Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Сеа за сеа неам. А и не живеат заедно. Абе сѐ дур не се мешаат или дур не ме навредат океј. Пошо јас мрдната сум. Ќе се карам. Ми е гајле чива сестра е, чива ќерка е шо се вика. Не ме нашле мене на улица. Ама мене тоа ме плаши шо и ја се карам :rofl: не сум некоја шо ќути

На SummerGirl и tanjita им се допаѓа ова.
  2. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.823
    И јас бев иста како тебе, ама па си реков - ќе губам нерви на небитни личности.
    Додуша јас со золвата моја цел живот сме другарки , ама пак има личности кои вака те иритираат.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.555
    Ко што разбрав ти не си ни мажена , така ? Не се мешај во нивни семејни односи дечкото сам треба да си ги реши , нема што ти да им оправаш таму , тие си се примарно семејство сега , кога ќе се земете вие двајца сте примарно тие стануваат секундарно семејство , тогаш ќе си решавате вие двајца за вашиот добробит.За роднини за дечко што и како ќе кажат не ме лазело мува , дечко е менлива категорија. Во брак е подруго треба да се има толеранција и взаемна почит и секој да си гледа својот двор.

На eliesaab, IRBBB, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Па да
    Ама добро ја глеам подолгорочно
    Не го глеам само ко дечко. Би имала и нешто повеќе од тоа. А и многу го сакам, многу многу. И другарите негови пример ме сакаат, искачаме некад и со нив, се иам запознаено од почеток. Знаат сите за мене. Сакам као да ме сакаат, за он да не се осеќа неудобно. Мене ко карактер, ми е гајле искрено кој ме сака кој не. Пошто има и многу шо не ме сакаат. Ама ми е битно на неговите бар да сум им мила, за да не му зборат, да не е глупо коа ќе седиме сите заедно.
    Неќам он да има непријатности. Ја за мене не се секирам, знам како треба

5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Нема потреба да те сакаат трети лица. Што фајде ако те сака друштвото на дечко ти?
    Ако те почитуваат и не се мешаат на коњ си. Друго и не ти треба.
    Со тек на време ке видиш дека дружби се сведуваат на неделно гледање за да одмориш психа. Не дека друштвото или золва ке ти решат финансиски проблем или ако детето има температура.
    Затоа си гледаш односи со маж какви ти се, и да поставиш приоритети.

Како растеш така ке разбираш зошто е битно секој своето место да го знае и секој со своја фамилија да решава.

Пример, ако свекрва ти во момент каже, баба земи чоколадо а време е за вечера, нормално дека нема да чекаш маж ти да каже не давај, ке вечера. Ке си кажеш, не давај благо, ке јаде. Ама ако ти си кажала два три пати а свекрвата тера како најдобра бабичка со чоколадото, маж ти е тој што ке реагира.

На Erika.greeneyes, eliesaab, IRBBB и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Па за да не му зборат.
    Најбитно е нели ние да се сакаме. Ама не знам.. така од секад ми е страв.
    Моите пример не се такви. И го сакаат. Само ми зборат да пазам. Шо ако некој му збори му збори и почне да влијае?
    Затоа ако сум океј, нема да има за шо да се фатат. А ако најдат, и покрај тоа. Ја знам и да дадам причина после.
    Чисто за мир и хармонија ми е.
    Сеа уште сме у врска, има време. Ама мора сеа да стаам граници (според мене) пошо после ќе е касно. Ако сме у врска, ете ќе прерасне у нешо поголемо. Мене ми е слично до негде а брак, а врска. Зборам сеа за посериозна врска нели. Пошо и тогаш треба некои граници да има. Ама и он ете сака сами да живееме шо е добро. Овде не ни има место ако сака некој да дое да спие. У хотел.

7. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.282
    Поубаво за тебе. Ќе видиш одма со кого си имаш работа.

