Остај тоа, мака со бабиве (мајка и стрина) имавме, оти детето босо по трева го оставала, бубрежиНата ќе настинеле. А тоа пекол, август...
Тоа е до карактерот, некои им се спротиставуваат на родителите некои едноставно неможат, ама еве и мм и кажал на свекрва ми и јас џабе, до луѓето е такви се не се разбираат.
Па нема. Се' што посочи како проблем веќе решила, ни деца им чува, ни ручек им прави, ни во заедница не е, кога сака и' вика на свекрва и' да си оди... золвава не ја ни бара, старата тоа. Освен што свекрвата досаѓа заедно да славеле и да се дружеле, ама баш нема проблем.
Епа сите совети што ми ги дадовте јас ги имам применето, ама некој кога не се разбира од збор, игнор.
Од порано е решена, ние касно сфативме. Сега е проблем што досаѓа старава за дружба, а мажов не знае не да и' каже. Што е технички проблем со свекрва, не со золва.
Точно, сега ништо од порано што правев сега не им правам, и како подналутени, научени беа се јас, ама ќе им помине.И кога се на игнор одма на мм зошто не сум им правела муабет.Ама тоа е со такви нема разбирачка
Знае ама не сака. Убаво му е во нивно присуство. Е сега она што љубомори на золвата и нејзиниот идеален живот е друга тематика.
Неее, он си станувал за 5 минути и си одел, си искачал, она во небрано. Тоа е кога учиш ќерка послушна да биде, глас да не повиши. За жал не е единствена.
Знам и јас таков пример, ама е исклучок. А да немале деца воопшто (и во мојов пример имаат) не сум убедена дека така ќе завршело.
Па кај мајка ми ама одиме и кај мм, тука сме дека ни се реновира купатилото, ама јас не сум им кажала вчера или завчера, уште порано и мислев некој ако е во таква ситуацијата да ми даде совет иако сум им кажала се и биле на игнор пак замараат .Овој проблем е одамна .Одиме и таму па пак кај мајка ми ради купатилото .Денес пак ќе одиме таму .
Дечки 60 факинг страни се испишаа за проблемов на снаава и уште се тупи на темава? А она све исто повторува.. Мислам ...
Па, ти треба погласна да бидеш.Прво на маж ти издери му се.Не можеш да трпиш? Не трпи. Остај ги другите, излези некаде. Тоа ти го збориме цело време.Имаш решение, а губиш време префрлајќи кривица на друга личност.