Не ми е јасно зошто толку се замараш ако не живеете заедно. Уште подобро, нека не ти зборува. И дај жити се прекинете со предрасудите дека е исфрустрирана оти е осамена и сл. Не им е на сите приоритет да се омажат, некои си ја ценат слободата и се против брак. На пример, можеби се осврнала кон кариерата оти е навистина за поздравување тоа што ги издржува домашните и што дошла до таа висока позиција. Нејзиното однесување не мора да е поврзано со тоа дека има 36 години и не е мажена. Едноставно таков карактер е, можеби е разгалена а и верувај дека нејзините не гледаат на ист начин на работите како што гледаш ти, сигурно не им пречи. На крајот на краиштата дома си е и како сака ќе си се однесува, ако некој има право да реагира тоа се тие со кои живее. Не очекувај дека ќе промениш нечиј начин на живот и однесување. Убав совет имаш од другарките, игнорирај ја ако ти пречи. А ако евентуално ви се меша на вас, тој проблем ќе го решаваш со маж ти.
Ако е докторка не го фатила господ за муда, извини на израз нека се заклучи и нека се обеси ако сака терја си свој живот.
И ја имам золва и свекрва и се исти ко една,пред да се земам со мм беа како китки потоа почнаа да глумат бесни глисти но воопшто не ме занима....нивен грев си е тоа.
Навистина ли? Да се обеси оти на снаата и смета воопшто нејзиното присуство?! Дали сакаш утре снаа ти твоја така да зборува за ќерка ти? Се додека имате вакви предрасуди и негативни размислувања спрема золвите и ви се омразени само затоа што се живи никаде нема да дотуркате. А золвата дома каде што ги издржува финансиски сите ќе се однесува како таа сака, ако на снаата и смета што мажот има сестра тоа е нејзин и само нејзин проблем.
Nikoj nema pravo da sudi za tug izbor na zivot. Dokolku nejzinite roditeli ja toleriraat i ja podrzuvaat ne zaradi toa sto gi izdrzuva,tuku zatos sto mislat deka e taka najdobro,nema sto vie sto ne ziveete so niv da se sekirate kako oni funkcioniraat a vprocem i si ziveeat zaedno,nivni problem! No..ako na vas vi pravi problemi(realni)ne zamisleni, togas ke si reagira mazot ti, nema sto vie dve da si prefrlate oti kako zasto. Te svakam deka nekogas znae da iskluci i da napravi problem,no so toa ne prestanuva da bide kerka na nejzinite roditeli,(kako sto i moite kerki koga ke se mazat zdravje,mozat koga sakaat da si dojdat DOMA),taka i mazot ti ima sestra koja ne mozel da ja bira,mu se padnala.. Svoe cedo e svoe cedo,tugoto e na nekoj drug ... no....sepaak cedo e cedo!
Не ди ме разбрала очигледно али да ти појаснам.Она е докторка и се однесува дека е семоќна.Прво не е единствена докторка има и по паметни од нејзе ако го има рејтингот докторка не е господ.Ѕвонењето по 100 пати на женет брат со деца мислам дека е претеризам, ако толку ја интересира што прави фали јадел,пиел,прднал,ждригнал што не била против тоа да се жени? Да и јас имам золва што му ѕвонеше по милион и еден пат на мажот ми па затоа и реков ако уште еднаш те побара ќе си седиш цел живот со нејзе.А зошто она му ѕвонеше? Зошто само работа-дома идеше и нема пријатели ни ништо и му ѕвонеше. И да ова се токсични луѓе што се сакаат да биде по нивно и да им го водат животот на другите, можеби на нејзините не им смета, а и немаат избор дека она ги држи финансиски ама снаата и братот не ги држи.Финансиски да сум независна и да дозволам некој да ми се меша внатре во фамилија никогаш кој сака нека е! Затоа и пишав за тоа што она се затвара вос оба се заклучува, вреѓа и ред други работи ако сака и нека се обеси и нека си ја мава главата од ѕид тоа си е нејзино ако не е арн аво главата има психијатри ако и тие не помагаат има и установи.
Добро де, они се независни, може золвата комплетно да ја игнорираат. Не ни живеат со неа, може тој мажот ако не сака да не крева телефон. Јас не гледам како "им се меша" на парот, повеќе на снаата и смета воопшто постоењево на золвата по пишаното.
Нека золвата се консултира со стручно лице. Психолог, психијатар ако треба и терапија нека почне. Помогнете и.
Ама јас овде не прочитав дека лошата золва пука за да и звони на добрата снаа, туку на снаата воопшто и пречи што мама и тато ја слушаат неа. Па нели работи и кога би имала логично време да звони на телефон по сто пати? И на крај краева не значи одкако ќе се жени братот да ја прекине секоја комуникација со сестраму оти така и одговара на снаата?! Значи стварно е претеризам да те фаќа фрустрација и нервоза оти она е 36 години и сеуште била немажена па одма ненормална ја направи золвата. А снаата што може и не работи, ама знае да се меша таа во животот на золвата е многу подобра?!
