Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Мојата се накани да идела на одмор со нас. (facepalm)

На SrbinkaaaA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Жени, на кратко да кажам, золва го има пуштено детето кај нас на 1 месец, поточно кај свеки, ама 95% од времето е со мене. Поголем е од син ми, 9 годишен, ама буквално ништо не слуша, т. е. све од инает ми прави контра. Вчера баш бевме излезени и она вечерта ѕвони на вибер и ја и кажувам "ама ич не ме слушаат, ич не се умни" (намерно во множина, да не излезе само нејзиното дека е немирно, језда и мојот не е цвеќе, ама на него кога ќе му свикам, он барем реагира и слуша), на што добив одговор "епа незнаеш да ги анимираш, дај да си го видам детето". :^) па мајку му, не е кај мене дојден, кај баба му е, не треба да е моја одговнорност од јутра до сутра, значи кај баба му на секое ми го остава горе, излегуваме надвор, она не се замара да го искара шо и да прави, незнам вистина, секој ден мене глава ме боли. И баш прееска правеа глупости, ја на моето му викам тргни се од таму, дојди ваму и внуков се врти и ми вика "мене ме викаш?" и ја намерно му реков "баба ти е тука, она нека мисли за тебе", за да се освестат веќе еднаш. Помош и мислење како да се понашам, зошто ја нерви веќе немам.

На marchi-cool, Anyshka, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Уште колку дена треба да е кај вас?

4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Па требаше до сега, некој ден, ама наслушувам демек до средина август изгледа, нејќел кај другите баба и дедо да оди. :|
    Свекрва ми е уствари, таа со најмалку осет од сите.

На Anyshka и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    Кажи и да не ти го остава тебе и готово. Не знам зошто молчиш. Кажуваш директно, а не од околу, па да чекаш да се свестат.

На Anyshka, SunnyGirl2, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Па јас индиректно кажувам, зошто ако кажам така свекрва ми од крајност во крајност оди. Демек не го сакам детето и готово несакам да стапне кај мене, така и ќе и пренесе на мајка му и ете ти проблем, ја лоша. Кога не го земав за кај една другарка, туку само со моето отидов, го кренаа носот. А они кога го шетаат само него, ако. Морам нешто да превземам, малку од малку барем. Мм и он урла, вика, ама му е жал да им рече демек да не иде толку, демек внук му е, го сака нормално, реално он е иницијатор да не го носиме сегде со нас, ама за седењево горе демек греота бил. Ама ја му мислам за јадење, не стално, ама се погаѓа тука за едно од трите јадења во денот, а на свеки не и текнува да рече земај од доле шо треба, туку напротив и ги крие работите. На пример јадеа еднаш плазма и млеко, кај мене плазмата беше пред крај и знаев дека има негови доле, отидов да земам, она знаеше, ме виде и после некој ден сите негови такви суви грицки, работи, ги имаше тргнато негде т. е. скриено, ништо буквално немаше, а пак за него барав. А мајка му му има пуштено пари, они нејќат да му ги чепкаат, ама излегува дека нејќат и од нивни џеб да дадат.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    А зошто не и кажеш отворено дека си имаш обврска околу детето и не можеш уште едно да гледаш, дека она си ја земала обврската и нека си ја извршува?

На zalosna и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Па нешто така сакам, ама незнам како да го склопам да не излезе дека детето ја не го сакам и ми смета. А реално - ми смета нонстоп да е со мене. Ама мојата е трагикомедии.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Па не мора секаде да е со вас, имајте си ваши активности без него, или ти остави ги на свекрвата и син ти и внукот па види како ќе е...

На cresa-jagoda и Mnik им се допаѓа ова.
  10. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    еве во недела сакам да го носам на претстава они си очекуваат и него да го земам, а несакам. И како ја на тоа дете шо е цел ден со мене да му објаснам да не иде? Жал ми е. Многу се замарам очигледно ама ептен товар ми е.

11. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Да очигледно се замараш повеќе од што треба, нема што ти да му објаснуваш нему, баба му нека му објасни.. Нејзе кажи и дека со две деца на претставата не можеш да одиш стресно ти е бидејќи внукот е поголем и немаш многу авторитет над него крај прича. Сепак е на гости кај баба му убаво би било да поминат некое време и заедно нека го носи таа во парк, луна парк..

На cresa-jagoda, nevermet18 и Mnik им се допаѓа ова.
  12. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Како личност која не е во роднинска врска со детето на золва ти, ми изгледа како највеќе да се замараш.
    Во ред е да се дружат вашите деца, ама ако ти е товар, во ред е и да си седи нејзиното дете со баба му.
    Верувам дека ти е жал да го двоиш, но запрашај се, дали па некој тебе те жали што ти го тупнале, уште згора да коментираат дека не знаеш да го анимираш.
    Не би се расправала, но за почеток кажи му на маж ти дека не си дадилка на золва ти.
    Некогаш се доведуваме сопствениот комфор да го нарушуваме на сметка на туѓиот, кој патем не ни е ни фактор во животот.

На Emy867, Stressed Out, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Секако ти ќе испаднеш лоша, така да мој совет, слегни ги доле кај нејзе двете внучиња, таа да ги гледа подолго време ти као имаш нешто работа да завршиш, па нека види како е со двете. И не се замарај многу. Се додека ти не ставиш граница за некои работи секогаш така ќе ти прават и само ти ќе се нервираш.

На Discovery, cresa-jagoda, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Mnik ако сте во можност заминете некаде на викенд со маж и дете. Ако не, остави ѝ ги двете внучиња на свека и бркајте работа, шетање, активности од утро до ноќ, ден, два, три... Па види кој прв ќе попушти.
    И ако коментира дека ѝ е тешко, после ти "лути се".

На Stressed Out, Luna91, Mikha4 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Завчера и го оставив цели 20 минути за да изразам сочуство кај една комшика, сестра и почина, оваа телефонот му го имаше тропнато и на youtube глупости да гледа, другиот на таблет.:^)
    немам желба мое дете да и оставам, ептен за вака, ама за внукот нешто морам да превземам.
    Уште одсабајле кога ќе дојде, ќе го пуштам кај неа, зошто сум на одмор сега и ќе му речам дека имам работа, да седи со баба му. Што е многу, многу е.

На Stressed Out, MilaSs12, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ауу па одморот ти да го поминеш трчајќи по него, а неговите нека се ладат. Ццц, без осет.

Твоето да го пуштиш на преспивање кај друга баба, вујко, тетка? :?:
    Ако не, ќе им речеш. На свека, таа е крива. Без осет. |(

На Anyshka, Luna91 и Mnik им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ок а од кај иде детево кај вас? Не е 24/7 со вас?

18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Од друга земја. Да не плаќаат жена за чување, тука го пуштија. Да, 24/7 е со нас, со неа спие, повеќето оброци она му ги спрема, она го пере и се тоа, ама со мене и со детето мое е по цел ден, му викаш да се симне доле, дека детево мое ќе спие, он си се прави наудрен, си седи кај мене, баба му мува не ја лази, не го бара. Вчера му вика бабе ќе одам кај баба Ана, седи си ти. :wasntme:Ама она се нафати да го чува, не јас. Излегува дека требаше и мене да ме прашаат.
    Мора некаква граница да ставам, мора. Ако сакав две, ќе си родев. Ама највеќе од се ме боцна тоа од золва "незнаеш да ги анимираш". Ја игротека сум за син и

На Stressed Out, Hortenzija и Осе им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Абе од свое па ти треба одмор, а не па уште едно за кое ти реално не си се ни нафатила.
    Јас не сум ти, но можам да ти кажам како би постапила.
    Мене ич не ми е гајле што ќе помисли некој и како ќе ја сврти работата. Јас би и рекла отворено, не можам, не сакам и тоа е тоа. Имам свое имам обврски, јас да сум сакала, ќе сум се понудела да го чувам.

На Nena Jovanova, Dumbledore, Emy867 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Во право си што се нервираш ама пак од друга страна дете е, нормално дека ќе сака да си игра со твоето не може да му речиш седи долу и тоа да сфати.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.