Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Ееее оди пролистај ги темине. Буквално ова што го пиша. Колку членки така разговарале. Сестро, ти остај ми се на мене, после слободно дојди и со кавијар ќе те служам.

За потоа кога маж им ги малтретира и сестрава спомне развод, одеднаш неее, нема место кај мене тука, снаоѓај си се.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.626
    Допаѓања:
    39.743
    Таква.
    За снаата зборам.
    Они дали знаат дека снаата така збори пред други не знам.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.864
    Допаѓања:
    267.218
    Слично и тоа не со први братучеди, него втори. Јас по цело лето сум одела кај нив, тие кога студираа во Скопје добар дел од времето кај нас и живееа :)

Во мојава куќа како мала кога бев избеглици од Босна со месеци живееа, а не па роднини :)

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    И јас сум за тоа секоја да работи, за да може секогаш да си дозволи бар една соба да рента под кирија. Ама ете, сепак ваквите случаи се чести. Не може да се игнорира дека постојат и се чести.

И повторно....зошто под default на братот мора да е? Зошто не се препише на сестрата се, па таа со големо срце и љубов ќе го прими братот дома кога ќе има потреба?

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Љубовта не ни треба да ја има
    Поштување е доволно
    Од љубов видовме кој до кај стига

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Маж ти во Мк беше?
    Мојот не

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    113.695
    А бе братучед ми и снаа ми клуч имаат од мој личен стан, за ако не сум дома а они одат некаде на пат слободно да си дојдат да си преспијат да не стануваат во црни зори на аеродром. Снаа ми и мајка и и татко и идат во Скопје обавезно идат кај мене и мајка ми на кафе па седење па гледање. Ама тоа треба да си малку широк во душата за да можеш да живееш и со снаа и со золва и со сватоштина. А ако доаѓа снаата сомисла ете сега дојдов по мое ќе биде или золвата што бара оваа сега вака така бла бла има куршлус. А по се изгледа Ками 90% се растени во диви фамилии. Еве снаа ми имаше 2 години дете , и плус 9 години дете кога братучека ми ( золва и )се породи со првото. Кога ќе дојдеше во куќата доле кај вуко ми вујна ми снаата и викаше Дај ми ја малата горе, ќе се занимаваме те молам оди одмори бледа си од неспиење. Еј, Снаата!!! Горе уште 2 деца!! И плуд бебе зема да го занимава за золвата да може да одмори. Исто било и кога братучетка ми беше немажена, јас од Скопје одев абе помагавме децата се од сите изгледани.

На Nausicaa, mal.ecka, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.864
    Допаѓања:
    267.218
    Зошто разведената сестра да плаќа кирија, а братот да добие се' и да не плаќа?

Мислам, малце да го прочитавте линкот некоја страна поназад, може нешто и ќе сфатевте.

@Cosmi ајде да сме живи и здрави, ќе направиме муабет за некоја година дали може зет да ти е подраг од родена ќерка, или за неа ќе те боли и најситно нешто и прва ќе му покажеш врата наопаку да ја погледне само, а не па да прокоментира дека му смета.

На H.VAGA, bittersweet, riba79 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Да ама од една работа,на друга работа. Се гледаме само пред спиење и сабајле пред работа.

10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.864
    Допаѓања:
    267.218
    Знам, затоа и ми е чудно, мене и вујна и стрина ме растеле, мајка ми ми рекла како мајки ќе ги гледаш, зборот закон им е.

До ден денес јас не можам да замислам било што да направам, пример прослава без нив, во најтесен круг на семејство ги сметам, не како мајки на братучеди.

Им се јавувам, ми се јавуваат, им одам и ми доаѓаат, многу љубов од нив имам добиено и не знам, не можам да разберам тие мене да ми сметаат или јас на нив.

Не се случило да одам кај баба ми а вујна ми да не се симне, ниту некој ја тера ниту и' се јавува, чоек кога се разделив од бившиот па таа па најголема поддршка мислам ми беше. На мајка ми и' рекла: важно НАШЕТО дете да е среќно, тука сме сите што и' да треба.

И двонасочно е, што и да треба тука сум.

Ама никогаш не ми паднало на памет дека сметам некому, ни чувство, а не па да ми рече.

На Nausicaa, mal.ecka, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Жени црно или бело или сиво золви и снаи или јатрви
    Бидете луѓе првенствено
    Не правите ништо шо не сакате вас да ви го прават
    Толку
    Овие шо крекат по форумот шо имале нервози само ке пишуваат и ништо нема да предземат
    Здрав прав човек гледа проблем(било каков) паѓа прво се затресува и го РЕШАВА не останува во проблемот и да продолже да јаде кикиритки по форум по комшии другарки пријателки

На H.VAGA, Glowy, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Значи пак бил дома
    Не е исто верувај

На minne992 и ani23 им се допаѓа ова.
  13. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ако едната е болна и другата со мене ја носам на болница. Не е исто. Секој си знае сам што поминува. Едната одам да ја запишам на училиште и другата доаѓа со мене.

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Тоа си се подразбира
    Со двете одиш на пазарење на бањање на мочање
    Кола носиш по мајстори сама со двете бараш делови исто сама со двете
    Се десил дома квар ти трчиш по мајстори со двете
    Дошол Божик Бадник Велигден родендените ваши на деца ти пак сам со двете
    Именденови пак исто
    Ланскиот Бадник ја и децата вечеравме сами он сам ко куче и со камера пуштена на тел
    Не е ич исто да легниш навечер сам или со партнерот до тебе
    Не се споредува оти ич не е исто

Последна измена: 12 август 2022
    На Estranged, H.VAGA, Bubce38 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Точно, ама ни на другите не им е лесно. Тоа сакам да кажам. Едит: Досега на пазарање, на фризер на се буквално каде и да одам ги носам и двете со мене. Роденденци организирање се јас. Училиште јас.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    113.695
    Вујко ми почина, мајка ми со вујна ми секој ден по 2 саата на телефон се. За добро за арно. Може јас кога сум одела сум осеќала дека сум терет ама не ми кажале во лице.

На buba4e89 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Нема ништо лесно верувај
    Умре лесното

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.229
    Допаѓања:
    170.225
    Се зависи и од каква фамилија идиш како си научен да функционираш
    Свекрва ми коа дошла снаа зачекала свекор свекрва девер со жена и 2 деца 2 золви со мажи и по две деца
    Нејзината свекрва гледала секојдневно 7 внуци а они сите имале по една соба па никогаш не се скараа
    Сега друго време е никој со никој не се трпе и затоа најарно е секој сам да си биде

На Oneo, Anyshka, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Знам дека нема лесно. Јас затоа реков каде отиде човечноста. Јас сум преблагодарна на моите оваа година тие сами се понудија додека сум на работа да ги чуваат децата, да не плаќам приватна градинка за големата. Мене не ми треба наследство доволно ми е тие да се живи и здрави и да знам дека имам подршка во секое време. Џабе ми е имотот кога нив ќе ги изгубам.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    И да го нема моето име на имотниот лист пак ќе ја средувам куќата. Утре моето дете да живее во коњушник (дувло) оти ме нема во тестамент?Не сакам така.Нека му ја препишат на маж ми, мене не ми треба.

На Anyshka и Мамичка им се допаѓа ова.