Слепо црево

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од flowergarden, 17 мај 2011.

1. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    311
    Мал или голем рез нема тоа останува за цел живот. Со другата техника има два мали реза што не се познаваат скоро ништо и секако закрепнувањето е многу побрзо како и други ризици.

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.891
    Допаѓања:
    35.638
    Детево брзо закрепна. Го фативме последниот воз. Не пишува во отпусното писмо дека се работи за лапароскопија.

3. Iamkiksx

Iamkiksx Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки чувствувам веќе повеќе месеци како кај десниот јајник да ми се стега некој мускул и ми е многу непријатно,еднаш ме фати силна болка од десната страна на цел стомак неможев ниту да се наведнам,е сега гинеколошки проблем немам никаков
    Проверив па ме интересира дали тоа можи да е од слепото црево?

4. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Јас сум оперисана од слепо црево пред 20 години. И сега пред 2 месеци исти симтоми. Правев лапараскопска операција каде што открија дека како последица од операцијата пред 20 години,имам адхезии. Проблемот е што и после отстранување на адгезиите,тие се појавуваат повторно. Кај мене највероватно се појавија после 2 недели одма,бидејќи болки си имам исто. Поготово кога јадам нормално и се додека не се испразнам убаво,јас ги имам симтомите исто како воспалено слепп црево. И тоа нема никогаш да помине,нема лек за тоа. Ужасно е. Јас немав толку болки кога правев операција пред 20 години