Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. LovelyS

LovelyS Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Да куќата е на 3 спрата и ние сме најгоре. Влегуваме сите од исти влез ама пошто ние сме најгоре скалите од горе до долу се моја обврска за чистење. Ја сфаќам свекрвата повозрасна е да макни правосмукалки до 3 спрат ама таа бе... ниту нејзините не ги чисти.Не сакам цело време да сум под клуч пошто подоцна ќе ги отруе свекрва ми и свекорот со глупости во смисол како јас се правам газдарица, нели снаата секогаш е виновна. Со нив имам добри односи и не сакам да си ги расипувам. Дури и да заклучам пак немам никаква слобода. Неможам во двор да седнам со маж ми кафе да испијам веднаш доаѓа, ќе дојде сестра ми на гости веднаш и она доаѓа, абе бетер од свекрва. Ама нели нема обрска да готви пошто мамичка ќе и зготви ( за разлика од мене каде јас си готвам за нас 2 секој ден) и има вишок на времеМаж ми не сака да живее во стан затоа и не се отселуваме а немаме големи примања за да почнеме куќа или да купаме

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    За готвењето е нивна работа, мајка и ако сака нека и готви.
    За заклучување не те разбирам, немаш слобода, а нејќиш да се заклучиш пошо ќе те оговарале со свекрвата. Епа нека те оговараат што ти е гајле. Во секој однос во животов кога ти смета поставуваш граница. Ти и маж ти нејќите да поставите граница, а се жалите. Се што ти смета и кажуваш. Ида сестра ти, таа кога ќе дојде ќе и кажеш, сакам со сестра ми да поседам насамо. Ништо ако не и кажувате како да се сменат работите. Маж ти нема што да се осеќа немоќен на неговиот спрат.

На Nausicaa, SummerGirl, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Понекогаш сте ми чудни кога ќе пишете : на мама е станот, не е на брат ми и снаа ми, кога сакам и колку сакам ќе одам.

..а притоа во друга тема, сродна на оваа за невести и свекрви има изјави дека свекрвата (непоредно и золват) не и дозволуваат да се осеќа како да е дома.Диктираат, се мешаат...цел ден деца низ дома трчаат, се доаѓа да се јаде кај нив дома, се троши нивното од фриз..

Јас потполно исто размислувам како @Cosmi .

Како бе така, ми текнало денес со децата да си седам кај мајка, дома ќе си спастрам и ќе си излезам.Дали снаа ми која.живее во заедница со моите денес планирала да спие или да си ужива, мене не ми е битно, важно е јас што сум наумила.
    Во ваквите ситуации и мајките имаат вина.Тие ако не знаат зрело да постапат, децата ќе им се караат.

Осет.
    Само тоа.

На BoaVista, S.W.A.G, Puffy2019 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.500
    А да поразговарате отворено сите заедно за некои куќни правила?
    Соберете се на кафенце сите и културно кажете што би сакале да биде поинаку и дали има простор за тоа.
    Ручеци дали готвела свекрва ти за неа, тоа не им спомнувај, нивна работа.
    Ама дека децата можат да не ве будат наутро, нема причина зошто да не можат.
    И со гостите сами да бидете, барем на вашиот спрат. Ај дворот заеднички простор е.
    Културно замолете за приватност и да не се упаѓа без тропање, зашто може и непријатни ситуации да начекаат.
    Може и тие имаат некоја мака и барање, нека си кажат.
    Ако и тие имаат спрат а и вие, зошто побогу тие би заминале. Можеби и маж и не сака во стан:)
    Тутма калабалак тоа е. Имам пример од другарка која многу се нервираше зашто девер и јатрва и седеа со нејзини гости ( или пеглаше јатрвата баш тогаш во дневна, ова со свои очи го видов на гости кај нејзе) ама тие живееја сите на ист спрат. Во 90 квадрати 5 возрасни и 3 па 4 деца. После и таа им седеше намерно кога имаше нивни гости, да видат како е...се преродија кога си купија стан и се преселија.
    Вие имате простор, треба само разбирачка. Ако се налутат за културен разговор, сите седнати на маса, па и свекор/ свекрва нека чујат ако се поцивилизирани, уф, нека се лутат. Ако тоа значи дека ќе престанат да ве замараат, нека се лутат од мирен разговор до даљњег.

