Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.335
    Во ист град ли живеете со твоите?

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    На 15 минути со кола сме оддалечени.

3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.335
    Па оди кај нив, кажи ке немаш време кога ке се породиш.

4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Зборувај со маж ти пред све.

5. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    6.385
    Колку ги има такви што кога ти прават муабет мислиш којзна колку те сакаат а лицимерие до плафон. А после двете мајка и ќерка свашта ќе зборуваат :envy: :puke:

На Infinity freedom, Li-Li и RumShtangla им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.156
    А замисли па ја со мојата мајка у текот на денот по 48 пати се слушам и скоро секој ден се гледам.
    Аман бе луге што ви е? Утре золва ми да ми коментира по колку пати се слушам со МАЈКА МИ има отчет да добие убав, кој може да ми кажува колку пати ја да се слушам со мајка ми.
    И вие снаите еднаш сфатете, снаа сте, не сте ќерка и што сега.. И ја сум снаа и си знам местото кај ми е, демек утре љубовта за ќерка ми и снаа ми иста ќе ми биде, абе ај, тоа само може да се лажеме и убедуваме..

На spacegirl92, Oneo, nena2010 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Оди читни во тема снаи и свекрви ќе помислиш дека снаата си ја сакаат повеќе од сопствената ќерка ;)

Едит: Додека живеевме со нив имавме кавги понекогаш. И еднаш золва ми спомна ми вика не и кажувај на мајка ти што се случува тука за кавги за едно друго. Да напоменам дека мајка ми не живее во државава :) т. е. не се гледам со нејзе.

8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    И ?!

48 пати,браво ептен сте без работа....ти прво имај золва па после збори......да не мислиш дека работите ке бидат исти хаха,е така ке се мајтапи ко мене дека сте залепени ко со лепак

Последна измена од модератор: 27 јули 2021
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.156
    Нека се мајтапи колку сака, и ќе имам золва и јас, а не знам што нема да биде исто, мајка ми пак ќе ми биде мајка.
    Изгледа сакаш да се мериш со ќерката на твојата свекрва. Нема што да завидуваш, едноставно си снаа ништо повеќе, да те почитува и да ја почитуваш!
    Инаку колку години си, според размислувањето ептен незрело, немате работа ова, она, абе гледај си твојата работа остави свекрва, золва, нивна работа.
    Уживај си со сопругот, дечиња ако имаш, створувај свое, и не чекај некој за тебе да те рани а дали другите имаат, немаат работа не е твоја работа, гледај си чинијата пред себе.

На baby-star, cresa-jagoda и Celltica им се допаѓа ова.
  10. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    Јас сум золва и зошто воопшто би се замарала снаата колку пати збори со некого и што си прави со нејзин живот? Боже сачувај... ако си е она среќна и ја сум

На WildMk и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.059
    Допаѓања:
    134.669
    Свекрва ми ме сака ко да сум нејзина. А дедо ми затоа што што мајка ми од 18 години се омажила и живеела со нив, ја гледаше ко да му е ќерка, еднаш дури рече од сите деца, она нај како мене излезе. Заборавил дека е мажена у куќата.
    Се додека се гледате како која е снаата која золвата, место како семејство каде што секој за секого се труди, ќе имате кавги.

На mal.ecka, Milobebence, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не е проблемот родството туку карактерите. Ако едната страна попушта секогаш ќе има компромис.

13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.906
    Ни една снаа не може да биде сакана како ќерката и обратно, ни една свекрва не може да биде на местото на мајка.

Најважно е да се има обострана почит и разбирање, а тоа колку пати сум разговарала на телефон со мајка ми или колку пати ќе разговара на телефон мојата снаа со мајка и е работа која не треба ниту да ја интересира, ниту да ме интересира.

На Hortenzija, WildMk, Li-Li и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    И снаа имам и золва имам и јас сум снаа и золва, не се замарам со никоја од нив, ниту пак тие ми засметале до сега. За тоа што золвата и свекрвата зборуваат гајле ми е, а со мајка ми за снаата да зборувам време немам.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    Золвици ми се супер, и јас сум золва и не се занесувам многу-многу. Третирам како што сакам да ме третираат.

На irrelevant, Jana06, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Со золва ми имам коректен однос, но не сме блиски и не сакам. Пред некој ден пишала на мм дека сака да и купи мак бук, во момент кога ние немаме пари за сами да почнеме да живееме, она бара мак бук, инаку да напоменам дека има вереник и имаат датум за свадба, па барај си од маж ти, што има да бараш од брат ти да те финансира, и после некој овде ќе ми каже ауу снаите ама сте љубоморни на золвите. И јас имам брат и снаа па чоколадо немам побарано од нив а не најнови технологии.

На Glasna, Snowflake97 и Mnik им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Taa може и кола и куќа да побара, од маж ти е да ја одбие и да си го гледа семејството?
    Ја одби маж ти?
    Пак идаме на тоа дека све се сведува на вољата на сопругот, и со золви и со свекори и со свекрви и со сите.

На crimson, elimkd, Miss666 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Не ја одби само и кажа знаеш каква ни е сега ситуацијата, може во некое подобро време, толку беше. Ме иритира несвесноста, не само што бара него и како си дава право да се меша во некој наши работи која боја да сме ја одбрале за спална итн.. Луѓе без живот!

На prashinka и SnezanaPet им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.059
    Допаѓања:
    134.669
    Како бе вака, што сака она ќе му рече на брат и, негово е дали ќе одбие, ќе и се смее, ќе и купи...
    Ако нема за вас, нема да има ни за неа, ама она нема забрана што сака да побара.
    Мене брат ми да ми рече купи ми, ќе му речам ај важи, еве да облечам патиките и ќе се изнасмееме и крај. Маж ми вака да ме алапачи по форуми за кој муабет со кој брат многу ќе се лутам.
    Нити ти зел тебе пари ниту и дал, а веќе трачот на јавен форум и го мавна.

На Angie1432 и Someday им се допаѓа ова.
  20. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    @Cka
    Совет не побарав, мислење можеш да си кажеш секако.
    Додека сум анонимна шо сакам ќе си пишувам. Инаку за твоја информација трач е да изнесувам приватни работи за личност која ја познаваш со цел да и ја нарушам репутацијата. А бракот е заедница на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачната заедница а не интересите на другите членови. Дали ми зел пари или дали и дал не можеш ти да знаеш, што било јас знам.

На prashinka, Daniela93, Cherry333 и 5 други им се допаѓа ова.