnata strana. Ne e zolckata vo prashanje
На што може да се види воспалено слепо црево, бидејќи на ехо ми кажаа не се гледало и ме пратија на хирург?
Lugje me faka strav veke nekolku dena pupanok me pecese i boli denes pocna na desna strana da imam bolki ama izdrzlivi se .. no pocna i nogata nadolu kako da me bocka ko da mi lazi nesto stv mi e mnogu strav da ne me fati slepo crevo.
Обично после секаква операција се препорачува намалување на телесната активност одреден период пр. Околу 3-4 недели, никакво дигање, носење на тешки работи повеќе од 5кг, затоа што може да доведе до хернија на местото каде што се резовите. Кога се излегува од стомакот после операцијата, мора да се зашие "фасцијата" на стоматокот, т.е. цврстата.. обвивка /структура врз која се наоѓаат абдоминалните мускули. Доколку не се внимава може да пукнаат конците и да доведе до " отворен абдомен" или со тек на време да дојде до кила на тоа место дека што бил резот. Во двата случаеви треба уште еднаш да се ревидира раната, да се види што е проблемот. Доколку имаш абдоминални болки, поддуено ти изгледа, црвено, би ти препорачала да одеш итно кај хирургот што те оперирал, во случај да не е вклештена кила.