Женска да те потсетам ти си таа која фрли осуди и навреди, даваш правила што треба а што не да се пишува на форум, в куќи никој не ти дојде така да овде шо сакаме ќе прајме. Овде ќе ја завршам дискусијата со тебе, не е вредно.
@Cka не ми е чудно и ние се грижиме со сестра ми една за друга. Ама печка е потреба и сакал да биде од него. Ти му побара? Еве и мене сестра ми ми купи тв комода. Ми беше закачен тв то на ѕид кога се вселувавме и на неа беше мерак да ми купи. Јас не побарав. Ама ова од золвата на Реа е тотално без осет. Ко сега да ја напиња сестра ми да ми купи подарок од 1000 е, а она едвај да го истерува месецов. Сестрински е да си гледаш своите хирови? Од една страна го гледаш проблемот. Ко братов само да треба да се грижи за сестрата. А она што е распрдлаена и без осет нема врска...
Печка и лап топ немаат споредба. Печка може да се каже и дека е подарок за нов дом. Мек бук е каприц.
Ти тргнало со драмиве во последно време. Нема да и купи лап топ на возрасна жена која ствара свое семејство, готово, крај на светот е. Леб и лап топ не се ама ич исто. Но ок, може и ти вака бараш од брат ти, па сеа глупо ти падна. А ако ти смета што она пишува тука што ја мачи иако немаш појма кои се луѓево, тогаш едноставно не читај вакви теми.
@Cka Кога ја градевте куќата,да побарала твојата золва нешто такво значи не итно, исто ќе размислуваше?
@Cka aко не се лажам брат ти не е женет, вработен е можел и ти купил печка. Верувам дека несебично истото би го направила и ти за него еден ден. Но, доколку брат ти имаше свое семејство, деца, куќа за средување мислам дека друг ќе беше муабетот. Маж ми е еден нема браќа/сестри, но јас имам брат. Кога не бев мажена секогаш му купував по нешто од ситници до покрупни работи. Откако се омажив приоритет ми е мојот брак и куќава, за која ми виси кредит над глава. Да дојде брат ми да ми се пожали дека се во криза дома со пари и не знаат како да го поминат месецот, нормално би им помогнала. Да побара за мак бук, би му кажала да не ме замара. Тие како семејство си функционирале така, пред братот да се ожени. Сигурно можел па и давал и купувал, сега си е женет си има свои трошоци и треба да и каже. А и возрасна жена е, може сама да си купи што и треба.
Утре да имаш многу пати пак ке купуваш на брат ти или на децата негови. Ама сега имаш други приоритети. И кај мене беше така, ама сега брат ми работи и му купува на синко.
Pozdrav zenski Od prviot den ne bev prifatena od stranata na maz mi negovite itn... a prokletstvoto od zolva ne mozam da ja smislam zosto e premnogu dvolicna so mene,se vo edina zbori za brat i kako da ne e zenet i jas da ne postojam...osven sto placam i se nerviram ne mozam da ignoriram
Речи му на маж ти да разговара, ти си му примарно семејство и ако таа/тие зборува во еднина, тој треба да ѝ каже дека вие сте двајца. А ти ако не можеш да игнорираш, не се гледај со неа. Нема зошто да плачиш и да се нервираш, не можи со сила да натераш некој да те сака, ниту пак ти да сакаш.
Зошто дозволуваш да те газат? Зошто ќутиш? Нека е и сестра на Господ, а не на маж ми, па ќе ја ставам кај што и е место, сама.
Како тоа би го направила ? Еве на пример , јас на мојот му кажувам што ми пречи , а тој на сето тоа ми одговара не се замарај и муабетот е завршен.
Па ако не ме штити маж ми нема да чекам да ме спаси некој. Ќе ја отерам у три лепе нејзе дирекно кога ќе ми се испонаша.
Ако некој ме понижува, сигурно нема да ќутам и да плачам. Никогаш не сум дозволила и нема да дозволам. Ниту да чекам маж ми да ме брани, ако она не размислува за мир и почит, јас уште помалку.
@Emotional123 @Mantub Ма не јас не чекам маж ми да ме брани ....јас и на неа и на мајка и сум кажала за мене до кое ниво се ...сепак пак знае да избаци и тоа често еве кога ќе му се јаве на мм. Не сме веќе у Мк , јас неработам моментално и на пример сега само за тоа пецкат и двете . Јас не се јавувам , они му се јавуваат на мм... И што го слушам муаабетот косата ми се крева ... Мм ќе го пресече муабетото исто како и јас кога ќе му кажам дека тоа ми пречи...
Некогаш мислам од досада си барате проблеми. Си им кажала шо мислиш илјадници километри се далеку од вас не ги гледаш и пак се замараш? Живеј си го животот.