Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.704
    И нормално, старите кога ќе умрат добиваш шут карта. Што бараш таму да одиш. Си се откажала од својот дел. Не верувам дека братот ќе се откаже од својот дел за да и даде на сестрата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Еве мм се откажа.
    И да дополнам не бараше никаков надомест.
    Јас не се ни замарам со тоа, ете не сум била од тие снаи што сакаат дел па и уште го учат мажот што треба да бара.
    Убаво ми е вака.

И пак да напоменам за двојните аршини. Во тема снаи и свекрви ако се пожали снаата дека секој ден мажот нејзин сака да оди кај неговите одма паѓаат 300 критики. Зошто се женел, има ли тој фамилија, што бара кај мајка му секој ден, остави го тој е мамин син, недораснат итн. Ама на оваа тема кога ќерката сака кај мајка и секој ден тоа е оправдано. Си оди во сопствената куќа, па тоа и се родители, неможе да преживее ако не ги види еден ден, ама знаете таа е приврзана со родителите. Па уште ако е во заедница во тој случај никако ама никако не треба да се пропушти денот.
    Многу е смешно верувајте, многу. Барате праведност од мажите ама нели тој бидејќи е од дрво паднат не треба да оди секој ден, само женичката треба оти тоа и ствара стрес и нервоза. На мажот ништо не му е, тој е од челик, ќе издржи се што ќе му се каже.

Последна измена од модератор: 19 мај 2020
    На black-angel, st2007, ocicka2014 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не е за тоа дали некој е толку посиромашен од другиот па да нема кај да живее, да му е опцијата на улица, не зборуваме за тоа да не може ни кирија да исплати.
    Зборуваме за тоа дека жената оди кај мажот и, а братов да не плаќа кирија, ајде се ќе му отстапиме него. Како што жената гледа со мажот и да се снајде, па ете може "и се посреќило" па нашла маж кој има свој дом, и братот нека бара жена со нејзин дом де. Колку што може на едниот "да му се посреќи" исто толку може и на другиот. Што е тоа секогаш сестрата да оди кај мажот, а братот си останува дома, на сигурно. Да, ајде брат ми може нема толку финансии па да му отстапам, да не се мачи и со кирија. Од кај да знам дека детето мое еден ден нема исто да се мачи со финансии, па ако не за мене, за него ќе гледам да му олеснам. Едно е да помогнеш во нужен момент, друго е скрос да се откажеш од нешто вака важно.

Последна измена: 16 мај 2020
    На kukla21, cresa-jagoda, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609
    Da nemas kaj da zivees nema vaka da razmisluvas. Da se macis pod kirija so mali prihodi, a brat ti da uziva vo semejnata kukja sto e od majka ti i tatko ti.
    Spored mene imotot treba da se podeli na onolku deca kolku sto imas. Denes dojde vreme da zenskoto dete treba da se obezbedi zasto ne se znae kade ke se omazi i treba da trpi tortura od maz i zasto nema kaj da zivee;(.
    Jas mislam deka 50 procenti od zenite ke gi ostavat mazite samo da imaat svoj krov nad glava;)

На black-angel и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    Ова колнење беше?

И немав и јас, живеев под кирија 15 години, ама створив, не чекав да умрат моите па да иам.

На mal.ecka и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.798
    Абе фино за тебе.
    Од лошите сум.

Зошто да ми оди цела плата мене на кредит 30 години, а брат ми евентуално потрошувачки да земе да реновира?

Материјалист, јбг.

На SandStorm, black-angel, baby-star и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    Јас знам што значи да изгубиш брат. Затоа ништо материјално на светов нема да ме натера да направам да му е неубаво.

Имам кредити, да. Зошто и он да има? Кога немав пари за рата он ми даваше. И јас сеа да сум идиот и да му речам земи кредит дај ми сува пара на рака мене. Нема шанси. И да заглави, јас рати ќе му плаќам.

Оти ми е брат.

