Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    Не е на поседок, дома си е, тоа е нејзина куќа, како што кажаа некои членки.

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    Без разлика во која куќа живее, жената никаде и никогаш не треба да биде помножена со 0, без разлика дали е снаа или не, пред се е жена, зошто со ова докажувате дека вие не се цените како жени и ги омаловажувате.Утре така ќерките ваши ќе ги помножат со 0, без разлика дали ќе ги обезбедите имотно или не може мажот да ги помножи со 0.

3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Сите мислења ги прочитав, неработник човек што да правиш, ги трошам парите на мм. :D

Не, озбилно. Не фаќам страни и едните и другите сте во право, не е се црно-бело, многу луѓе, многу фамилии, исто толку карактери.

Ние со мм да ми извините ама си е**вме мајката додека ја напраиме куќава. Слична ситуација сум и јас како @ALISA0000 , мм е повеќе во странство. Сама за се'. И маж сум и жена во куќава. Скоро цела бременост сама ја поминав, сама на прегледи, сама останав со 40 дена бебе, со бебе кола регистрирав, со бебе пазарење, со бебе банки, имало денови кога во 3 попладне прво јадење ми било, само тој што поминал знае, да не должам, друга ми е поентата. Така плукни залепи не се прави куќа, освен ако некој не ти поклони. Затоа и ми е чудно кога делите совети купете си стан, направете куќа на страна. Да можеше со наши плати тоа и да беше толку едноставно, немаше мм странство да оди.

Имам една ќерка, понатака не знам, може ќе имам син, и "утре" да дојде снаа и да ми кажува ќерка ми колку смее и не смее да доаѓа? Во истава куќа? Што сум двоела од ќерка ми за да ја направам. Син ми да ја сака цела куќа само зашто е машко? Не знам баш дали ќе ни останат односите ок. Ќерка ми никогаш нема да ја оставам на милост и немилост на непознати луѓе. И секогаш ќе има кај да се врати додека сум жива, а ќе се осигурам тоа така да остане и после нас. Ама за ваквите ситуации, недоразбирања пак родителите ги кривам. За да не дојде до тоа син ми да очекува премногу, ниту па ќерка ми да се осеќа помалку вредна треба јас да ги пораснам и воспитам како што треба. Таквите размислувања не доаѓаат преку ноќ. Тие се така раснети, така им е зборено, така и родителите размислуваат. Па после имаме се и свашта, веќе сте ги кажале сите варијанти.

Куќава ни е на два спрата, горе 60кв, доле исто. Уште кога градевме со мм мислевме и размислувавме да можеме да им оставиме еднакво и на двете деца. И горе и доле може со многу минимални преправки, да се направат засебни два стана од по 60кв. Целта ни е дај Боже ако можеме уште една жртва да направиме и да им купиме по еден стан и сите на страна и тоа е идеално, да не се лажеме, ама ако не може, тогаш тука ќе имаат по 60кв. Кров над глава ќе имаат, старт ќе имаат, и така ќе бидат воспитани. Да не биде после нисам знајал. Ако им е тоа малце, бујрум, пресреќна ќе бидам ако се трудат за повеќе, ама ова секогаш ќе биде нивно.

Муабетот за фамилии живеат многу убаво сите на куп, па спијат едни кај други итн итн. Ве разбирам и за тоа, ама пак доаѓаме до моментот ОСЕТ. Јас кога се земавме со мм се затекнав во една таква средина и као ок ми беше се тоа се додека не сфатив дека осет се нема. Не може се јас твоите деца да ги чувам или ми ги носиш и ги забораваш, си одмараш, никој не му текнува да ги побара и мал милион ситиации. Тоа веќе не е обострана дружба туку злоупотреба. Пресеков, дистанца. Крај. Секој со своето секојдневие нека си се справува. За арно за лошо тука сме, секогаш сум тука за помош ако треба, кафе еднаш во неделата ама толку до тука. И вака ми е поубаво да ви кажам, поготово со веќе едно дете. Јас со моево некогаш не можам да се справам, а не па со плус други деца.

