Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    11.064
    Не држи воопшто.
    Кажи директ, искарај се ако треба, преку маж ти или директно.
    Или развикај му се на детето пред неа. Само не трпи, твој дом, твој мир. Те сфаќам добро, зашто ниту јас не би сакала дома да ми прави така ниту моето ниту туѓото дете.
    Како не им е срам!

На Евроазија, cresa-jagoda и Алек*** им се допаѓа ова.
  2. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.221
    Верувај уста пена ми фати. И на висок тон, му викам дирекно џабе. Не, треба јас 100 пати, да го опоменам за да му рече седни. Грам осет немаат.

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.520
    Koa nema oset samo zastani pred nea i reci i: dobro do tolku nemas oset? Mislam stvarno ne sakam da se karame.ama.daj te.molam ja pomina sekoja granica ama vaka naljuteno....
    Gajle ti e dali ke se.ljuti ama izvikaj i se bre ne ja sibaj od.kaj e ovaa e bezobrazluk

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.810
    Допаѓања:
    17.574
    Ееее, требало да и каже "Ќе те видам ко ќе имаш твој стан дали ќе му допушташ" и да и ја покаже вратата.
    Наредно клуч на врата, па нека влезе ако може.

На nevermet18, Brpbrp, Евроазија и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    5.039
    Леле ова болдираново очи ми забоде |( Кажи и ние кога ќе имаме дете подобро ќе си го воспитуваме и нема да прави ко твоево.
    Јас стварно не ги разбирам луѓево кога ќе имаат деца и се им дозволуваат ван из секоја контрола, па уште и братот, снаата и сите околу нив треба да се флексибилни на тоа. Ко само тие да имаат дете. Ако си му допуштаат така да прави дома, не значи дека треба во сите куќи кај што ќе одат тоа да му е дозволено. Како е можно 99% од золвиве да се исти, ко в калап турени (facepalm)

На Cvekarka, nevermet18, Алек*** и 3 други им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Знаеш шо, ако не се испокарате жити мене ко ќе имате дете однеси го кај нејзе и кажи му шо сакаш прави, те молам!
    Па ќе му допуштам дома на детето ако сакам да му допуштам, шо ми е должен некој друг да се нервира од моето дете.
    Јас кај моите не и давам да прави шо сака, а зборам за едно годишно дете шо најголемо достигнување до сега и било да се обиде у штек да бркне, а не па на друго место, кај другарка или роднина. И да си дремнам јас, ќерка ми нека се качува на глава на сите де, дете е.
    Оффф :headbang:

На Алек***, Кена Рис и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.315
    Директно на детето кажи му. Мачка чоколадо-ќе му го земеш. Нека се научи да јаде, па ќе му дадеш. Штом не разбира со убаво тогаш со лошо. Смоките ги гази, ќе ги прибереш и ќе му кажеш дека си чистела, да не ти прави ѓубре. Не знам колкаво е ама следен пат купи едни боички, некоја играчка да има со што да се занимава кај вас. Веројатно му е досадно кога мајка му дреме на телефон.
    Слободно да си кажеш се што сакаш кога некој ти растура во твој дом ама од друга страна пред се си вујна како што сфатив, золва ти е бремена, па можеш да го заиграш малку, да го изнесеш до маркет, по пат зближи се, прашај го за градинка/школо, другарчиња, однеси го во парк/игротека и ќе видиш дека ќе се смени односот. Објасни му дека не ти се допаѓа кога е немирен кај тебе, дека не можеш да исчистиш по него. Децата сакаат внимание и другарство.

На IRBBB, Алек***, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Во ред е да се зближи со детето, ама не е во ред само таа да му кажува дека не треба така, а золвата да си гледа во телефон. Како шо разбрав, женава си го носи детето и толку. Завршува нејзината обврска, Алек е тука па шо сакаат нека прават.
    Не бива така. Ако само Алек му кажува на детено шо го гледа два пати месечно дека не е во ред тоа шо го прави, а тоа дете ја гледа мајка му дека не се замара, татко му по кафани отишол, тоа дете нема да ја рецка Алек. Мислам дај боже да се разбере, ама јас лично не верувам затоа што на тоа дете од дома не му е објаснето дека во туѓа куќа не може така.

На AlchinovaR1979, Алек***, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.315
    Комплетно се согласувам само и посочив како да си го олесни нивниот престој.
    Најлесно би било да се скара со мајката и да не дојдат повеќе ама зошто да не го гледа внучето?

10. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Она како и да е си има проблем со мајката, не со детето.
    Можеби проблемот е шо е детево цело време дома? Еве идеја, нека искочат сите во игротека некоја. Мајкава нека си ѕвери пак во телефон, ама детево ќе си ја истроши енергијата на друго место наместо на ѕидовите на Алек.
    Можеби и тоа ќе упали

На IRBBB, Алек***, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    5.039
    Извини, ама не се согласувам. Ако му е досадно на детето кај нив, мајка му нека си носи играчки од дома колку сака. Што е членкава должна дома да прави детска градинка за дете кое не е нејзино? Се извинувам ако ова звучи грубо за некого, ама не ми е својствено во сопствен дом да изиграваме воспитувачки на туѓи деца.
    Тоа што е бремена не и дава за право на золвата некој да и се секира нон стоп за детето, да го занимава цел ден и да го толерира додека мачка чоколадо по теписи. Едноставно не е во ред. Таа и сопругот нејзин си се должни да си ги воспитуваат децата. Да, на дете му треба внимание и дружба, ама ништо не може да го замени влијанието на родителите во оваа ситуација.

