Ааааа сега имаме прогрес. Значи сакаш да живеете (скоро па исто му доаѓа) во заедница, ама сите да си гледаат своја работа и да не замараат. Во теорија така би требало да е. Во пракса скоро никогаш не е. И што планираш да направиш во однос на тоа?
Кога ќе те викнат со нив да седнеш оди поседи 5 минути и после речи имам работа горе. Се нафатив кујна да чистам или било што, глава ме боли ќе одам да се одморам малку и сл. Не мора да седиш со нив. Ти си таа што треба да си се избориш за тебе. Се додека мислиш да не се налутат се така ќе е. Едноставно речи си ако се лутат нека му стои на тој што се лути. Јас се додека мислев на некој да не повредам, да не се налути се додека ќутев сите мислеа дека сум глупава и може да си играат со мене кој како сака. Кога гледаш дека на другиот не му е гајле дали тебе ќе те повреди и ти не мисли. Колку ќпорано го сфатиш тоа толку поарно ќе е за тебе. Јас сега се чудам сама на себе како се сум трпела и сум ќутела. Да сега сум лоша снаа, ама барем јас не се нервирам. А лоша бев и претходно. Никогаш не бев добра снаа и не ми е гајле. Се додека ме подржува маж ми ич не ми е гајле кој што ќе каже и што ќе мисли.
Им имам кажано на сите, читам некои членки пишале сум им се покорува на свекорот и свекрвата, тоа не е точно и не им преќутувам почнав да им кажувам што ми смета и одма се лутат па му зборат на мм и ние се караме .Они имаат заостанат менталитет не јас, неможат да се помират дека се одвоивме, посебно си јадеме .
Неможам веќе да се објаснувам.100 пати пишав дека кога доаѓа она сите на куп мора да седиме.И да имаме обврски свекрвата одма на мм ајде дада ти дојде .Како мора да седиме со неа, па не сме врзани со папочна врвка .
Нека седи тој, ти не седи, цело време сите тоа ти објаснуваат. Како може некој да ме тера да седам ако нејќам, милион изговори можеш да најдеш. Па ќе земам секој ден генералка ќе правам и нема да слезам ако не сакам. 10 пати одбиј ги па може ќе разберат.
Не седам секогаш со нив, сум кажувала неможам .И и имам кажано на золвата дека може да седи кај мајка колку сака ама јас неможам да седам секој ден со неа и треба и она да не викне .
Ама секако снаата не чини, и да е најдобра таа сепак нема да чини. Затоа најдобро како и одговара така да си прави.
Home is where the heart is. Ако сте во брак, и сѐ уште домот ви е кај родителите, тогаш нешто не штима во домот кај што живеете со партнерот. За мене домот е оној кај што создавам нови спомени со маж ми и децата, и таму сакам што повеќе време да минувам. Домот кај што сум живеела, е дом на моите родители, и знам дека секогаш сум добредојдена, ама не можам да се замислам секој ден таму по неколку саати. И еве, да ги смениме улогите. Не мора да е золва во прашање. Може да е братот гостинот, може да се двајца браќа, или две сестри. Небитно. Јас сериозно би се запрашала дали е нормален маж ми, ако сака секој ден да е кај татко му и мајка му на седенки. Ова е она што цело време го збориме за папочните врвки. Оти ако синот кој живее со родителите не може да се оддели од нив и е со папочна врзан, толку и сестрата која оди секој ден и преседува кај нив. Е сега дали е врвката во прашање, или се работи само за чист инает... Што и да е, не е нормално за возрасна особа. Инаку золва сум ако е некаков битен податок
Леле како не ви досади да објаснувате едно та исто. Гледате дека жената само сака да си каже, не бара чаре, да бараше од 30 и кусур страни нешто ќе се погодеше. Досега деца мали да бевме ќе сфатевме која е маката, дека не се решава никако и дека нема чаре ова.