Мора да се има ОСЕТ, тоа е клучно во 99% од ситуациите и од тоа настануваат скоро сите проблеми.

На DreamDoll, H.VAGA, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Ако беше куќата на име од мм требаше да ја избркаме?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.110
    Допаѓања:
    88.002
    Принцезава не спечалила доволно во Австралија да плаќа апартман/хотел тука наместо да ви нарушува животен простор ,да ве окупира и да ти се обидува да ти ги зема најдрагоценото,децата.
    Осет да се немало,саможивна.
    Отерај ја у пм,нека се врати назад таму нека јава кенгури,безобразлук.
    Ради неа да се разделуваш:(
    Таа ќе си замине дома таму во Аустралија,а на децава редот им го изреметила.
    Подршка жуто:hug: што и да одлучиш.

На IRBBB, Luna91, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Ти вчера за култура мене ми попуваше....

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Вие си знаете. Ти сигурно би ја избркала.
    Со оглед на тоа што имате проблем и покрај тоа што НЕ ДОШЛА КАЈ ВАС ВООПШТО, не верувам дека мисли дека може да се потпре на сопствениот брат за било што.

На baby-star и Directioner005 им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Очигледно со некултурни само вака... 8)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Не знам каде прочита дека мажот ќе ја помножи со нула, ако гледаме така твојот те има помножено веќе. Ниту те подржува, ниту пак твојот збор го слуша,ниту пак е на твоја страна.
    Во туѓа куќа си никој и ништо, во сопствена куќа си нешто.
    Не е омаловажување ниту понижување туку реалност. Груба реалност.

10. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Која сум јас да ја избркам? Ни брат и немаше да ја избрка,иако таа и него и ќерка му ги помножи со 0,ние само не ја гледаме со исти очи повеќе,таа уште си доаѓа овде на поседок редовно,само не по толку време.

11. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    Еве јас знам.Татко му го исфрли како партал и и го препиша спратот на снаата и на двете деца.Тој замина во друг град, кај другата со која има дете.
    Повеќе од десет години се поминати оттогаш ,снашката е сеуште тука со децата .

На cresa-jagoda, Мамичка, ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Обавезно.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    За каква сопственост зборите?Што родителите на ќерката треба да и остават имот, а од друга страна синот и снаата сами треба да си спечалат, да не чекаат на готово ниту од неговите ниту од нејзините? Стварно не ве разбирам.И темава тука е или да се даде совет или некоја што има мака да се искаже да и олесни, а не да вреѓате како мм не ме подржувал, а за помножуваањето со 0 вие жените ги помножувате со 0.Незнам во една тема читав како мали уште ги делеле децата и внуците, некое внуче било омилено и сакано некое не, тој што не добивал љубов од родителите или бабите и дедовците може жените да ги помножи со 0.

14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Како ве помножи со 0 кога не ни седела кај вас?

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    И јас знам многу вакви случаи.

На Мамичка и Anne Boleyn им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Така фино лепо,како што ти не можеш и не сакаш да сфатиш.

На Мамичка и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    267.138
    Да де, исклучок или правило?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па не те подржува што има вреѓање овде. Немаш подршка од маж ти,да имаш немаше да си во темава.

Друго,јас зборував за твојот случај никаде не кажав дека треба се на ќерката да дадат тоа се твои зборови.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    34.695
    Да те помножи некој со 0 немора да значи дека треба таму да седи, едноставно за него не постоиш .

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    267.138
    Не ја знам ситуацијата на @zuto освен дека золвава е очигледно несаглам, ама не се согласувам дека братучетка ми е размаженка кога доаѓа и седи колку и' се седи.

Прво си доаѓа во лично свое, а и секако ја сакаме тука.

И не е со вакви бисери :D

На cresa-jagoda и Mikha4 им се допаѓа ова.