Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А зошто и се лутиш нејзе?
    Ако на некого му се лутиш, треба да му се лутиш на пријателите што веќе не те викаат.
    Каква вина има таа, тие ако сакале со тебе да се дружат ќе се дружеле.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Ne se lutam jas na nikoj, mene mi se lutat izgleda, a jas neznam zosto, ne prasuvam zatoa što ocekuvam deka zasluzuvam da mi kazat ako gresam nekade, a ne na pederski način. Neka, sekoj so svoeto, mene mi e čista so vesta, svesno nikomu nesum nastetila. Ne planiram nikoj da molam, Mozebi I najdobro e vaka

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А за колку луѓе се работи во бројла, со колку пријатели се случи истово?

4. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Dva para, koi koga se duzea so mene ima nekoja sitna korist od mene Sega od nea imaat poveke korist. Mene tolku i ne mi e do prijatelite, jas go znaev toa, ja staviv nea pred niv, ne sum ni bila tolku bliska so niv, podocna jas se distancirav uste tolku pocnav da se druzam so druga poznanicka onaka labavo, I istata taa bese povikana kaj nea na kafe na sofri haha.Dokaz deka se e so namera.

Znam deka izgleda malku deka preteruvam no ne e taka, ne e od vcera znači, zatoa I so nikoj ne razgovaram za toa, osven so maz mi koj veli deka sum vo pravo. Zatoa mislam deka koj se nasol vo slična situacija najdobro ke me razbere

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    4.278
    Штом ти изгледа со намера (а можно е да е така), не ја запознавај друг пат со твоите пријатели. И нормално е така да се чувствуваш, и според мене, не е баш убаво однесувањето од нејзина страна.
    Не ми е јасно зошто ја викаш золвата кога тебе ти дошле на гости, или сте отишле на кафе некаде со пријатели? Биди си сама со твоите пријатели, толку ли ти треба и золвата? Кога имате дружба со неа, бидете само со неа.
    Игнорирај, помалку дружба и помалку проблеми.

На tina2018, MarijaMi90, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Ne ja vikav jas, maz mi gi vikase, a jas sekogas bev protiv tolku zblizuvanje i so mojata sestra, I eve što se sluci.
    Oni dojdoa vo nasiot grad da ziveat, zatoa I Jas ja vikav koga sedev so prijatelkite, za da ne e sama I posle ete ti haha, so svoj kamen po glava

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А зошто не си ги прашаш пријателките директно кој проблем го имаат со тебе? Така ќе бидете на чисто и ќе знаеш, а вака си претпоставуваш и се лутиш за нешто што можеби не е проблем. Може едноставно золва ти е поупорна, ги бара секој ден, се дружи редовно, а ти си се дистанцирала или не ти ни биле пријателки. Разговарај.

На SummerGirl, tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Сама викаш дека не си толку блиска со нив,дека си се дистанцирала,што значи дека можеби не е она крива,туку им изгледа подружељубива.
    Само разговор со тие луѓе може да ти даде одговор зошто не комуницираат исто со тебе.

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ако ги прашаш пријателите нема да звучи ко да ги молиш.
    Туку само искрена комуникација.
    Јас би ги прашала најотворено, зошто да претпоставуваш дали е вака или така

На Pebeka и nextredstyle им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Подобро е прво да поразговараш со пријателките , не донесувај избрзани заклучоци . Како што кажа членката погоре , можеби золва ти им изгледала подружељубива за разлика од тебе , бидејќи си се дистанцирала од нив . Организирај една средба со пријателките и прашај си , ем ќе си на чисто , ем нема да ја земаш золва ти " на душа " ни крива ни должна .

На Pebeka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    So prijatelkite si bev onaka labavo za kafe, , nivniot odnos do nekade e vo red. Pošto šum takva, ne sakam mnogu zblizuvanje so nikoj, taka da ne sum tolku razočarana od niv, jas nea ja smetav za pobliska, zatoa I sum razočarana. Ne prevzemam nisto, kako što mi izgleda se osvesti taa deka napravi greska.Sega znam za ponatamu.
    Fala ti za sovetot

На tina2018 и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  12. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    334
    Еднаш веќе пишав за злобната, ама ова преминува граници. Мажот ми ме убедува дека треба да глумам глупи август заради имот и да проголтам напад и навреда од неа и да седам на иста маса со неа и да се правам наудрена. Таков бес собирам 5 месеци што не можам веќе да издржам. Сите ја третираат како принцеза, неа сѐ и се може, јас пошто посиромашна влегов во тој нивни свет, треба да голтам кнедли кога некоја кокошка со златна лажичка ранета ме вреѓа.
    Ми се закани со развод. Ќе пукнам од мака и гнев.