На JuLleE, mal.ecka, st2007 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Crnizivot

Crnizivot Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Еве јас му реков на брат ми не сакам јас дел од таму, на што тој ми одговори не сакам ниту јас па им рековме на нашите како одлучат тие така нека биде
    Не би да живееме таму бидејки таму немаме што да работиме
    А овде мм рече дека таа куќа е наша па затоа она си побара тогаш мене плац и пола за куќа, и плус куќата пола внатре ја средивме и тоа е
    Немам многу ама па не ни сакам да земам доколку сака брат ми да му остане куката нему
    Ама мислам темата не е за тоа да дискутираме

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како еднаш ќе сфатите дека ти ништо не му земаш на брат ти, значи тоа е твој дел, не е негов за ти да му земаш.
    Многу јако воспитување македонско, многу јако вкоренето

На black-angel, kukla21, Dream-Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  10. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609
    Ako mislese na mojot post ne e ova kolnenje tuku samo hipoteticko razmisluvanje. Ako nemas nisto tvoe, a imas maz koj sto sakas ocajno da go ostavis kade ke odis? Kaj brat ti i snaa ti?

На black-angel и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    Душо, ако сакам да се разделам од маж ми, он ќе си оди, не јас :)

Не се омажив за идиот за да ме брка, пазев кој зиам :)

А и да е се на маж ми и да сум згрешила да сум зела дебил што ме тепа и брка, брат ми среде ноќ ќе ме земе и ќе го здроби.

На mal.ecka, Nevenche26, H.VAGA и 8 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.704
    Разговарај со маж ти. Кажи му што ти пречи. Нека разговара со нив. Ама тешко да се разбереш со некој што нема осет. Од искуство зборам.

На Crnizivot му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.798
    Ама ти не си репер.
    Не сум ни јас.

Како што кажав, многу сестри нечии не можат да се разведат оти немаат кај да одат. И во темата со свекрви и снаи пишуваат и во темата со разводи.

Не секоја има можност свое да створи. И да, јас ако дојде ден да се разделувам од мојот, тој ќе треба да си оди, не јас. Ама ако брат ти донесе жена во куќата на твоите, нема евентуално тој да си оди, ќе си оди снаата. А ако се откажала таа од своето, за нејзиниот брат, каде ќе оди?

И добро знаеш дека уште 3 сина да имаш, ќерка ти ќе ја обезбедиш, за недајбоже во животот.

На Sesil, black-angel, H.VAGA и 5 други им се допаѓа ова.
  14. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609
    Suma sumarum znaci treba zenskoto da ima nesto svoe. Moze brat ti da go tepa i zdrobi, a ako kukjata na maz ti e od negovite ti nema da dobies nisto.. Samo mozes stvarite da si gi zemes i da odis kaj brat ti i negovoto semejstvo..

На black-angel, CameliaMiller и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    И
    И кај мене тој ќе си оди. Имотот е стекнат во брак. Значи пола пола. Ќе му исплатам ако сака дел. Децата секако остануваат со мајката. Па јас не се мачев во животот за тој да донесе друга за да ужива. Од вакви работи повеќе се плашат тие што отишле на готово кај мажот без разлика дали во заедница или сами живеат. Е кога таа не успеала да створи сама со мажот ќе се плаши и ќе чека да и дадат дел нејзините. Пак наготово. Зошто да чекам од родителите не ми е јасно или да одам кај родителите. Сум била способна да се омажам, да родам деца, да се разведам ама тогаш треба да се вратам кај моите. Па и додека сме кај родителите уште немажени може да се стекне нешто, па тогаш уште помалку ќе се плашиме. Ама многу од нив несакаат да се откажат од удобен живот, луксуз и сл и после оф леле кај ќе одам. А има и доста што решиле сами да живеат и плаќаат огромни кредити со години и години и верувај воопшто не се плашат каде ќе одат.

На Nevenche26, Spidy, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    Нот мај проблем.

И мене работа не ми е да обезбедам имотно деца, туку да им обезбедам образовамие за сами да имаат, не да чекаат да умрам па да имаат.

На JuLleE, Nevenche26, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    Кај мене, он си оди, не јас. Се е пола мое :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609
    Za zal ima zeni koi nemozat da kupat stan zaedno so partnerot i nekoi od niv trpat se i sesto.. Najdobro e sekoj da moze da stvori svoe da ima za sebe pa utre za decata.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609
    Jasno mi e sto sakas da kazes.. Problemot bi bil ako ne bese pola tvoe, tuku celo negovo;)

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Дoдекa не ги исплaтите кредитите ништo не е ни нa едниoт ни нa другиoт. И aкo е пoлa не мoже едниoт дa гo избркa другиoт.

На SandStorm, baby-star, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.