На bittersweet, LovelyS, Izaabella и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Да, јас тоа го правам. Ми текнува да одам кај мајка ми во 5 до 12. Ќе спастрам дома и излегувам со детето. Некогаш седам два часа, а некогаш и до навечер, па и замисли спијам кога мм не е дома. И што? Да не треба на снаата да и се најавувам? Бог да чува. Ние да имаме осет, а братот и снаата зошто немаат, па да се одделат во посебно?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    А од кај ние да знаеме, твој брат е ваљда. И веројатно подолго твој брат, отколку нечиј сопруг.
    Си немате работа, си правите интересно:|

На S.W.A.G, tijanana, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Мислам нема ни брат, ни сестра, ова хипотетички само :D

На Yowannty, *Amethyst* и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    Их, знаеш јас хипотетички што све можам да правам...Би отишла на остров негде на некој архипелаг, не би замарала никого во ограничени квадрати:D Ако толку ги сакам, ќе си ги земам и родителите на архипелагот, па и брат ми, со сите жени и деца:inlove: И сестра ми хипотетичка:rofl:
    Секој во башка бунгалов:!:

На tijanana, Yowannty, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    А што е битно дали имам или немам? Да не треба да кажувам овде?Не е важно тоа. Може имам, може не.
    А мојот став е тој. Јас живеев кратко со свекрвата и свекорот додека не ја доправиме куќата посебно и золва ми си доаѓаше често и не се договараше со мене, туку со мајка си и јас немав право да кажувам дали ќерката да им доаѓа.

Ама ти ако немаш близина со родителите, што да ти правам :)

Последна измена од модератор: 28 мај 2020
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Хипотетички можеш и мене да ме земеш со фамилиите :makeup:

Абе да не знаеш шо е полошо: да сакаш некој хипотетички што не постои или да мразиш некој што исто така хипотетички не постои :?:

На flawless_, Yowannty, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Има полошо, да мразиш некој шо постои:| Ова хипотетички секако:wasntme:

На flawless_, Yowannty и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.511
    Тоа секако :D
    Али од овие двете не можам да се одлучам :?:

На flawless_, Yowannty и John Snow им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    :^)
    Moже авион да ми купиш:lol:

Близина со брат/сестра не значи дека немам близина со родители. Ама за повеќе почит и љубов, секој во свој дом. Инаку секој ден може собиранки да си праиме, на договорена територија:inlove:.

На tijanana, NarCis@, flawless_ и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    А на братот кој е домот? Тој што сам ќе го направи или кај мајка му и кај татко му?

На SummerGirl и Asparagus им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    А на золвата кој е? Таа сама шо ќе ја напраи или на мама и тате?

На BoaVista, S.W.A.G, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    Не знам. Таму кајшто им одговара на инволвираните страни. Возрасни луѓе се договараат, никој на сила ништо не дава и не зема.

На Annath, tijanana, flawless_ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Еве ти кажи за золвата.Јас не прочитав овде дека ќерката со мажот живее за постојано кај родителите, туку тоа е синот.

18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Па нека живее, ете има пример погоре. Ама тоа не значи да им го нарушува комодитетот на батето и' и сопругата негова. Или не ќе се праиме газди сеа па распашана команда. Малограѓанско размислување у секој случај.

На BoaVista, S.W.A.G, LovelyS и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Малограѓанско размислување? Хаха, ок.

20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Само тоа ти запара очи м? Од цел пост, океј нека е.

На S.W.A.G, flawless_ и *Amethyst* им се допаѓа ова.