Горе учам,но не е изводливо заради тоа што се се слуша од долниот спрат.Премногу се бучни.. Заради неа највеке сакам да се иселам...Неподнослива е,а морам да правам лице.. Не можам да разберам како можат да постојат такви склоп на лугје со толкаво емоционално оптоварување за глупости...Во мојот крај,штом се мажиш треба да гледаш деца,маж,фамилија...а не кога ке ти прдне да си кај мајка ти....ми се поврааакјааа
@AQUA 94 Како друга фамилија? Па кај нејзините оди како што разбрав, не кај тебе. На крај краева, има силиконски тампони за уши. Јас ги користам за спиење, добро изолираат звук за да можеш да учиш. Ама овде сепак не била работата до галамата.
Може сеуште не си омажена,не живееш во заедница,или немаш сличен проблем па не можеш да разбереш.. Јас не сум тип на особа која е лјубоморна,ама кога е тоо мацх ,тоо мацх е..Не за дјабе викаат,сит на гладен не верува..
@AQUA 94 Не треба да те навредува,ама и ти не си фина според мислењава. Изгледа,во твојот крај не се влезени во 21 век. Во 21 век срамота е да ја нарекуваш паразит и гостинка.Жената во куќата на нејзините родители не е ни паразит,ни гостинка.Колку што има право маж ти да седи таму,толку и таа. За тоа што ти смета вревата кога учиш,ќе седнеш и ќе разговараш со нив.Фино замоли ги да бидат потивки. Ако не бива,што вика @Bezimenka90 ,користи тампони за уши,или ете,учи на друго место.
Во ниеден век не е нормално да си паразит и да тормозиш некого. А таа си доаѓа во своја куќа и нема што тебе да ти се објаснува колку пати доаѓа, без разлика дали си на исток или запад. Ти можеш да кажеш во твоја куќа. Најди начин да учиш и ако толку сакаш иселете се, не мора да чекате, може уште утре да идете под кирија.
Ти ја разбирам потребата за приватност, ама тоа се "благодетите" на живот во заедница. Особено ако куќата е на нејзините, а она доаѓа да ги посетува. Единствени во случајов што треба да и кажат колку да доаѓа се пак нејзините. Ти и маж ти може само да не и дозволите да се качува кај вас или фино да ги замолите да се потивки додека учиш. Ако ви пречи до толку, одделете се.
Ти благодарам на разбирањето и на културниот одговор...На останатите ви посакувам една иста таква без разлика снаа или золва,да си се погагјате заедно...поздрав
Реално ништо лошо не видов кај золва ти, си идела кај мајка и на гости. И мојата оди кај мајка и, така да тоа што ми го посака веќе ми е исполнето. Поздрав
Значи не ти доаѓа горе него доле седат? А да си во зграда? Кај нас кога е тивко и кога сме учеле со мм ги слушаме комшииве ( музика, муабети, караници) Тишина само на планина сам
Таман си сте со золва ти, барабар лимон табиети За учење ваљда има библиотека во источна Македонија,можеш и таму да учиш или навечер .
Чекај, со кое право ти кажуваш колку пати треба да доаѓа ќерката која израснала во таа куќа? Ти можеш на спратот кај вас да кажуваш колку да доаѓа и да бараш од маж ти да и каже да не доаѓа често ако ви пречи. А не можеш да кажуваш колку пати да доаѓа кај мајка и. Па уште постов почнат со "сите ме убедуваат во спротивното-патријархалното" , а од ова што ти го пишуваш, попатријархално нема. Па уште коментирање каква мајка е, наместо да си ги гледала децата, се враќала назад. Ако ти пречи што се гласни, ставете си звучна изолација. Се ставам на место на таква свекрва, со син и ќерка, и син ми да е женет и жената да коментира колку пати ќерка ми треба да доаѓа кај мене. Следниот ден ќе е под кирија иселена.
Тоа и се мајка и татко и ти немаш никакво право да се буниш што иде кај нив. Ако сака и 24/7 ќе е тука, што и береш ти нејзино гајле? Да се качува кај тебе и да ти седи цел ден тоа е безобразно, а кај нејзините да не ти е гајле дали доаѓа и зошто.
Па она и нема друга работа кога не рбаоти што да прави кај мајка и ќе оди...јас не можам кај мајка ми да одам ама затоа скоро секој дден си се слушам на скајп со нејзе. Исто и мм ког аиде кај неговите да ги ѕирне не можам да му кажам не оди или да му кажат неговите ти бе имаш ли жена што бараш тука . Убаво кажи му на мажот ти ако сака да се иселите да ти направи атмосвера да ти помогне, засе има компромис ако не те разбира кога ќе отидете во стрнство бетер ќе биде
Леле кои глупости. Абе и ние на истокот си гледаме маж и фамилија, не не прави толку дека сме заостанати.
Иначе да се надоврзам, не знам каква врска има посветување на фамилија и одење кај твоите. Демек ако се грижам за семејството (мажот и децата) треба да заборавам дека имам родители и никако да не идам таму. Недомаќинка.