Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Јас имам мир и раат на посебен спрат од куќа кој го реновиравме јас и маж ми и гласи на маж ми на името. Не мора да значи дека ќе нема мир само треба да смени тактика. Од едно уво влегува од друго излегува. Да не се замара што ќе кажат свекрвата и золвата доколку не пиеле кафе заедно. Доколку и зборуваат на неа таа само да така е ама да си прави неа како и одговара.

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Иронично беше , извини морав :rofl:

На LiquidLuna и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Ти имаш мир. Ама она очигледно нема.
    Немам маж, ама кога би имала, ќе очекувам од него сам да иницира и моето име да стои во имотен лист, ако сум вложила во реновирање и оддржување, и по негова иницијатива и иницијатива на неговите не дме се одделиле. Тоа е почит.
    Зошто тактики и да си прави драма од животот кога можела да оди кај мајка и, ем ќе си биде блиску, ем на подобра локација, ем мир и раат ќе си биде.
    Ако ти имаш мир, не значи дека сите имаат.

На Anyshka, crimson и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.961
    Допаѓања:
    35.069
    Не, ама мебелот можам, а кујната дали пасува или не ќе си го решиме, и да не пасува нив не им ја оставам.Јас знам од што морав да се отксжсм
    Па мебелот можам, а кујната дали ќе пасува или не ќе го решиме ама не им ја оставам Јас знам од колку работи се откажав за да направиме нешто, на одмор 3 год не сме отишле и да му оставам на некој?НЕ

5. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Кажав прочитај страници наназад напиша зошто не е кај мајка и. И не неможе да инсистираше на имотниот лист да те стават и тебе како наследник. Ти можеш да си бараш наследство од твоите родители и тоа ќе гласи на твое име.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Лесно е да имаш подршка од маж и сите легнати на брашното.
    А кога немаш еве вака е, врти орото без правец.

@Мамичка Може.

На Directioner005 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.448
    Не може синот да остане со прстот во уста .
    Си има нужен дел во таа куќа.
    Закон го штити.
    Па уште ако има доказ дека инвестирале во спратот никој нема да му го земе.
    И на крај зошто проектирате сопствени стравови.
    Нема што да изгуби.
    Ако дојде некогаш да се разведат си има куќа кај мајка и.
    Подобро вака отколку да се заглават со кредити и да се разведат.
    Па банката да ќари.

На Anyshka, Мамичка и Alexandrite им се допаѓа ова.
  8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Зошто мислиш дека не може? Јас знам жена која наследи се од свекорот поради тоа што маж и е тешка пропалица. Свекорот не сакаше снаа му и внуците да останат на цедило.

На Glowy, cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Јасно се тоа, така треба, ама зошто да трпиш понижува, да губиш нерви, и да не си раат. Џабе ти се кое ќе земеш, кога ќе имаш изгубени години во несреќа.
    И пак ќе те прашам, золва ти живее во странство или не живее?
    И те како може ако ме почитува. Пази ова, неговите инсистираат да не одат во стан туку да останат тука, за да ги “чуваат” кога ќе остарат. Ова чуваат читај го да ги чува снаата, зошто маж и очигледно не се замара. Остануваат, дигаат спрат(заедно, со пари од мајката на снаава и нејзина заштеда), а спратов се води на име на свекорот. И во најдобар случај ќе се води на име на маж и. И според тебе не заслужува да има еднакво право?
    Да има нужен дел од куќата, ама не од реновираниот спрат. Може да им го дадат долниот спрат, а сестра му да ја качат горе. Не може тоа?

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    На почетокот и мојот маж беше против делење, но со текот на времето виде дека тоа е најдобро решение за се. Ние живеевме сите на еден спрат. Ама јас ништо лошо не му зборував на маж ми за мајка му. Едноставно дојде време кога јас веќе психички неможев да издржам и реков бирај што сакаш ако сакаш да си со мене и со децата сакам да се одделиме макар под кирија би живеела само мир да имам. Ме праша зошто јас реков не можам веќе да издржам. Тој еден ден си дојде порано од работа и слушна со свои уши се што мајка му ми зборуваше и од тој момент реши да се одделиме. За се треба време и нерви. Сега сме одделени и јас на спратот спијам до колку сакам. Ако ми се работи работам. Ако ми е лошо не работам, важно имам мир и раат.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Тоа е друго желба на свекорот да си ги згрижи внуците знаејќи каков син има дека може да го прокоцка имотот.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Работава е што овде и покрај тоа што збори мајка му тој пак си ја слуша.

Немате исти приказни.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.961
    Допаѓања:
    35.069
    Пишав зошто не отидовме кај мајка ми, тогаш брат ми беше се уште жив и тазе верен, набрзо почина.

14. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Сестрава живеела во странство....тоа дава поинаква слика...поточно објаснува зошто сака да седи си мама,тато и бато и снаа...и зошто не и е мила нејзината куќа во близина....

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  15. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Ама сега де сменети работите. Дигни малце глас. Кажи си што ти смета, гласно и јасно. Ако нема резултат, парталите, мебелот, мажот ако сака, и правец кај мајка ти. Па нека ги “чува” зетот после што му се тресат. А мајка ти кој ќе ја чува? Ќе ја примат кај нив(кај тебе) дома ако не дак боже западне?

На cresa-jagoda и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ќе дојде време кога и тој самиот ќе сфати и нема да ја слуша мајка му. Трпение само и време.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Да бе, она до тогаш нека го губи здравјето и нервите.
    Ќути има и полошо.

На Glowy, cresa-jagoda, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Доколку има добар брак и добро живее со маж и мој совет нека си прави како неа и одговара на спратот. На маж и да не кажува мајката така, мајка ти вака. Сестра ти така, сестра ти вака. Кога ќе дојде да пијат кафе нека го испие кафето и да се повлече јас имам работа, треба да перам, пеглам итн. Кога тие ќе кажат на маж и зошто не била со нив таа да каже така ми е кеф и имам и јас работа неможам да седам цело време.

19. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Еве и мојата золва е во странство кога доаѓа немаме теми на муабет ама не ми ни смета иако е малку користољубива спрема брат,мајка бар ја така ја осеќам али ок е дошла да се одмори па и децата ги пушти мајка и да ги чува цело лето...ама нивна работа... е сега малку ми смета да препуштам спална соба и тоа беше првата година одкако се омажив од наредните си изнајмуваа стан (зетот не сакаше ради свекрва ми кај нас) оваа година бевме на гости кај неа не смести во нивната спална исто непријатно ми беше...супер однос што помалку близина толку повеќе поштовање е сега маж ми се нервира кога ќе му тупне три деца да ги зачува а она да си оди на нокти, лифтинзи, масажи, третмани ама сепак гледа и си ги менува работите...јас не им се мешам во нивни односи трпение спасение ...

20. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    За дел ако сака да зима, нека зима ич не ми е гајле каква политика си водат... само гледам ние за нас да си правиме мое си е мое ни од золва ни од други сакам

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.