На SummerGirl, Anyshka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Togash klocata hahahahaha
    A da go potprasam pr so mislat za mene
    Prviot pat koa se vidovme mu rekle deka sum super i interesna. I vospitana
    A ja ziva voda bev, prstite gi iskrsiv

9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.466
    Оо, верувај дека е многу различно. Колку луѓе се менуваат после тој еден потпис...

Вака, во овој случај, поставувајќи граници може само да испаднеш безобразна и без почит кон нив. Ако сега му зборат, кога ќе поставиш граници ќе им бидеш ептен трн во око.
    Еднаш некоја овде рече вакви работи се решаваат со милување, на фин начин, во кревет. Делува понекогаш.

А можеби и само ти се причинува. Човек вистински го запознаваш кога ќе почнеш да живееш со него.

На eliesaab, moonlight-girl.55, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.897
    Допаѓања:
    179.120
    А какви граници точно ќе стаиш? :^)Да не му зборат другите или да не му влијае тоа?
    Си се заљубила, фино за тебе, ама заљубеноста е само меѓу тебе и него, останатите не се фактор. И стварно, ако му влијае што зборат, поарно навреме да сфатиш со кого имаш работа.
    Не можеш да им се допаднеш на сите јбг, ниту пак сите ти се допаѓаат тебе, и тоа е нормално, не претерувај со мозгање кајшто нема што да се мозга.

На olly14, IRBBB, moonlight-girl.55 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Pa ne
    Granici pr ako mi zborat neso ili me vregjaat, da ne kjutam. Ili ete, ako doagaat na gosti da go pocituvaat nasiot red i kukjni pravila. Da ne se prai haos, da ne se frlaat raboti od biro na zemja. Ne mozam da nateram nekoj da me saka, a pocitta se dobiva. Toa za ljibovta tocno. A i toa si e megju nas neli.
    Amo on dozovli da vlijae neso on e kriv, ne se oni so zborat. Oni ke si go postignat svoeto.
    Togas na nego klocata hahahaha
    A granici i opsto mislev.
    Ete sum mu kazala deka nekam da ziveam u zaednica poso nekam nekoj da mi se mesa
    Ke vidime ajde. Jas ke dadam se od sebe od moja strana da e super.

12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Не знам какви се тие односи. Ке збори некој и ја ке сменам мислење за дечко пример. Или ја ке се дрзнам да зборам за нечиј избор на партнер. Освен да е наркоман или силеџија, па да кажам на време очи отварај.

Плус, ако он паѓа под влијание, некој да му назбори и да послуша, не ти треба таков.
    Утре мамичка ке назбори детето пред 40 дена да не излегува од дома, овој ке послуша и ете проблем.

Граници не се поставуваат ни со карање ни со сакање.

Најбитното, брак и врска ни за 100 години нема да се израмнат. Ни некогаш биле исто. Во брак делиш кирии, сметки, пари, одлуки, веш кој ке пере, кој ке брише прашина, дете ако плаче цела ноќ чија смена е итн.
    Во врска вакви главоболки немаш.

Работи од биро на земја може да фрли само дете.

Не можеш да натераш ама де трудиш. За сакање или кликнуваш со некого или не.
    Ја со икс особи не сум кликнала за да пијам кафе приватно, ама во друштво е скроз океј да помуабетам.

На IRBBB, Feminka22, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.229
    @Feminka22 чисто да знаеш дека врска и брак се тотално различни работи, никогаш нема да има порамнување.
    Со ММ живеевме 1 год заедно пред да се вериме, и слободно кажувам дека ниту тоа не е исто како кога си во брак.
    Никогаш ама баш никогаш нема да бидеш за некого доволно добра, и не мора да се трудиш де, доволно е да не глумиш и да бидеш тоа што си, безразлика на се!
    Ти си со дечкото заради вас двајца, заради ваша љубов, утре ако се земете се земате вие двајца, а не цела негова или твоја фамилија.
    Не смееш да се мешаш во неговото семејство сега, ти си човек од надвор тие си се примарно семејство, и тоа е што е.

