Не бебето,тодлерот,спалната наша е над дневната од старите,да не сакате план скица од куќава? Не драмам воопшто,ретко пишувам во ваквите теми,дешавкава беше лани летото,онака ми дојде да ја споделам на темава.
@Mantub ако родителите препишат сѐ на братот или сестрата, а другиот не добива ништо, рачунај тоа е завршена приказна. Едино шо можеш, е да прекинеш контакт со сите и да знаат дека те повредиле. Инаку на суд ништо нема да добиеш.
Небитно бебе или тодлер, и вашето дете кое постојано живее таму сигурно ги поминало тие фази ама ете не им смета на свекорот и свекрвата ама затоа на золвата бебето што било два месеца тука сметало? Како е тоа воопшто изводливо? Си помислила дека и вашите деца пречат ама се преќутува за мир во куќа?
Брат ти би бил најмалце крив во приказната. До сега не сум чула некој да добие спор со покојници од бутел (не дај боже). Тоа ми е идејата. Ништо не можеш да направиш. Може само лутината и бесот да ги негуваш. Дека е во ред да се делат децата во однос на полов орган, не е во ред.
Тоа е проблем на форумов,не се дочитуваат мислења само се дели памет,ај врати се препрочитај убаво,па дојди прашај пак,истото важи и за @Asparagus .
Нужниот дел е помал и може да се судиш за него, ако веќе се запнеш да се судиш. А прекинувањето контакт ќе е плус. Моја роднина, стара жена е, разбирливо е, ама на муабетот колку млади *не му земаат на братот* Со браќата нејзини имале имот, ниви, две куќи и една викендица во Охрид. Се им остави нив, зошто воспитувана е да биде часна сестра. Седиме на кафе со бабава и другарка моја баш во моментот се делеа со братот зошто родителите починати и веќе беа дојдени за женачка и мажачка и се договараа кој како ќе живее, значи навистина се сакаат двајцата и супер си се поделија. И бабава и вика - на брат ти ќе му земаш? Јас на браќата мои ништо не им зедов. И другарка ми и вика, на браќата не, на децата им си зела. Децата од браќата уште ги користат куќите и викендицата, нивите капинки фаќаат, додека од бабичкава под кирија се двајцата синови, таа живее со едниот. Јас за родители зборев. Братот не е крив точно, но може да и даде на сестрата самиот тој ако смета дека неправедно бил фаворизиеан. Ако и тој размислува исто ко нив, истото важи и за него. А повеќето размислуваат за жал.
Хахаха не си доаѓаат за викенди пак тие,сега за продолжениот беа тука пак скоро цела недела,тогаш ми беше поранлив период,тазе мајка,сакаш мир и одмор.
Кое мислење да го дочитам жити се? Тврдиш дека бебето од золвата што било тука 2 месеци ама на различен спрат ви сметало, ама затоа вашите деца што се константно тука ете не сметаат? Ахам сигурно, биди сигурна дека сметаат само жал им е да си го исфрлат синот на улица исто ко што им било жал да ја исфрлат ќерката и тоа е тоа.
Па не тврдам дека бебето ни сметаше,затоа ти велам да дочитуваш. Нејзиното седење тука и нашето немаат допирна точка,ама ако ти така велиш тогаш мора да е така
Нема. Или ќе прифатат дека тоа е компромис за неплаќање кирија, или пошто се возрасни и во брак нека си го решат проблемот со на пример, нивно живеалиште. Мора и нас лошите да не' има, ради баланс во универзумот Јас само се надевам дека сестра ми и тогаш би памтела дека кај мене дома била добредојдена кога сака, и кога не сум живеела сама, а тоа не е ни дом на моите, него моја љубов према неа. Ако нема разбирање, јебига, џабе сум се трудела
Не е тоа темата, ама може и да не добие. Зависи како е препишано. И пак, налет све ако дотаму стигне. Мислам повеќе боли душата отколку џебот.
Имаш нужно наследство. Јас сакам се точно да добијам, ако не добијам ок, нека не ме бараат. Па нели тодлерот урлаше?