Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    биди срекна што немаш снаа како мене,има мамето мамино да ти го расплачам косата да ти ја искубам и помочена да си одиш дома...на сето тоа нема да смееш во МОЈ дел да имаш пристап и ке доагаш само на празници....мајкати има како украс да стои во кука збор нема да смее да ми преговори,а кифли да ми фрлате? летечи старт одма ке изигравате,а плус шо ке ти направам проблем и со мажот ти па после нема да знаеш на која страна да се свртиш....ЧАО...ме заболе главата од такви прости пујки како оваа (золвата)

2. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Баш си факултетски образована :?: А мене ми изгледа дека таму кај маж ти си безгласна буква,па тука газда изиграваш...
    Знаеш како вика Марјан МРРРРШ БЕ ТАМУ!!! :rofl:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hајтрагичното е што е мајка на 2 деца :x :x :x цц,сироти деца да имаат мајка со пилешки мозок :x !
    бог да чува, најди си некоја занимација таму,очигледно премногу се досадуваш, остави го девојчето на мира, да не треба да бара дозвола кифли ли да меси, господе боже, ептен се изреволтирав
    па доаѓа овдека ко паун некој се дува, јао, кифлите и ги фрлира, и влагала во спална
    Jас да сум на местото на девојката, со тоа сукалото кога ќе те подберев, имаше баш кифла да те направам :x
    да не стапнеш во некое вакво семејство!
    и ние не можеме да ти поможиме, има посебни институции каде може да се обратиш за помош
    подобро викни ја снаата на форумов, очигледно нејзе и треба повеќе помош од феминкиве

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    113.386
    Ти сериозна си?? Мислиш дека некој со здрав разум тебе ќе ти помогни??? а бре тебе ни цел конзилиум психијатри не можат да ти помогнат. Дај боже ако имаш ќерка кога ќе се омажи на набаса на некоја золва како тебе, па да видиш како боли кога девојчето твое ќе ти пати. И да, ако си факултетски образована ќе пушуваш литературно македонски а не на дијалект, и ќе знаеше дека ПОТРУДИВТЕ се пишува со В, а не со Ф!!!!!

5. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Јас мислам дека золватаа е некоја или некој која/кој се зеза и си пука сеир. Мислам дека треба се игнорира и да не се обрнува внимание, бидејки или пати од внимание или како што кажав фака сеир на она што ке го напишеме.

На OGNOMET, aprokovic, Regenbogen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Се сложувам! И без тоа доволно совети и поделивме :lol:

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Не знам зошто се чудите за золвава? :^)
    (Троловите попрво се јавуваат да провоцираат во темите за секс, религија, отколу во темите за брак....можеби грешам, ама така мислам)
    Не сакам да пишувам конкретни примери за некои снаи што претрпеле, за да не се препознае некоја :tmi: , ама навистина овие работи и ден денес за жал се случуваат кај нас! :x
    (Еве некои: се спремаат да тргнат на свадба, сите чекаат в кола затоа што золвата сакала детенцето од снаата да биде поинаку облечено, па таа го носи назад да го пресоблече, снаата чека во колата со останатите и не смее пола збор да речи! :x ; золвата си влегува кога сака во спалната од снаата и си зема од алиштата што сака, и никогаш не ги враќа, снаата не смее да се пожали никому :x , снаата е невработена, золвата секој ден и` ги носи своите деца на чување, без разлика дали може или не, не смее да се пожали. :x ИТН.......Всушност сите вакви ситуации се во кои снаите си трпат и молчат, и не смеат да се пожалат)
    Золвите ги имаат сите права затоа што најчесто имаат подршка од мајка си, па си земаат толку за слобода! :fubar:

На ibanez му/ѝ се допаѓа ова.
  8. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185

еве ова е мое постаро мислење за мојата ми ..снашка,, :D значи никогаш не и досадувам !останува таа да си го кажи своето !

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.924
    Допаѓања:
    123.463
    Изначитав се,и незнам ама не се зачудив зошто има секаков народ или не народ по светов,може е трол да,ама ништо чудно и да е таква ,ги има и бетер само Господ гледа,ете толку ќе кажам!

10. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    На почетокот кога прочитав помислив дека навистина не има секакви. Но подоцна сватив дека е трол, кога ги прочитав по втор пат. Мислам дека без разлика колку и да е лоша чим направила кифли им олеснило и ги спасила да месат и не верувам дека би ги фрлила. Не знам тоа е мое мислење.

11. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Верувај дека би и ги фрлиле. Има секакви на светов. Мене најсмешно/трагично ми е тоа што дошла тука да се жали. Божем таа има проблем. Т.е. да. Има проблем, но сама со себе. Со главата.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    113.386
    не речи два пати. На другарка ми золвата и фрли торта направена, затоа што имало во неа бадеми, а синчето нејзино било алергично. Така да многу ми е веројатно ова. Секакви психи има. Исто и јас знам за случај кај што свекрвата и золвата ја имале ставено снаата под нозе и ја третирале како слугинка без право на приговор. Така да ништо не ме чуди.

13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Золва ми не вика на гости и после ни ги дава децата да и ги занимаваме а она си раскрева по дома :rofl: , среќа децата се мили па не ми смета. Во секој случај ако морам чест да и направам на гости да и одам поарно со децата да си седам одколку со неа, да ме гледа и да ќути како ..... од што незнае што муабет да ми направи :^)

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    На една другарка и` забраниле да направи визитарски колачи, таа упорна, си направила, и на крај не и` ги служеле, ги ставиле во фрижидер за длабоко замрзнување. :emo:
    А, маж и` е едно разгалено мамино синче, па не реагирал. :fubar:

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    И јас мојата золва ја "користам" за истово. Секако мене не ми обраќа внимание бидејќи си игра со малиот. Па што ќе седам јас така, користам ситуација и средувам по дома. Но, кога малиот спие, си седиме сите заедно, се муабетиме, кафесуваме итн. Ако золва ми не ми помогне, тогаш кој? Свекрва ми ? |(
    И кажав еднаш на золва ми, јас немам овде никој свој, ако не е она, тогаш ептен ќе сум заглавена. Никој не е совршен, секој си има маани, може некогаш ме навредила, можеби и јас неа, ама човечки е да се прости у заборави и да не се памти секоја ситница. Си имам една золва, каква е таква е, додека ја имам нејзината почит, ќе ја има и таа мојата.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Некои золви неможат да се помират со фактот дека братчето што му е потрчко и за се ги слуша се оженил и дека сега нивниот статус во семејството е као загрозен и наеднаш нема да бидат толку важни како претходно иако можда одамна се омажени со свое семејство.... па за да си го задржат статусот важни прават 300 глупости , као демек тие се знаат, НАЈПАМЕТНИ , имаат ИСКУСТВО, ПОСТАРИ се и треба сега нив да ги слушаме и на се АМИН да велиме, оти снаата е од вчера па врска нема со животот, треба да и најдиме 300 мани као ова вака не се прави, вакво да си купите , такво да си направите, а ако нешто направите ке ПУКНИ од љубомора иако дома можда има 100 пати поубаво, но, никој несмее да има нешто поубаво или недај Боже да е попаметен...па киснат по цел ден и ноќ кај новопечената снаа, наоѓаат мани. А сето тоа само за инает!!! па после снаата небеше ваква сега си ги покажа роговите се додека и пукни филмот да си кажи што си збирала.
    Најкриви се мажите, немаат свој став! значи ако некој бил зрел за брак -заедница подразбира да се договараш со жената со таа што живееш во заедница ако не живеј си со сестрата, што се жениш бре?! А не само кавги и тоа само затоа што некој сака да ти кажува што да правиш со твојот живот и ти соли памет нон-стоп за секакви работи и тоа само заинает!

На scarlet и girl.23 им се допаѓа ова.
  17. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Во право си, има и такви што за инает се прават не за друго :!: Еднаш се најдов во ситуација каде што золвата почна да кажува, што се треба да реновираме, што да купиме ова она, што нечинело дома да се смени... а ако купиш макар едно стварче абе ќе пукне од љубомора... :devil: а јас пак на тоа и реков има време ќе се среди знаеме што треба и како треба.

18. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Подобро да си на дистанца отколку да им угодуваш на сите и на крајот пак лоша...

19. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    ЗОЛВАТА погоре е троллллл 100% од километар се гледа
    а да има болни умови има и тоа какви...ги има и пософистицирани кои ја прикриваат лошотијата и тајно гризат е тие се поопасни :devil:

20. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    ЗОЛВАТА погоре дефинитивно е за на психијатар заедно со мајка и,тешко на таа снаа во куќата ваша што стапнала:(