Мал или голем рез нема тоа останува за цел живот. Со другата техника има два мали реза што не се познаваат скоро ништо и секако закрепнувањето е многу побрзо како и други ризици.
Детево брзо закрепна. Го фативме последниот воз. Не пишува во отпусното писмо дека се работи за лапароскопија.
Здраво девојки чувствувам веќе повеќе месеци како кај десниот јајник да ми се стега некој мускул и ми е многу непријатно,еднаш ме фати силна болка од десната страна на цел стомак неможев ниту да се наведнам,е сега гинеколошки проблем немам никаков Проверив па ме интересира дали тоа можи да е од слепото црево?
Јас сум оперисана од слепо црево пред 20 години. И сега пред 2 месеци исти симтоми. Правев лапараскопска операција каде што открија дека како последица од операцијата пред 20 години,имам адхезии. Проблемот е што и после отстранување на адгезиите,тие се појавуваат повторно. Кај мене највероватно се појавија после 2 недели одма,бидејќи болки си имам исто. Поготово кога јадам нормално и се додека не се испразнам убаво,јас ги имам симтомите исто како воспалено слепп црево. И тоа нема никогаш да помине,нема лек за тоа. Ужасно е. Јас немав толку болки кога правев операција пред 20 години