Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    На крај ќе испадне и со кого сака ќе спие, негов живот :D

На LUCI 99, Glasna, Nausicaa и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Duhce123

Duhce123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    282
    И јас кога се омажив мислев дека ќе добијам сестра , а не золва .
    Но гадно се излажав
    Најмногу ми стана криво кога бевме уште во МК во куќата.
    Мојата беше болна , и ние на врата за да одиме на болница , таа на врата со ќерка и .
    Носи ќеса со 2 јаболки.
    Мојата душичка се залетува накај нејзе , и и вика : Јао тета јаболки , од тие што ѓи сакам .
    А золва ми ладокрво , си го повлечува ќесето и и вели тоа не е за тебе.
    Толку криво ми беше .
    Неможам да опишам.
    Ќерка ми толку се натажи , што душата ме заболе.
    Нека е мама велам , сега мама ќе ти купи на тебе .
    И заминавме на болница , и на маркет.
    Човеци без чуства и срце.

На Hortenzija, AthenaAsamiya, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    2.525
    Ама зошто жено златна? Не реков дека престануваат роднинските врски, туку треба да се знаат приоритетите, а не да се задоволуваат желбите на сестра му, која патем веќе е мажена. Овие се борат за кров над глава, она сака да се луксузира со парите на брат и. И се додека и вели во подобро време, она ќе си бара пак и пак.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Страшно. Па непознато дете да ти погледне во кесата, ќе му понудиш, а не внуче.
    Идиоти шетаат по светов.

На Hortenzija, Butterfly1107, LUCI 99 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Vo pravo si bas.
    Da i jas kupuvam na sestra mi zosto e 15 god pomala od mene.Ama nikogas vo periodi koga go opremuvavme stanot ili koga na mazot mi ili mene ni trebalo nesto.Se znae sto e prioritet tvoeto semejstvo sega. A da jas se vodam neka kupime na negovite za da mozam i jas rajat na moite. Ama ne hirovi i gluposti mak buk ne znam.sto. I svekrva mi ednas pobara da i ja registrirame kolata zosto svekor mi ne i ja daval nejzinata i mm.i kaza deka vo momentov nemame pari za mesecot a ne za nejzinata kola koja magicno po 2 dena sama si ja registrirase

На elimkd и Luna91 им се допаѓа ова.
  6. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    да не ја има научено од мала со подароци,па затоа она се навикнала да си бара ? :?:

На Pea и Brpbrp им се допаѓа ова.
  7. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Сите пред да сме доживеале нешто, како брак, мајчинство, семејство, свекрви, снаи или било што, сме имале мислење дека некогаш кога ќе биде така, нашите постапки ќе бидат такви. Ама не е така. Кога моментално ја доживуваш ситуацијата е многу поразлично од она што си го замислувала пред тоа, така да ги разбирам и оние кои не се во тие чевли а даваат невозможни совети, а ги разбирам и тие што се жалат за банални работи.

Не може сите да сме секој момент разумни, свесни, совршени, зошто не сме роботи и не сме програмирани така. Секој од нас некогаш се лутел за банална глупост. Јавувањето на ќерка кај мајка не би требало да смета на снаата, но ете и смета и не знам зошто толку огорчено се разговара секогаш ко која си ти ваше височество да кажуваш кога да се слушаат. Дали комуницирате така и надвор од форумов кога некој има различно мислење?

Поради ваквите работи имам бариера да пишам нешто, зошто 90 посто се шансите да ми се закачи некоја со сарказми и иронии па да ми го ебе денот. Да, како може еден форум да влијае на вашето расположение еве не сфаќате, ама влијае, како што реков не сме роботи.

Осудувањата, навредите и цинизмот да беа поретки низ муабетиве на форумов, ќе беше ептен кул место пошто има многу квалитетни членки со кои можеш да си размениш искуства, да се пожалиш, цивилизирано да ти одговорат, па чак и да ти помогнат па колку и банално да изгледала твојата ситуација.

Не знам, еве размислете пред да пишете, на крај краева и форум е што сакате пишувајте, само онака си кажувам дека сигурно има многу други кои поради такви причини не пишуваат, а форумот е за тоа, за размена на мислења, а разговор нема да постои доколку не постојат РАЗЛИЧНИ мислења другари.

На viva.la.vida, Luminary, Annora и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.011
    Не е нормално да и смета на некоја зошто мајка и ќерка се слушале. Што значи тоа но ете и смета како демек нешто најнормано е да и смета и тоа е правилното.
    Не е совршеност да не ти смета вакво нешто. Не знам како ги поврзуваш овие две работи.

9. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Така де и јас реков дека не би требало, ама ете има луѓе на кои им смета. Не реков дека е правилно или не, само реков дека треба да се прифати дека секакви луѓе има. Некои и самите себеси си сметаат. Само без нервози и напнатост, човек не можеш да смениш, тука па ич.

10. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.011
    Со реченицата ете и смета значи мислиш дека тоа така треба да биде.
    Јас не мислам дека сум совршена ако не ми смета тоа како што напиша ти.
    Немам желба да менувам никој, само си го искажав своето мислење, исто како и ти. :)

11. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Не се разбираме. Мене и тебе не ни смета, ама има луѓе што им смета. Ете едноставно такви се, колку и чудно и глупо и бизарно да ни делува нас, такви луѓе постојат.

12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.335
    Тие од порано сигурно имаат воспоставено таква врска. Лап топ од најевтините е скап, да не зборам за ејпл производ. За да бараш од некого такво нешто, треба да си имаш таков однос.
    Мене и ми е чудно едните да немаат пари а другите од семејстовото да бараат скапи подароци. Мислам дека не е се црно на бело овде.

На elimkd, Orchidea и Pea им се допаѓа ова.
  13. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Во странство живееме моментално. Не е дека до толку се нема, за нормален живот има, но за луксуз немаме, тоа ми е луксуз сега кога треба да штедам и купам куќа. Да имаат таков однос таа е помала и блиски се со мм и немам ништо против тоа, но она што ми смета е дека се нема осет во желбите. Разбирам дека бато бил тој што прв почнал да работи и финансирал ама бато веќе нее сам, има семејство и свои трошоци кои не се за потценување. Ајде здравје ќе се мажи па може ќе разбере ако не, фино лепо брат и ќе и објасни, по шо гледам и нему почнува да му се менува размислувањето.

На Hortenzija, Daniela93, Ljubova и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Ke pocne veruvaj.Koga mozese mazot mi sto prvo mu bese dada i mama pa posle jas.Koga se preselivme vo stranstvo i vide nekoi rab sam se svesti.Inaku ovde jas kupuvav raboti od 5 evra a toj pokloni prakase Nike i Adidas konecno se svesti .Taka i tvojot

На Pea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.011
    Побара да и го купи како подарок за свадба или онака?

16. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Па и да имаат, што се должни снаата и брат и да и купуваат?
    Луѓе без осет.
    После зошто имало кавги.
    Сите имаме желби и потреби,ама возрасни луѓе сме да се потрудиме и да си ги исполниме.

На Duhce123, Orchidea и Bella* им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.059
    Допаѓања:
    134.668
    Ама човекот не дал, не купил. Муабет си правеле, и ајде одма да уговараме на форум.
    Ако стварно сака брат и да и купи, нормално дека ќе зборува со жена му прво, ама за муабет што си правеле брат и сестра, крајно злобно е да озборуваш.

Јас поаѓам од мене, јас за се разговарам со брат ми, и може да ми рече ај купи ми машина за перење, јас ќе му речам ќе видиме, и ај сеа брат ми ваков таков.
    Негово е да каже, мое е што ќе направам.

Јас на пример и без да барам согласност од маж ми сум рекла, здравје брат ми кога ќе има свој стан. јас ќе му ја опремам цела бела техника, оти сакам да му помогнам. Моја желба е. Маж ми може да рече важи, може да рече ај последователно, може да рече немаме пари, ај да земеме кредит, или што и да е, ама да ми рече не може оти не ми е фамилија, нема шанси. Со тоа што сум се омажила, не сум изгубила брат.

Сите си имаат различен однос помеѓу себе, не е во ред да се лутиш што зборувале.

На saritabarita, Bella •••, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.011
    Должност не е. Желба имаат некои да купуваат на брат/сестра. Зошто па не?

19. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Абе кога бил сам, сам одлучувал каде ќе ја троши платата,сега не е исто, еве на жената и смета.
    И? Кој ја врти женаму, на дадичка да и се купи мак бук, па тие нека се стегаат во една соба.

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Брат и од секогаш и купувал по нешо, некад само фармерки некад телефон и така таа си е навикната стално по нешто да си бара од него. Не мислам дека е свадбен подарок инаку мм ќе ми нагласеше. Сака да смени лаптоп па бара поддршка од бато.

На andrejko82 и Bella* им се допаѓа ова.