На AlchinovaR1979, 1209, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Па не да го воспитува ама еве да го занимава да речеме за нејзин мир во нејзината куќа. Ако успее, јас лично мислам дека нема.
    Пошто како шо кажа Скајлер, другиот избор е да не го види детето веќе. А тоа реално не е виновно за ништо, родителите треба авторитет да имаат. Ако каже не, не. А не да и вика ќе те видам ко ќе имате дете. Тоа е преглупа реченица

На Anyshka, Кена Рис, Мамичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.315
    Во ред е да не се согласиме. Болдираните делови ти се преувеличувањето кое јас никаде не го напишав. Јас на пример би сакала близина со моите внуци и сигурно не би ги пречекала како туѓинци, едни боички, една играчка нема да ме направат посиромашна, а ни глупава дека се грижам за ‘туѓо’ дете.

На mimiiiii, IRBBB, SuperGirl24 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Се согласувам со @Skyler прв пат после сто години. Решението е едноставно ако знаеш со деца,а верувам и она ќе си отвори очи 100 кога ќе види што пропушта наместо да зјапа во телефонот.

Лесно е да му допуштиш се што сакаш на сопственото дете само за да не ти се качи на глава ама дома. На гости никој не е должен да го толерира тоа, распрденоста. И верувам дека ако му се покаже убаво нареден пат ќе знае самото како да се однесува.

А најлесно е да се коментира за туѓо ама барем ќе знаат какво не треба да биде.

На IRBBB, LiquidLuna и Skyler им се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    11.064
    Золвата го користи моментот што е бремена, за да може да се олабави и да не се замара.
    Штом е од тој ноншалант калибар, значи нејзе ќе ѝ одговара некој да ѝ го занимава детето.
    Нема да извлече поука од тоа.
    Да, членката ќе го заигра со по некоја занимација, ама откако ќе помине ќефот, ќе си го прави пак истото.
    Верувам дека, пак, неговите родители му носат на детето играчки повеќе, ако седат повеќе дена.
    Јас дома сега, бремена 9ти месец, не можам да му дозволам на син ми што сака да прави, а не пак скраја во друга дома да сме.
    Значи, и дома имаме играчки, па пак детево си тестира што може што смее.
    И да го заиграш, што не е твоја задача @Алек*** , тоа пак ќе тера така. Ајде да е еден ден само, па од ќеф, со волја да го играш, да. Ама повеќе дена ако се, значи не можеш и воспитувачка и занимавачка да си сите дена. Ти имаш проблем со возрасните.
    Следен пат кажи отворено не можеме со спиење да ве примиме, имам други обврски и крај.
    Со ноншалантни безобразни, директно си бараат тие.

На Brpbrp, cresa-jagoda, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.221
    Верувајте нема што не сум пробала. И боенка, тетратка, дрвени боички фломастери сум купила само и само да го анимирам за да седи мирно. Ајде дојди да научиме да цртаме дрво, сонце.,облачиња. Ќе се убедиме еднаш и толку. Кажувам и теписите во лето ги перевме, за да се сети некој, ама не. Ајде ќе те носам надвор ќе купиме нешто не и не. Последниот пат за малце лаптопот ќе ми настрадаше, кај да го носам неможам по плакари да го сокривам цело време. Нека бидам најлошата вујна ама следен пат дирекно нејзе ќе и речам.

На cresa-jagoda, IRBBB, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.315
    Си се потрудила стварно нема што. Следен пат на мајката обрати и се т.е. маж ти нека и рече, што има ти да се замараш со сестра му.

На cresa-jagoda, IRBBB, Алек*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.221
    Убаво кажа миличка, золвата буквално доаѓа да си го одмори мозокот. И нејзе и одговара да некој и го анимира детево.

На cresa-jagoda, elenaklasik и Anyshka им се допаѓа ова.
  19. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    А што мора да дремат кај вас секое идење на контрола?Да не живеевте тука ќе си идеше одма после дома.Што ја тинтраш па и ти толку ти земаат од викенд и ваш мир.Следен пат речете не сме дома одиме на викенд сами или со друштво.Кажете извини ама и ние си имаме свои планови и живот не сме "Хотел Промаја".Неколку пати така и ајт со здравје.Кога она нема осет во туѓа куќа ти ли да и се сеќираш да мислиш за нејзино дете да не ти напраи лом и секој пат да се вознемируваш.

На Евроазија, Кена Рис, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    256
    Алек кога ќе се најави дека ќе идат можеш да и одговориш дека вие сакате да одите кај нив на гости