Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    И јас почнав да се гушам од нервоза, исто и мојава е неразбрана, пред свадбата мм не беше во мк, татко ми имаше удар неможеше да станува, мајка ми и брат ми ( тогаш беше жив) на работа одеа на смени, и поручек мораше да има некој со татко ми само да му подаде јадење, золвата ми пиша ајде толку се седи кај мајка и ми пратила на зафрканција жена кај мајка никако се враќа со фабрички подесувања, и личеше ли тоа, па јас отидов од зорт не да се гоштевам, исто и свекрва ми како така сум спиела кај мајка, тогаш само без мм спиев, дека јас сум од Скопје а мм од друг град и затоа спиев .

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Аман мори па ти, се' шо ќе речат ти в крпче си врзваш.
    Не си го чула она: “Кучињата лаат, караванот си врви“ ?

На Glowy, Emy867, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Јас да сум на твое место ќе сум рекла гледам пример од тебе.

На Anyshka и Orchidea им се допаѓа ова.
  4. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    6.433
    Jas da sum na tvoe mesto ke si odam kaj majka mi,a toj maz sto gi imas ti bi go ostavila da spie so mama i da jade so dada.
    Dobro be zenska,se cenis i sakas li ti sebe??
    Bez deca ste,sto trpis takvi idioti?
    Si renovirala na tug imot,so koj pamet?
    Toa e isto kako kaj komsiite da renoviras kupatilo so tvoi pari.
    Begaj od niv ako ne sakas da obolis.
    A,ako maz ti tolku te saka i ceni ke dojde da zivee so tebe dali kaj majka ti ili pod kirija..

На Glowy, _beautyy_, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.725
    И без да ми остават наследство би ги чувала. Ќерките некогаш и без наследство повеќе чуваат родители од синот. Синот прв да заграба све на готово, а кога доаѓа време на старост, родителите ги остава по домови и што приказни нема. Работев како сестра во болница и се имам видено. Одвратни синови има, а оставени им се цели куќи. Може не сте вие такви де ама сите знаеме секакви приказни.

Како и да е, искрено немам почит кон луѓе што се квакнале со стари да живеат на готово и си оговараат золви. Почитувам само луѓе што си создаваат нешто свое. До утре ќе се правдате сите што сте земале спратови ама моето мислење нема да се смени на темава. Секогаш ќе сум на страна на ќерките. Преку глава од синови и мажи што мислат дека родителите му должат спрат, куќа, дека он чувал и дека е главен на се. Пред се грешката е и во тие родители, куќи и станови што даваат на синовите. Да кажат се се дели на пола, ниеден нема да земе ништо од нас додека е жив, нема да живее со нас, сакаш да се жениш, повели сине ама сам да си создадеш нешто, тогаш друго ќе беше за сите. Нека ги чуваат без договорено наследство ако се прави деца, не да чуваат зошто морало. Ебате такви деца, не ми требаат ако за наследство нешто прават.

Да се сложиме дека не се сложуваме зошто секој има друга средина, други сфаќања и други примери околу себе. Секој своето ќе си го правда. 4 дена и уште се пишува, јас се изморив. Тука се откажувам веќе од пишување, нема смисла веќе темава. Што и да кажам јас, турскиот менталитет уште 5 века ќе си остане тука и истава шема ќе продолжи таму некаде.

Едит: Се што може да направам е да не дозволам ќерката да живее во заедница, да не дозволам син ако имам снаа да ми донесе дома сите да живееме заедно и сите да си сметаме дома. Да ги учам децата на независност, тоа е во моја моќ само.

На Glowy, Mimmi39, unearthlysarah и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Навистина многу напиша,а ништо не кажа :)
    Не може да се генерализираат работите.

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.885
    По таа логика и тебе треба да ти е гајле оти ти е блиска, не? Ете, тешко ѝ било, мајка ѝ ѝ требала.
    Ок, ние ќе си останеме безобразни, вие јадете си душа за работи кај што просто, нема да излезете на крај.
    Дур се тие двајца живи, она ќе си е дома, после ако вас ви ја остават куќата, слободно може и да не ја примите на кафе.

Некогаш се прашувам дали претходно сте живееле сами со себе, дали е можно до толку да не се сфаќа дека чим живееш во заедница (со мама и тато, или свекор и свекрва, или со цимери), ако не си способен да бидеш толерантен, да, ќе се нервираш затоа што јбг, на сите своето им е најмило - исто како на вас.

