Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.619
    А дали куќата или барем спратот е препишан на твое и на име на мажот ти? дали те има на имотен лист? Те нема? Него го нема? Е па тогаш вложуваш во туѓо!! А бе утре тој што е носител на имотен лист може да си ја проаде куќата сосе се што е ваше вложувано и да ви мафне само чао адио. Што вие бе, фрлате пари на нешто што не е ваше, и после сакате да ве тинтраат. Господе боже да давам пари за нешто што не е на мое име. Ни на сон.

На Glowy, cresa-jagoda, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.962
    Допаѓања:
    35.069
    Се докажува на суд тоа кој колку вложил, само чини многу време и нерви.Може куќата да ја продадат но не и мебелот, имаме документи кој што купил.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.619
    Ако сакаш да си раат за век и векова седни со мажот ти расчистете имотно стање. А не се што штеделе твоите на крај да делиш, зашто како што гледам дада е многу битна за бато. Ако вие сте си дигнале спрат, фино отвараш скали однадвор, си го легализираш на ваше (и твое и на мажот ти) име и раат. Биди паметна со време среди да не биде после леле куку проблеми.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.676
    Па Косми сите рековме дека нема што да ги тинтра.
    Нема што да прави ама баш ништо за нив.
    Како што свекрвата ќе каже - ај дојди со нас кафе да пиеш, така ќе каже - не можам.
    Ако и' речат прави ручек за сите - ќе рече не можам.

Ама не може да поставува правила кој оди кај свекрвата, толку.

Замисли на едната ќерка што живее со тебе не и' смета сестра и' да и' доаѓа, ама на мажот на првава му смета. Сигурно дека ќе ти биде тој побитен од двете твои родени, во твојот дом.

На nextredstyle и Mikha4 им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.619
    Апсолутно!! Затоа викам, или делење како во зграда, или на страна. Не може да кажува колку пати ќерка ќе си доаѓа кај мајка и. А она треба да свика и да крене глас ама не со старите, туку со оној што го земала, да му плесне со кои пари е правено, а не да се повелува по нивно. Ако сакаш да те почитуваат прво сама почитувај се.

На Glowy, cresa-jagoda, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.687
    Убаво пишував порано дека најчесто во семејствата кавгите и проблемите произлегуваат од нерешените имотни прашања и од нејасно поделените обврски (финасиски-кој што плаќа и физички-кој што работи).

Овде со золвата сега си прави цело време споредба во однос на овие работи што ги спомнав погоре и од таму и сите овие негативни емоции кон блиските.

Кога ќе ги решите овие проблеми едни со други, ќе ви се подобрат и односите.
    Под услов да ги решите без многу емотивни драми заради кои не би сакале да си видите очи повеќе.
    Овде мислам на релациите не само со старите и со золвата туку и со мажот.

На Glowy, cresa-jagoda, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Па и снаата во случајов е мажена без ништо на нејзино име,како го ужива наследството? Најверојатно исто како и золвата што е некаде мажена.

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.962
    Допаѓања:
    35.069
    Свекрва ми повеќе наметнува дада да е најважна, во ред сестра му е неможе да не ја сака и јас ја почитувам, ама она никогаш не не викнала на гости, во ред е да се дружиме, а кај мајка никој не и забранил, муабетот ми беше ако сакала со мене и мм да пие кафе ќе се јавела на нас, а она иде кај мајка ние сме се спремале за негде да одиме и свекрва ми на мм му викала каде ќе одите па дада ти дојде, тоа ми пречи, а она не е гостинка живее на 5 чекора и нон стоп доаѓа, кај мајка нека спие ако сака пишав.Ама ние штом сме во брак си имаме планови, она, ако е тука по цели денови да не не треба ни да чистам ни да одморам, кога бевме во заедница седев по цели денови со неа.И мм кога не бил во мк знае да ми се јави свекрвица дека ќерка и дошла ќе се качеле горе да пиеме кафе.Читав од некоја членка пишала дека мм може да пие кафе ако сака со дада јас неморам, ама ете и мм кога не бил дома ми наметнувале кога ќе дојде золвата да мораме кафе да пиеме, може имам работа, или не ми е добро.

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.676
    Неа поголем проблем и' е тоа што ете, оди кај свекорите, свекорот на жена му и' вика седи ти, снаа имаш, и снаава како попче станува и слуша.

Мислам. Шта речи.

На cresa-jagoda, Luna91, Milkiway и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.962
    Допаѓања:
    35.069
    Зошто погрешно ме разбирате незнам, никој не забранил на золвата да доаѓа кај мајка .