Дали ќе те сака некој или не, тоа е негово право.
    Не треба да те засега, и тоа е тоа.

На eliesaab, IRBBB, Orchidea и 3 други им се допаѓа ова.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.555
    @Feminka22 брак и врска се небо и земја. Во брак ќе решаваш далеку поголеми проблеми , што ова дали те сакало друштвото или не нема да ти паѓа на памет. Граници ќе си учите првите година две ќе има ситуации и ситуации , вака џабе ќе мозгаш и да сакаш сама ќе си смениш мислење за некои работи , затоа пишав компромис , и јас рипав вака нема да давам или онака , за личен свој мир и мир меѓу нас сум попуштала исто и маж ми ко мене. Некои работи во животот само ти се случуваат и ги решаваш пропатно во моментот

На eliesaab, IRBBB, Orchidea и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    20.348
    Ако врска и брак ви се небо и земја и брак е "големи проблеми" не знам што се зимате.

Фала што кажувате на време де дека ништо нема освен проблеми у брак, да не се мажам ич ко така.
    Ја па летам у облаци дека за љубАф ќе се зимам. Мори седи таму.

Последна измена: 26 март 2024
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.158
    Допаѓања:
    125.024
    Јас да ти кажам од аспект на золва. :D
    Не треба да очекуваш неговите и сестра му да те сакаат. Такво очекување треба да имаш само од дечко ти и оние кои ти се крв.
    Е, почит можеш да очекуваш и да бараш. Но и ти треба да покажеш.
    Ти си личност надвор од нивното семејство и нормално е да покажуваат сомнеж во тебе или да држат некаква дистанца. Ако се земете со дечко ти, ова второво добро ќе ти дојде. :D
    Првово ќе помине со текот на времето ако се покажуваш добро.
    За граници, сите треба да си ги знаете. Не им се мешај во она што не те засега и не дозволувај да ти се мешаат во она што не ги засега.

На Feminka22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.897
    Допаѓања:
    179.120
    Тебе пак ти е досадно па извртуваш муабети? :D
    Да, врска и брак не се исто. Во принцип може да бидат исто, ако живеете заедно и имате дете, папир тука ништо не менува. Ама дека проблем кој од друштво влегол со чевли, и кој на криво ме погледнал, е исто со болно дете, куче, маж, колата требало да се регистрира, фрижидерот се расипал, станот се поплавил- не е исто.
    Ти земај се за љубав, ама во врска на прв сериозен проблем можеш да заминеш, во брак не баш. А сериозни проблеми идат во животот, не ради бракот туку јер животот е таков.

На olly14, MyMala, IRBBB и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.229
    Сосема друг концепт, не си сфатила што сме пишале можеби, во врска кога си не му ја мислиш за сметки со дечко ти, за храна, за облека за децата, за компромис кој да чува деца кој да искочи, за болно дете, па на раб треба да одиш па нема кој да го чува, за радпределување финансии, бракот е света институција за мене лично, и јас се омажив без ништо, и маж ми без ништо негово, стекнавме се сами до сега.
    Бракот е и љубов, бидејќи без љубов ништо не се успева и постигнува во бракот, ама исто така бракот е и караници, неспоразум, трпение..
    Реалноста е таа, дека не е се така розево во животот општо, а не само во бракот, не сме тинејџери и да се лажеме дека се во животот е розево и убаво!
    Подеми, падови, ама и мн среќни моменти, поддршка, смеа, солзи.. се е тоа дел од животот, а и бракот.

На IRBBB, BlackNight, MilaSs12 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    20.348
    Истиве проблеми за сметки, кирии, трошоци ги има секој самостоен човек, брак или не, благе везе нема.
    А брак и без деца има. И за брак збориме, не за деца имање.
    А деца и во врски се раѓаат.

Последна измена: 26 март 2024
    На eliesaab, spacegirl92 и Estranged им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Pa deteto mislev
    Hahahaha
    Ste iznapisale cekajte
    Ja neam nekoj problem. Samo prasuvam