Значи не си имала опсесивн золва па не знаеш како е. Членката спомна и дека ја ВРЕЃАЛА, извини ама она да се погазува и да ќути треба да е будала. Золвата е толку опсесивна што се треба да знае брат и што прави па побогу зошто се женел кога има кој да му води сметка и да го прашува за се? И никој не кажа дека од кога ќе се ожени дека не треба никаква комуникација да има, али ти да проаѓаш повеќе време на телефон со сестра ти одколку со жен ати што е до тебе, подобро нека се врати и нека си живее со сестра му барем тука на око ќе и биде. Мажот и жената си прават плнови каде ќе одат,со кого , колку, каде итн, што има золвата за се да знае според тебе и кога имале секс требале да ја викнат нејзе оценка да даде вака како докторка или српак дека сестра му е нели.Си има граници за се она пред се треба да си го среди својот живот наместо да досаѓа по други личности.
Боже сачувај колку сте љубоморни на золвите?! Ете затоа идат сите проблеми во фамилиите, иде снаата и сите треба телефон да не кренат, ни со сестра, ни со мајка и татко оти на снаата и сметаат сите. А снаата што секој ден е кај мама тоа е друг проблем!
Зошто се во снаата да е проблемот зошто снаата да е црна офца сегде? Ако веќе си одлучил да се венчаш т.е. ЖИВОТОТ ДА ГО ПОМИНЕШ СО ПАРТНЕРОТ која е потребата секој ден со мама,тато,бато,сестра да се слушаш не ви ја сваќам поентата? Освен да збориш по дома кој што правел и како планираш да правиш друг муабет нема , тогаш кај ти е приватноста? Приватност не е само интимен дел туку и секојдневието. Само за кого како. И јас сум золва па никогаш во живот им немам досаѓано секој ден на телефон да дремам со брќата си имаат свој живот здравје еднаш неделно доволно е да зборам па и еднаш месечно да се видам али сепк си гледам за себе и маж и бебе да прошетам да планирам и други работи.За разлика од мојата золва што уште како дечко и девојка кога бевме со мажот ми после 20 мин искочен од дома му ѕвонеше да го праша каде е и што прави и кога ќе си дојде дома па и ако не дојде во тоа време пак ѕвони и не спиеше и го чекаше да се врати, за јадење од работа го чекаше па уште ако каже дека нема да јаде дека ќе искочи имаше и коментар "мајмун еден ти не сакаш со мене да јадеш" и после снаите се криви нели? Ти се молам не знаеш какви болни луѓе има во паметот и не знаеш што се можат да направат. Се што е умерено е нормално, сите сме се омажиле за да си имаме свој живот свои обврски, а не пак ја секој божји ден да се слушам со роднини.
Нека кренат никој не им брани,АМА ДА НЕ МИСЛАТ ДЕКА СНАИТЕ НЕ СЛУШААТ ШТО ЗБОРУВААТ ЕДНА СО ДРУГА (majka i kerka) Поздрав !
Eve sega jas da odgovoram.Prasav bidejki sakav da naucam kako da ne se nerviram Nisto mene ne mi smeta so e mazena ne mazena so pomaga doma so ne pomaga.Mi smeta sto od cista mira nekoj so mi e familija prestanuva da mi zboruva.Dva pati otidovme na vikendica koja e od svekor mi svekrva mi taa 10000 pati ni prerece.Jas rabotam i sum mnoogu nezavisna i moite pridinele mnogu poveke vo nasiot brak od negovite za sepak da trpam prerekuvanja koi ne se osnovani .Od tipot mazot mi pominuval mnogi vreme so mazot od sestra mi a so nejze ne .Jas sum pominuvala mn vreme so majka mi a mazot mi ne so majka mu.Dali ova ne go pravi nekoj sto nema druga rabota?
^Па со право се лути золва ти. Не може мт да ја сака повеќе сетра ти одколку сестра му, исто како што ти не можеш да ја сакаш повеќе сестра му од сестра ти. Не бидете такви безмилосни и од старт да ги подбуцнувате мажите притив нивните сестри и браќа. Оти утре и вашите синови нема да сакаат да одржуваат комуникација со сестрите. Е тогаш ќе боли!
Секој си чита и сфаќа како му одговара. Како да ви објасни членката за да ја разберете што сака да каже кога сите читате меѓу редови и си гледате од своја перспектива а најгласни ми се чини дека се тие што се золви а немаат золва.
^А што си читаме како нас ни одговара? Или ти и тие како тебе мислите кско вас ви одговара. Се додека не разберете дека вашиот маж не е никнат од земја и има мајка и татко, брат или сестра и не е ваша и само ваша сопственост ќе имате проблеми.
Зошто да е љубоморна? Зошто е доктор или? Не сфаќам како е правилно значи? Да се навредуваат родителите дома ако си на висока позиција? Ти тоа го оправдуваш? И што ако помагала финансиски, и јас помагав од мои 17 години, дома. И што требаше да земам да ги вреѓам моите, и да се правам паметна и семоќна? И друго, ако не прочита членкага пишала дека и самата кажувала и се жалела на брат и, дека е сама и нема никој, исто како и нејзините родители што ја "жалат". Типичен пример за манипулатор, ако сака и 6 докторати нека има некој, начинот на кој што се изразува, и како се однесува, кажува многу за него. Ниту еден човек немам навредено, посебно не родотелите и маж ми.