Jas imam snaa super se soglasuvame veke 4godini Retko odam nesakam da gi zamaram ke ja zirnam malata kafence i tolku... Poise si pisuvame na messenger i na kamera ... Vrsnicki sme Nema potreba za zamaranje i pravenje problem... Hhh sekad ja karam majka mi da ne preteeuva so navaluvanje
До денеска точно еден месец откако ми се случи најстрашното сценарио напишано од золва ми Хичкок. До денеска точно еден месец од моето заминување од таа ненормална фамилија. Борбата за децата уште трае... П.С. Гаќите биле смешка, реков јас.
Децата со тебе се? Си се спасила, иако не знам што се случило, но мора да помине време да се навикнете сите со новата ситуација. Среќно
Ова во Македонија? До сега од искуства на други секогаш децата биле со мајката, навивам што поскоро да сте заедно мајка
Сопругот сака да ти ги земе под влијание на золвата? Зар не се врати таа назад во Австралија или ги земаа децата натаму Најди добар адвокат жуто. Подери и им ја мајката штом двојат деца од мајка.
Косми, веќе два адвокати сменив. Среќа не ги однесоа натаму, иако не е исклучена и таа можност. Золвата е уште тука. Начинот на кој се обидоа и сѐ уште се обидуваат да ги одземат е спектакуларен. А институцииве ни се очај...
Како може да помогнеме? Те молам пиши,сакаш приватно сакаш јавно,не има многу тука што можеби можат да помогнат. Штом дошла вода до грло подобро да го напишеш проблемот,некогаш не ни текнува па добро е да се слушне совет или искуство.
^ И јас сум за да помогнеме, мајко мила коса ми се наежи кога те прочитав, еве ако некој знае врвен адвокат нека пише, ако не си финансиски моќна, еве да помогнеме од овде ние жените кој колку може, додека се реши ситуацијата, децата да се со тебе. Да се надоврзам штом е ситуацијата нож до коска, овде знаеме дека и социјално и све е прчварница, кога сите потплатуваат ќе помогнеме и ти да потплатиш, е*ати нездравиот искомплексиран народ ауу, што се нема.
Се мислев и на медиуми да објавам оти стварно бев и сум очајна, ама некако цело време сум при крај, а крајов никако да дојде, веќе два месеци. Засега би дискутирала само приватно, помош ми треба само во некои детали од моите истражувања, единствено заради мојата безбедност. Законски се е во моја корист, ама државава ни е очајна...
@zuto ај пробај да стапиш во контакт со Катерина Котеска, доколку немаш се уште. Жената е адвокат, многу е добра и знам дека помага и на жени со тешка финансиска состојба. Страшно оваа што се случува. Зарем не можеш со полиција да си ги земеш децата?
И медиумски ако треба ќе најдеме начин да ти се објави и помогне. Но бар сосема малку сподели колку мислиш е безбедно за да ти пишат луѓе што можат да ти помогнат.Или во скриено катче. Ќе ти олесни кога ќе имаш подршка и помош,ако сме непознати и не сме ти блиски. Се некој работи некаде,можеби во суд,цср,адвокати медиуми,ќе помогнеме сите. Ако треба и пари ќе собереме за адвокати. Се да се направи децата да ги имаш назад.
И мене ми помогна во врска со едно прашање бесплатно, си пишувавме. Затоа и и ја предложив, знам и дека на многу други жени има помогнато.
Тортевски е доста активен на твитер и нон стоп коментира против институциите. Ако немаш профил некој што има ако сакаш да му пише или еве ако решиш јавно да биде може од твитер да почне. Може и он ќе успее да ти помогне
Site sakame da pomognime kolku sho mozheme ama ne go znaeme vo celost problemot za da znaeme Kako bi pomognale.