На Glowy, crimson, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Браво. Од А до Ш, исто мислење делам.

На CameliaMiller, buba4e89 и Snowflake99 им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Извинете што ќе се вмешам во муабет.
    Една работа - тој што не осетил како е да се живее со такви луѓе, а притоа е воспитана или карактерот и е таков да не враќа на глупи коментари - не може да разбере.
    Треба да се смени , знае и сама, ама не може. За жал, сеуште постојат такви жени

Не се сите храбри и воспитани како вас да се бранат сами и да се почитуваат повеќе.
    А мажот дека е крив , тоа е факт.

Золвата во целото време додека е во Македонија, може бар еднаш да ја викне мајка и кај неа дома, и брат и снаа и да направи еден ручек и да ги викне кај неа. Нема да биде смак света ако се деси тоа.

Инаку @Anyshka утре додека си на работа, јави и се на золва ти и речи дека сакате да и идете на кафе со брат и. Дада ли е што ли:DТреба помалиот да оди кај поголемата, нели по старски обичаи е така:D
    И почесто најавувајте и се на кафе. Водете ја и мајка и.
    Така ќе си заживеете повеќе

На H.VAGA, Yowannty, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.349
    Допаѓања:
    183.061
    Не знам кој ти дозволи, ама ај... :P :D

На Glowy, Mantub, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149

Абе во ПМС сум, си ја пробав среќата:DЗнам дека никој нема да се сложи со моево мислење, ама да си кажам:D

На ALISA0000 и NarCis@ им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.885
    Мене ми е срцето насекаде @NarCis@ :D
    Озбилно, затоа живеам на 500м од моите, и се' додека живеам во државава, може партнерот да се пресели кај нас во населба, јас нема да идам ама баш никаде. Имаме таман приватност, а пак да се гледаме ако не секој, секој втор ден. И мене тоа ми е многу убаво и искрено немам намера да го сменам. И јас одам и тие доаѓаат.

Ако на другите околу тоа им пречи, не знам, нивен проблем. Моето семејство е задоволно вака, јас сум задоволна вака, само тоа е важно.

На An-na и flower30 им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.885
    Па знаеш. Тебе бар ти збориме и збориме ехеееее.
    Нема ќутенка и нема покорување, ако сакаш раат во животот.

На Milkiway и flower30 им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.696
    Допаѓања:
    40.029
    И јас бев таква на почеток. Мислам, и уште сум до некаде. Ретко да вратам на нивни зборови,скоро ич. Ако треба на мм му кажам па он се расправа. Додуша и свекор и свекрва сега се помирни од тогаш кога се земавме, па можеме и нормален маабет да си правеме. И они се сменија кога видеа дека не можат да делуват на нас како они што сакат и си правеме како нас ни одговара. Ама маж ми беше на моја страна и виде какви манипулатори можат да бидат

На Milkiway, Anyshka и flower30 им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Kога беше во странство кога ќе дојдеше во мк кажа мачно и било да пречекува гости, неможела да мие садови, поубаво и е на готово, ама она не е цел живот во странство неколку месеци и толку, не издржа без мајка сега ќе си живее пак во мк, ама и пред да оди никогаш не не викнала, еднаш мм ги викна на вечера без моја консултација, а татко ми и брат ми тогаш починаа едно по друго во рок од 10 дена, немаа ни 40 дена па јас да спремам да ги гоштевам не ми беше до гости дојдено, затоа тој што не го поминал тој пат џабе критикува како јас сум била лоша снаа,за да отидеш негде на гости не зборам само за неа и за други, треба и да викнеш. Па мене со на мм братучедки повеќе ми иде муабетот, они ме викаат и јас.Кога не бил мм во мк успат ми била ќе и завртев да дојдам да пиеме кафе ме откачувала, пробав уште 2 пати исто ме откачи и се откажав.

16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Моето ми е најмило,точно,НО не на штета на другите.
    Сигурно нема да одам кај брат ми,ќерка ми да урла без да ми е гајле за неговото дете само ќерка ми да е среќна.
    Јас па вас не ве разбирам како можете толку да правдате БЕЗОБЗИРНИ луѓе и се да поврзувате со fucking имотен лист.

