Зборувај ми за превртени мислења, двојни аршини и кога не си рекла кој што да пишува. Еве јас ти давам медал штом толку ти значи, ти си најпаметната овде
Ха!! Ете го и гифчето!!! I’m on fire Ааааахахахахахаха тебе овој коментар ти значи да не даваш совет?! Тогаш ја треба да се извинам, мислев вадите муабети од контекст од кејф, а вие само слабо со логика што е напишано. Во ред. Се разбравме. Уште некој епитет, награда, слободно додели ми, да се допотврди само се што пишав до сеа.
Во случајот на членката проблемот е во неа самата и во маж ѝ, не во золвата, свекорот и свекрвата.Дадени ѝ се совети, нејзино е дали ќе ги примени.
Мене не ми е јасно, шо ви е гајле другите како правеле? Тие меѓу нив ќе си се договорат. Исто како што ти со мајка ти се договараш кога да се гледаш/слушаш. Сигурно не сакаш некоја рендом личност на форум да ти кажва кога да одиш, колку да се слушаш. ... или сакаш?
Па на јавен форум ќе пишуваме што сакаме,ќе оговараме и слично,која си ти па да кажуваш што да пишуваме?
Јас не сум кажала никогаш кој што да пишува, нели има правила на форумот, на дотичната ѝ сметаат туѓите совети а самата е офтопик. Модераторите едно чудо мислења избришаа за офтопици, обрати им се нив ако имаш проблем. Едит: Може и двете да си дискутирате, еве она е сличен случај како твојата несвесна золва, се тупнала 3 месеци кај мајка ѝ со бебе. А може и она лично е
Не и сметаат советите,и сметаат навредите,потсмевањето и тоа што вие си додавате и филувате ситуации.
Кого го навреди во првото мислење бе Вајлд? Стварно се претера со вреѓање на Анушка,душа и извадија,како да се хранат кога го омаловажуваат некого.
После овој муабет зошто се омажи ? Затоа ќе пишуваш тука за проблемите. Уште стартно ти кажал кај ти е местото. Како можете вакви стресови да си правите, па еден ви е животот. Не ти се криви ни золвата, ни свекор ни свекрва. Стартно ти кажале, требало да слушаш повеќе.
Не можиш ти таму на никој ништо да му смениш или промениш. Гледај си го чадот твој во спратот и свиркај си
Дојде и денот, дојде золва пред 5 дена, утре си одат. Ќе си ставам reminder на тел за до година ако пак дојде внукот, во старт да си ги нагласам моите правила ДЕКА ДЕТЕТО ЈАС НЕ ГО ЧУВАМ И НЕСАКАМ ОБВРСКИ ОКОЛУ НЕГО. Излезе дека золва од никого овде не е задоволна како е чуван, размазен бил, детето и било сменето на лошо, па и уште пререкување и мешање во мои работи, што неа не треба да ја занимаат и неколку пати и го нагласив тоа, па и уште лута. Земјо што те гази, во што фамилија сум влегла. Мм сам и рече дека сама си е крива што го пушти овде, луѓе кој аздис ем шуто ем боде. После 7 години, сега им ги гледам вистинските лица. Вистина е многу нефер да го пуштиш детето 2 месеци на туѓа одговорност и после маани да наоѓаш. Ми се плаче, цел ден сум тмурна, нервозна, дури несакам ни на мм до детаљ да му објаснам како се осеќам зошто можда нема да ме сфати правилно, па да треба да се искараме. Ај што и сметаат работи за нејзиното дете, ама уште и си дава право да се меша во воспитувањето на моето, а неа несмее никој да и даде мислење. Турска серија не ни е рамна, да нспишам сценарио, најгледана серија ќе сме и "Малечката невеста" по број на епизоди ќе ја за****ме. Отров
Што би правеле ако не и се допаднете на девојката од вашиот брат? Да му збори за вас а еднаш во животов да се имате видено, а при тоа ништо лошо да немате направено? 2,5 години идат
Ништо. Кешки они да се сакаат, мене ич не мора. Ако односот со брат ми е здрав, кој што сака од страна нека збори. Во таков случај тоа би бил негов проблем, не мој.
Неубаво од нејзина страна... Ништо не можеш да направиш ама во иднина кога ќе се земат може да ви го наруши односот како брат-сестра, зависи колку брат ти ќе го дозволи тоа. Со сила да бидеш блиска не можеш... Мајка ми вака со брат и поради жена му имаат нарушен однос, зашто на неа не и се допаѓала мајка ми.