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Скоро секогаш, решението на ваквите проблеми е да не живеете во заедница.
    Золвата можеби е мажена и живее во друга куќа, ама пак куќата кај што израснала е нејзин дом.
    Џабе се дискусии, ако сакате мир треба да живеете настрана, во лично ваше.
    Е сега штета, не е тоа секогаш можно.
    А што да ти кажеме ако мажот ти не те поддржува.
    Тој не треба да дозволува да те навредуваат, ама ете :(

На spacegirl92, cresa-jagoda и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Чим си добила закана од тој тип, одма разведи се. Не вреди. Нека си седи со сите на куп, нека си живее со сестра му.
    Мене маж ми за било кој од фамилија да ми се закани со развод, не мислам два пати, се пакувам, сосе дете и пријатно.
    А иначе зошто живеете сите заедно (ако живеете)? Си му предложила да си одите? Или ако немате услови да си направите колку толку таму кај што сте?

На spacegirl92, buba4e89, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Реакцијата од страна на маж ти не е во ред. Јас навистина добро би размислила во врска со тоа. Ниту еден нормален човек не би дозволил неговото семејство да му ја навредува сопругата а тој да ги поддржува. Не објасни дали живеете заедно или ова се случува кога ќе се сретнете на некои семејни собири? Ако е првото во прашање, а си навела дека материјално добро стојат, време е да размислите да се одделите со живеалиште. Ако е второто, избегнувај средби и сам нека си оди.

На spacegirl92 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Нека си ја чува сестраму тогаш таа може и ќе го надживее и никогаш нема дда бидете сами, а најлошо од се е што не се ни ттруди да најде решение за вас двајца за да бидете сами. И ние имавме проблем со на мм фамилијата си земавме кредит и стан и да не нема наместо да седиме во 140квадрати ние седиме во 45 квадрати. Али тука јас имав поддршка од мм се решивме си одиме и готово, така треба и твојот да е а очигледно не е

17. AQUA 94

AQUA 94 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво Феминки...
    Сакам да ве прашам за мислење бидејки сите ме убедуват во спротивното во смисла на патријалхалното-да не дојде до развод,а не сум во можност да разговарам со психолог.
    Потекнувам од западен крај,се омажив во источен крај на МКД ..Веќе 4 год сум во брак,и мислам дека во било кој момент се испукам и ке си заминам,.т.е. да побарам развод..Како што напоменав во источен крај други се свакањата,што на почеток на бракот ми беше симпатично и супер,но веке станува неподносливо..
    Постојано се карам со мажот ми..Живееме на посебен спрат,но градбата е таква што се се слуша и немам никаква приватност...Истовремено работам и учам..Маж ми исто е вработен..Проблемот е во тоа што имам золва која е буквално без осет...на секој 3ти ден таа е кај нас ''на гости'' ...и тоа кога дојдат по цел ден се кај нас...баш и рак е во хороскоп како и мајка и-свекрва ми,и е неиздржлива...постојано се однесува како се на неа да и треба под изговор за децата...невработена е и нема осет за време,маж и е шофер носи пари,и воопшто е некултурна...досега многу пати ме има навредено..лично сум хуман карактер и многу пати сум помагала,но веке се осекјам искористено...п.с. водолија сум...

18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Е да. Водни и воздушни знаци не се поднесуваат. :D(facepalm)

Не може ли да ја заклучите вратата за никој да не влегува?
    Или маж ти ја вика кај вас, па за тоа се карате? Пошто не верувам дека золвата ќе оди да те посети секој ден, ако не се поднесувате.

Што вика маж ти на сето ова, дека ти треба повеќе приватност?

На bittersweet, cresa-jagoda, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. AQUA 94

AQUA 94 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Маж ми свакја дека претерува она и тоа многу,но на нејзе и се изговор децата..Во 21 век кога одлеташ од гнездото нели е без осет да доагјаш на гости минимум 2 пати неделно?Во мојот случај кога и да се пожалам на нешто тој секогаш неа ја брани,јас се осекјам како безгласна буква...Не осекјам потреба кога и да дојде да мора да поминувам време со неа...учам интензивно за да се иселиме двајцата,мегјутоа немам мир од неа..Ч/

20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Велиш сте на спрат. Не можеш горе да се заклучиш додека учиш на раат, она доле нека си се гледа со нејзините.