11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.676
    Зошто не викаш НЕ МОЖАМ?
    Тоа највеќе од се' се чудам.
    Абе кажи им - не можам, имам обврски, небитно што, откачи ги.

И ти чудна им се тресеш.

На Glowy, Cosmic Girl, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    26.255
    А маж ти уста нема ?
    Сестро излегвиме сега после ќе се видиме или друг ден ? Јас незнам каде е тој не го споменуваш

На Cosmic Girl, cresa-jagoda, Noemi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.962
    Допаѓања:
    35.069
    А кој рече дека слушам? Јас сум им кажала и на нив дека ако имаат снаа не е измеќарка.Што и да сум им кажала одма се лутеле, со такви не се излегува на крај, сега си готвам посебно само за мене и мм ама некогаш свекрвица знае да ми нареди да направам нешто јас и кажувам дека неможам и не ми збори неколку дена.Пред некој ден имав поплава во кујната и машината за садови не ми се затвараше дека вградена е, и свекрвица ми кажува да сум и ставела тегли етикетите да се изваделе а пред тоа и кажав дека не ми се затвара, па и да ми се затвара со кој памет би ставила тегли за етикетите да се извадат и требале тегли без етикети, па така може да се заглави цревото во машината, значи сега си кажувам неможам и одма надувани.

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Anyshka колку и да се без осет свекрва ти и золва ти, ти проблем имаш со сопругот. Тој е тој шо треба да ги постави границите штом веќе сте засебни домаќинства. Тој треба да ги одбие ако вие сте се договориле да одите некаде.

На Glowy, cresa-jagoda, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Анушка јас те разбирам кажи му на маж ти што ти пречи и дека ти со твоето време ќе планираш како ти што сакаш, а не како друг сака. Ако дојде золвата на кафе, маж ти каже седете вие имам јас работа, стани и ти и кажи имам работа треба да завршам некои обврски, стани и излези низ град. Не мора со викање со убаво ќе им речеш. Така еднаш, два пати па може и ќе и текне.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    @Anyshka slusaj ne se kari taka im davas na znaenje deka mozat da te nervirat,znaci na kultiren nacin te poviks dole da sedis so dadati slegni i posle 10 min napravi faca demek te zabole stomah i idi do wc,vrati se sedni posle 10 min pak taka i izvini se kulturno kazi deka mora da legnes...sleden pat bidi ok sedni posle pak kazi glava me boli,ili stomah ili neso ne ti e dobro...pocni da izbegnuvas kukturno i poleka....toa nemozes preku nok
    Vo vrska so vas dvajcata cim dojde izlezete malju vo park,na kafe,na gosti ,onaka prosetajte neka si ona sedi so nejzinite a vie gledajte si vase...pobogu vikni si nekoj na kafe bas koa ona e kaj vas koga ke te pobarat da sedis so nea samo kazes izvinejte ke mi dojde drugarka/koleska/prijatelka/rodnina ke si sedime gore da se vidime malku...

Se dodeka te terat na sila,ili se ljutat na sekoe tvoje zborce taka. Ke ti pravat samo kulturno i pametno...

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.619
    А бре жено не си им слугинка!! Они во врата ти низ врата. Кај мајка ти оди си бе. Седи си и ти! Аман што си им се поставила ко тепих да те газат. А мажот ти не би го ни зела ама ајде биднало. Отварај очи овој мама и тато како кажат закон му е. Цел живот мака ќе си имаш.

Последна измена: 10 август 2022
    На cresa-jagoda, Oneo, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.962
    Допаѓања:
    35.069
    Сега сме кај мајка ми дека купатилото ни се реновира, ама до луѓето е нападни се, свекрвица се јави на мм за роденденот дада му да ја викнел, дома да сме дошле а нас дома хаос, резервирав во ресторан иако не ми беше дојдено до славење, свекрвица почна да се буни скапо било како она да дава пари.Исто бевме во Германија 3 месеци, свекрвица не напна порано да си дојдеме, значи џабе и да живееме посебно пак ќе не замараат такви се .

19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Togas ne e problemot ni zolva ni nikoj nego vie sto dozvoluvate da edna iskompleksirana baba vi go remeti zivotot i ve tretira kako marioneti

На Glowy, cresa-jagoda, Orchidea и 2 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Маж ти што вика за ова? Или он нема појма дека тебе ти смета?

На cresa-jagoda, CameliaMiller и nena2010 им се допаѓа ова.