На WhiteCat33, Yowannty, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149

Иако и јас сум ист карактер, не можам да дадам соодветен совет.
    Но , гледајќи дека секој , не само золва ти, си живее како му одговара, пробај и тоа така.
    И мене ми дадоа совет -не се објаснувај. Дојди да пиеме кафе, ај имам некоја работа, ако можам ќе се симнам.
    Со мт , обавезно еден сериозен муабет.
    Верувај, здравје кога ќе имаш деца, се ќе те нервира х 10. И уморна и ненаспана и нејадена и плус да исполнуваш туѓи желби.

Јас затоа секој ден сум со главоболки и апчиња. Оти, да не се навреди некој, да не бидам лош човек, да пазам што зборам.
    Сега сите си го живеат животот, а јас пишувам срцепарателни постови во " На срце ми лежи".

Не биди како мене.
    Пробај , да бидеш зафатена со било што и помалку ќе се нервираш.

Инаку , и јас сум золва. Од различни градови сме со моите и брат ми, секогаш кога одам се најавувам.
    Скоро 15 год.сум во Скопје и никогаш не сум отишла ненајавена.
    Иако, снаа ми им има згрешено на моите со однесување, сепак кога одам таму, одам со усул. Највеќе сум седела 6 дена. Искрено, едвај чекав да си одам. Сега имам свој дом, со мм и децата и полесно ми е дома и они да дојдат отколку јас.
    Ама тоа сум јас.
    Секој е различен карактер и различно воспитан.

На Glowy, WildMk, Cosmi и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Брат за брат, сирење за пари. :)
    Ако ми е брат, треба се он да земе? Не дозволувам никогаш да бидам погазена од никого, па тоа било и брат.
    Страшно би била навредена да се остави се на синот, да се даде се за синот, а јас па уште да сметам од дојдената снашка. Со брат ми сум пораснала, снаата е дојдена, денес е тука, утре може да не е, не се знае тоа.
    Брат ми уште пред да се жени кажа дека иако имаат толкава љубов денеска не се знае ништо во животот, ние сме му прво се. Истата почит и тој ја има од мене, за маж никогаш не би се скарала со родители и брат. Таа почит си ја заслужил зошто е напреден и модернизиран човек. Немаме проблем ние, зошто добар брат имам ама да имав некој себичен, алчен, што мисли само за свој гз, јас немаше да ќутам.
    Ако родителите поради снаа некоја ми кажуваат да не доаѓам и да не сметам, јас би се откажала од тие родители. Нека си живеат со синот и снаата, мене нека ме заборават.
    Нешто што најмногу во животот ме нервира е непочит од било кого.
    Истите права што ги има братот, ги сакам и јас. Ништо повеќе и ништо помалку не прифаќам.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Па и мм е нивен син, значи синот може да се нервира да се расправа со жената за ќерката да биде среќна, и пак ќе кажам нека се пресели кај мајка ако неможе да живее без неа, кога некој ќе се ожени или омажи се обидуваат да си створат фамилија и никој ама баш никој не треба да се меша, дали е брат, сестра, родителите на мажот или жената, во ред е да се почитуваат ама ајде сега мажени сме и неможеме да се откачиме од сукњата на мама, снаите не било во ред да одат кај мајка а за ќерките нормално било, и пак ќе ме критикувате патрихијално сум воспитана ако кажам дека кога ќе се омажи некој има обврски дома, па да дојде мајка да ни прави ручек, да не пере, да ни чисти.

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Има мажи и има мажи да се разбереме. До карактер е не ги бираме по тоа дали знае да се спротивстави на мајка му или не. Ретко која пред брак им била дома и обично се сите лизни мазни.
    Еве мм кога имам проблем треба со денови да му тупам и да се расправам и да ми вика Добро ќе им кажам. И после цел се црвенее бира зборови 3 дена не спие. Не знае како да каже.
    Затоа ја кажувам ова вака НЕ не ви чини ама и не се лутам кога они ќе ми кажат. Затоа не треба ќутење.
    Работам, заработувам исто колку мм и сега некој да дојде да ми каже како роденден да славиме ние или со кого да пиеме кафе аха мало морген. Прво меѓу себе де прашуваме дали сака другиот да оди на ручек кај родителите па после им даваме одговор.
    Од ќутење ништо не бива, само ќе те тртат поише.

На Glowy, WildMk, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.